4 ting du skal vide inden din laserbehandling

Udgivet D. 15. februar 2022

Går du og drømmer om en spændstig, sund hud med en smuk glød? Så er du måske stødt på hudforyngelse med laser som  en mulighed.

Laser er en gennemtestet teknik til hudforyngelse med mange år på bagen. Hos AK Nygart har vi behandlet hud med laser i over 20 år. Derfor har vi med vores lange erfaring samlet 4 gode råd til dig, der ønsker en laserbehandling af huden:

Din hud vil helt naturligt reagere på en laserbehandling. Det er jo faktisk reaktionen der skaber resultaterne. Inden du kaster sig ud i en behandling med laser, er det en god ide at du forbereder dig på selve behandlingen og på hvad du kan forvente i tiden efter behandlingen.

1. Ingen sol

Hvis du elsker at solbade, både under solens naturlige stråler eller i et solarie, så er det vigtigt du læser med her inden din laserbehandling med Frax og IPL. Du skal nemlig undgå solen omkring 4 uger både før og efter du får laser på huden. Og når du er udenfor anbefaler vi at du bruger en solcreme med faktor 50 på de områder, du er blevet behandlet.

Hvis du ikke begrænser din eksponering for sol, er der en lille risiko for hyperpigmentering (midlertidig mørkere hud). Og vi ønsker ikke at skabe et nyt problem for din hud i forsøget på at gøre den bedre. Derfor er det meget vigtigt at du holder pause med solen i løbet af din behandling.

2. En laserbehandling er sjældent nok

Når du får lavet hudforyngelse med Frax-laser og/eller IPL, så sætter vi din hud i gang med at arbejde og regenerere sig selv. Du vil se en forandring allerede efter din første behandling. Men vi oplever alligevel, at der skal omkring 3-5 behandlinger til før man opnår det resultat man drømmer om. Ingen siger at du SKAL have flere behandlinger. Men vores kunder kommer typisk igen og får lavet flere behandlinger, når de ser den forandring den første behandling kunne give dem. Det er eget individuelt hvad der er den helt rette mængde behandlinger for dig, og vores eksperter tager dialogen med dig løbende.

3. Det bliver værre før det bliver bedre

Din hud vil være påvirket af laserbehandlingen. Du skal derfor ikke regne med at gå fra klinikken og med det samme have den smukke, jævne hud du drømmer om. Faktisk vil din hud typisk være rød og varm efter behandlingen med Frax-laser. Får du også IPL i din hudforyngelse vil du opleve at dine ujævnheder i hudtonen og karsprængninger faktisk kan risikere at blive værre før de bliver bedre eller forsvinder helt. Det er fordi laserbehandlingen får ujævnhederne i din hudtone til at træde frem i huden, hvorefter de skaller af.

Men bare rolig, det bliver hurtigt bedre efter nogle dage. Særligt hvis du også følger vores råd i punkt 4.

4. Du skal supplere din laserbehandling med en god fugtighedscreme

En god fugtighedscreme er et vigtigt redskab for dig at have derhjemme efter din behandling med Frax og IPL. Din hud vil nemlig have brug for at få tilført ekstra fugt i de efterfølgende dage, da vi med laseren laver en kontrolleret skade i din hud. Fugtighedscremen går ind og hjælper din hud med hurtigere at regenerere sig selv.

Hvis du ikke allerede har en god fugtighedscreme derhjemme anbefaler vi at du køber vores Recovery Creme fra AK Skincare med efter behandlingen.