Maveskindsoperation: Opstramning af maveskind og bugvæg

Hos AK Nygart har vores plastikkirurger stor erfaring med maveplastik, som er en operation hvor man strammer maveskindet op.

Flere og flere danskere gennemgår et massivt vægttab enten ved hjælp af kostændringer i kombination med motion eller i forbindelse med fedmeoperation. Det er relativt almindeligt, at huden ikke er i stand til at trække sig sammen igen efter sådanne vægttab. Jo ældre man er og jo større vægttab, desto større bliver hudoverskuddet sædvanligvis.

Løs hud på maven kan også skyldes en eller flere gaviditeter, hvor maveskindet ikke har trukket sig helt sammen igen.

Ved store vægttab ses det ofte at man er utrolig glade for at have opnået et stort vægttab, men at glæden overskygges af alt for meget løs hud på mave, ryg og arme. Fysiske gener som hudirritation, eksem og svamp er gener der kan følge med. Endelig kan man ønske operation af rent kosmetiske årsager.

Info: Maveplastik

Bedøvelse: Fuld bedøvelse

Indlæggelse: 2-4 timer (lille) eller overnatning (stor)

Nedetid: 14-21 dage

Endelige kontrol: Efter 6 måneder

Pris: fra 30.000 kr.

fedtsugning

Hvem får en maveskindsoperation?

Vi udfører typisk maveplastik på:
– Kvinder, der har født og efterfølgende fået en svækket bugvæg og overskydende hud.
– Personer der har tabt sig meget. Den langvarig udspænding af huden og den naturlige ældning nedsætter hudens evne til at trække sig sammen, hvilket kan medføre et “forklæde” af overflødig hud.
– Personer der tidligere er blevet opereret og fået ujævnheder i huden, ar eller lommer med poser.

Stor eller lille maveplastik?

Kort opridset er forskelle på en lille og stor maveplastik om man opererer udelukkende syd for navlen (lille maveplastik), eller om man også går over navlen og evt. laver et nyt hul til navlen (stor maveplastik). Ved en stor maveskindsoperation kan vi også gå ind og sy en evt. slap bugvæg, altså mavemusklerne, sammen.

Podcast: Stor eller lille maveplastik?

Camilla Framnes maveskindsoperation

“Tanken om, at jeg om nogle timer vågner op med en flad mave – og er genefri – det er sgu for vildt” 

I 2017 fik blogger Camilla Framnes foretaget en maveplastik hos AK Nygart eter et vægttab på 76 kg. Du kan se en video ellerlæse Camilla fortælle om operationen lige her.

Kom til forundersøgelse ved plastikkirurg

Hvis du har gennemgået et større vægttab, men har problemer med for meget løs hud på den nederste del af maven, er du velkommen til en forundersøgelse, hvor du får mulighed for at stille spørgsmål. Du og kirurgen afstemmer forventninger, og du får en faglig vurdering af, hvad der er teknisk muligt. Forundersøgelsen er helt uforpligtende.

AK Nygart plastikkirurger

Personlig omsorg og tryghed i moderne faciliteter

Hos AK Nygart kommer patientsikkerhed og tryghed i første række. Vi er et team af specialuddannede sygeplejersker og erfarne narkoselæger, der for de flestes vedkommende har arbejdet sammen i mange år. På vores klinikker i København og Århus er der taget hensyn til alle lovkrav og sikkerhedsbestemmelser.

Vi opererer ikke følgende patienter

  • Der er har sygdomme med hjerte, kredsløb og /eller lunger
  • Der tidligere har været bedøvet med alvorlige komplikationer
  • Type 1 diabetes
  • Epilepsi med anfald inden for de seneste 2 år
  • BMI højere end 30

For komplet liste tryk her.