Patientinformation om fillers og skinbooster

Her kan du læse om behandlingen med Fillers og Skinboosters, hvordan behandlingen foregår og hvad du skal være opmærksom på.

HVAD ER HA FILLER OG HVORDAN VIRKER DET?

HA filler er stabiliseret hyaluronsyre, der forekommer naturligt i kroppen og eksisterer i alle levende organismer. HA filler indeholder hyaluronsyre i form af en krystalklar gel, der kan injiceres i hud og læber. Resultatet er ikke permanent.

Hyaluronsyren kan injiceres i huden samt i læberne, og har en unik evne til at binde vand til sig og dermed udvide vævet med en udglattende, vitaliserende effekt samt give fylde og løft.

ER DET FARLIGT?

Hyaluronsyre optages naturligt i vævet og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner.

Der kan forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området, dette forsvinder nogle dage efter behandlingen.

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Aciclovir.

I meget sjældne tilfælde kan produktet blokere for et kar, og der kan opstå nekrose/dødt væv. I de fleste tilfælde kan produktet masseres, så der igen er fri passage til karret og ellers kan der behandles med hyaluronidase. I ekstremt sjældne tilfælde er der på verdensplan rapporteret blindhed/nedsat syn, ved behandling med filer. Hvis der mod forventning skulle opstå en af ovenstående komplikationer, er det yderst vigtigt at du henvender dig til klinikken, da vi har den nødvendige ekspertise til at håndtere disse situationer.

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

Behandling med HA fillers er relativ ukompliceret og forløber næsten altid uden komplikationer. Dog vil brug af hovedpinepiller som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater nedsættes blodets evne til at størkne, og dermed øges risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen. Det anbefales at undgå disse præparater et par dage inden behandling.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Området der behandles desinficeres, og ud fra hvilken indikation der er stillet for behandling, behandles med særligt udvalgte produkter fra AK Nygart portefølje.

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Produkterne indeholder lokalbedøvelse og derfor vil det normalt ikke være nødvendigt at lokalbedøve ved behandling af rynker i ansigtet. Læberne er særlig følsomme, så her vil der være mulighed for lokalbedøvelse inden behandlingen udføres.

Hør tre kvinder fortælle om smerteniveauet i forbindelse med deres filler-behandlinger:

video

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup.

HVORDAN HAR JEG DET EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme af det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter 1-3 døgn.

Indtil den første hævelse har lagt sig, bør det behandlede område ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is.

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling.

Skulle du ikke være tilfreds med resultatet eller ligger produktet i klumper, er det muligt at fjerne den ikke-permanente filler. Dette sker ved, at man injicerer enzymet hyaluronidase i det område, hvor filleren skal fjernes. Efter få timer er filler produktet helt væk.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Næsten alle områder i ansigtet kan behandles for rynker og volumentab. HA fillers bruges primært til at genskabe vitalitet, glød og spændstighed i ansigtet, på halsen, dekolletage og håndrygge. Det kan også bruges til at reducere rynker omkring læberne og mindske akne ar.

ER DER HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN?

Man bør ikke injicere HA filler i områder med infektion, fx aktiv akne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling.

HVOR LÆNGE HOLDER DET?

Det er meget individuelt hvor længe produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er 4-12 mdr.

Se denne video omkring holdbarheden af filler:

video

 

Efter du har fået både skriftligt og mundtligt informationen om produktet, skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

 

Patientinformation om HA Filler – version 01-09-2021