Høje tindinger, måne og huller i skægget – Alt om hårtab hos mænd (inkl. behandling)

Udgivet D. 23. januar 2023

Høje tindinger? Måne? Huller i skægget?

Det er desværre noget, som mange mænd kender til. Læs mere her, hvis du ønsker følgende:

√ Bremse hårtab.
√ Stimulere ny hårvækst.
√ Have tykkere hår.
√ 30 minutters behandling som egner sig til hovedbund & skæg.
√ Se et endeligt resultat efter 6 måneder.

Vi ved, at det ikke er særligt sjovt, at hårpragten tynder ud. Derfor glæder det os at meddele, at hjælpen er på vej, og hjælpen hedder PRP, som gør muligt at undgå hårtab og få fyldigere hår – what’s not to like?

Mand får lavet behandling af hårtab i sit skæg med PRP

Hvorfor mister man håret?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvad der ligger til grund for hårtab (androgen alopeci). Det er desværre et fænomen, som de fleste mænd oplever. Over 75 % af alle mænd oplever i større eller mindre grad genetisk hårtab som følge af alopeci. Hos op til 5 % sker det før 25-årsalderen. Hårtab er som sådan ikke en sygdom, men de fleste føler sig generet af det og ønsker behandling for det. Derfor er vi meget glade for at kunne tilbyde en så effektiv behandling som en PRP-behandling.

Her på klinikken er vi dybt imponeret over PRP-behandlingen. Vi måtte simpelthen samle vores kæber op fra gulvet, da så dens flotte performance resultater.

Hvis du ligesom så mange andre mænd ønsker at få bugt med en uønsket hårudvikling i hovedbund eller skæg, skal du endelig ikke holde dig tilbage.

Book en uforpligtende samtale med en af vores dygtige sygeplejersker, som vil guide dig i det rigtige forløb, som passer til dig og dine behov.

Men hvad er PRP?

PRP står for “Platelet-Rich Plasma”. Det er en behandlingsform, som bruges i sundhedsvæsenet, da kroppen kan hele sig gennem det genvundne plasma. Og nu skal du holde fast på hat og briller. Det er netop plasmaets helende kraft, som er den afgørende fakta i en PRP-behandling.

I behandlingen bruger vi plasmaet fra dit eget blod til at igangsætte væksten i de hårsække, som ellers er gået i dvale. Plasmaet indeholder en koncentration af vækstfaktorer, proteiner og andre bioaktive molekyler, der nærer og genstarter hårsækkens vækstfase. Det er en ikke-kirurgisk injektionsbehandling, hvor det genvundne plasma indsprøjtes i de områder, hvor du ønsker at forhindre hårtab samt stimulere hårvækst.

Hvordan foregår en PRP-behandling?

Behandlingen tager cirka 30 minutter, hvor du først får foretaget en blodprøve. Det såkaldte ”røde guld” centrifugeres i vores centrifugemaskine, hvor den magiske proces finder sted, for det er her, at det genvundne plasma separeres.

Herefter injiceres de koncentrerede mængder af blodplader, som findes i plasmaet, i de områder, hvor det ønskes at regenerere cellerne og skabe hårvækst.

På grund af blodpladernes vækstfaktorer øges blodcirkulationen, og det er denne blodcirkulation, der aktiverer stamcellerne omkring hårsækken, som stimulerer håret til at vokse ud igen. Således sætter en PRP-behandling en stopper for hårtab, og den stimulerer den ønskede hårvækst. Behandlingen er fuldstændig sikker, og det er en meget effektiv metode.

Hvor ofte skal man have en PRP-behandling?

For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du får op til fire behandlinger med fire til seks ugers mellemrum. Det nøjagtige antal af behandlinger, som skal foretages, afhænger af faktorer som typen af hårtab, størrelsen på det område som du ønsker at få behandlet, og din alder. Det tager omkring fire måneder for at se, at håret vokser.

Hvis du vil have en PRP-behandling i forebyggende øjemed, anbefaler vi én behandling om måneden de første seks måneder. Denne proces vil stimulere de svage hårsække, forebygge hårtab og genskabe hårvækst. Derefter anbefaler vi, at du får en vedligeholdelsesbehandling hvert halve år.

En PRP-behandling egner sig ikke, hvis du:

  • har en aktiv hudsygdom og betændelse i huden.
  • har en blodsygdom.
  • har akut eller kronisk betændelse.
  • har kræft.
PRP mod hårtab