Efter operationen: fjernelse af modermærker

Her finder du råd og vejledning om tiden efter fjernelse af modermærker.

Er du i tvivl om noget vedrørende efterforløbet eller opheling af såret efter fjernelse af modermærke er du velkommen til at kontakte os på tlf.: 70 27 57 57.

Arbejde/løft

Afhængig af arbejdets karakter, er langt de fleste patienter i stand til at genoptage arbejdet efter 1-3 dage.

Creme

Vent med at bruge creme på arret til det er fuldstændig helet og uden sår. Husk at du i tiden efter operationen, hvor du bruger tape på arrene, lader cremen tørre inden du taper.

Motion

Du må gerne gå ture og cykle (ikke spinning) når du har lyst, men vi anbefaler dog, at du tager det yderst med ro de første par dage. Vi anbefaler, også at du venter med løb og anden sport til 4 uger efter operationen. Dette mest af hensyn til arrets udseende.

Smertestillende

Smertestillende medicin tages som ordineret ved udskrivelsen.

Forbinding.

Du vil få en forbinding på arret efter operationen, som du skal lade sidde de første 3 dage. På 3. dagen kan du tage det af og gå i bad. Du vil få en ny forbinding udleveret som du kan sætte på arret, når huden er tør. Kan evt. skiftes hver 3. dag eller efter behov så længe arret væsker.

Det kan sive fra arrene med lidt blod og tynd gullig vævsvæske. Dette er helt normalt.

Tråde og opfølgning

De fleste tråde opløser sig selv med tiden. Der kan dog være enkelte tråde, som sygeplejersken fjerner ved kontrollen. Du skal komme til kontrolbesøg hos sygeplejersken efter ca. 10 dage. Behov for ekstra kontrol aftales individuelt.

Sygeplejersken vurderer om dine ar er klar til at blive tapet med Micropore plaster. Vi anbefaler, at du anvender Micropore på arrene i mindst 3 måneder, eller så længe arrene fortsat er røde. Kan eventuelt skiftes hver 4.-5. dag. Tapen har den effekt, at den forkorter helingsperioden.

Badning og svømmehal

Du kan gå i brusebad dagen efter operationen. Karbad og svømmehal må vente til arrene er helet fuldstændig op og der ikke længere er sårskorper.

Sollys

Undgå direkte soleksponering på arrene de første 12 måneder efter operationen.

Kontrol

Den afsluttende kontrol hos plastikkirurgen finder sted efter ca. 3 måneder.