Lucas Christiansen delte sin gynækomasti i DR-program: “Det er rart at kunne tage en stram trøje på uden at skulle tænke over det.”

Udgivet D. 14. juni 2024

I det aktuelle DR-program “Sygt Skarp” kan du i første episode se Lucas Christiansen få foretaget en gynækomasti hos AK Nygart.

Gynækomasti, også kendt som “mandebryster”, er en tilstand, hvor mænd udvikler forstørrede brystkirtler. Det kan være en kilde til stor frustration og selvbevidsthed, men heldigvis er der hjælp at hente.

Lucas Christiansen har kort delt sin oplevelse med gynækomasti operation, som han fik foretaget hos AK Nygart, i DR-programmet. Her kan du læse mere om hans tanker om operationen, der kan være til inspiration for andre mænd i samme situation.

Udviklede gynækomasti som 14-årig

Lukas opdagede allerede i teenageårene, at han havde udviklet brystkirtelvæv i det ene bryst. Han fortæller:

“Jeg tror, jeg var 14-15 år, sådan en klassisk teenage dreng, hvor jeg pludselig fik det kirtelvæv i det ene af brysterne. Det gik så væk. Men der har altid været en lille smule, og jeg har altid tænkt over, hvilken t-shirt jeg kunne have på, og om der var nogen, der kiggede lidt skævt.”

Det var en tilstand, der påvirkede hans selvtillid og generelle velvære. Han blev især opmærksom på problemet igen i de tidlige 20’ere, hvor det begyndte at genere ham mere synligt.

“Der gik det sådan halvt væk. Og så er det et halvt år siden, hvor jeg blev opmærksom på, okay shit, nu har jeg faktisk udviklet et lille bryst i min højre side. Og så var det kommet igen.”

Lucas Christiansen gynækomasti DR Sygt skarp

Lucas’ gynækomasti operation hos AK Nygart

Lukas besluttede sig for at få foretaget en operation hos AK Nygart, og resultatet har haft en betydelig positiv indvirkning på hans liv. Han uddyber:

Jeg var i en tilstand, hvor jeg bare ikke var glad. Og jeg tænkte, at jeg først kunne blive glad, når jeg havde fået operationen. Nu, tre måneder efter operationen, er det bare perfekt. Det er rart at kunne tage trøjen af, være nede i træningscentret og tage en stram trøje på uden at skulle tænke over det.”

Selve operationen blev udført af kirurg Jakob Astrup under lokalbedøvelse, hvilket Lukas beskriver som en smertefri oplevelse:

“Det var mere tanken om, at det var mere skræmmende, og det her med, at man faktisk kunne mærke, at der blev skåret i dit bryst. Men det gjorde ikke ondt. Altså man kan jo mærke, at der sker et eller andet, men der var ingen smerte.”

Lucas Christiansen gynækomasti DR Sygt skarp

Overvejer du en mandlig brystreduktion?

For mange mænd kan gynækomasti være en kilde til stor ubehag, men som Lucas’ historie viser, er der hjælp at hente. Hvis du overvejer en mandlig brystreduktion, er det vigtigt at søge rådgivning og behandling hos specialister. Hos AK Nygart tilbyder vi omfattende konsultationer og skræddersyede behandlingsforløb.

“Jeg tror, jeg har to eller tre kammerater, der gerne vil have lavet samme operation. Ikke fordi de har taget steroider, men bare rent udvikling af kirtelvæv. Det sker åbenbart hos mange fyre,” fortæller Lucas.

Lucas’ historie kan inspirere og hjælpe andre med at tage det første skridt mod at få den hjælp, de har brug for. Hvis du har genkendt noget af Lucas’ historie i dig selv, og ønsker at høre mere om reduktion af mandlig brystudvikling, kan du læse mere om indgrebet her.

Hos AK Nygart står vi klar til at hjælpe dig med at opnå den selvtillid og tilfredshed med din krop, som du fortjener. Book en konsultation i dag og lad os tage det første skridt sammen.