Patientinformation om Kleresca® akne-behandling

HVORDAN VIRKER KLERESCA-BEHANDLINGEN?

Kleresca® Acne Treatment er videnskabeligt dokumenteret og bygger på en unik lysteknologi (photobiomodulation eller blot PBM), der bruger fluorescerende lys til at stimulere hudens egne fornyelsesprocesser1-9.

Når patienten lægger sig på briksen og det blå lys fra lampen rammer gelen, starter en proces, hvor gelens særlige molekyler (kromoforer) konverterer det blå lys fra lampen til fluorescerende energi, som stimulerer hudens fornyelsesprocesser og booster dannelsen af kollagen1-9.

Kleresca® Acne Treatment bekæmper de faktorer, som forårsager akne og reducerer sandsynligheden for ardannelse1-9.

  • Dræber de bakterier, der forårsager akne acnes
  • Reducerer betændelse
  • Normaliserer celleaktivitet
  • Reducerer ardannelsen ved at øge kollagenproduktionen

HVILKE PROBLEMER KAN BEHANDLES MED KLERESCA

Kleresca® Acne Treatment er egnet til patienter med moderat til svær akne, i særdeleshed patienter med betændte læsioner3-4. Behandlingen kan udføres i ansigtet, samt på ryggen og brystet.

Kleresca® Acne Treatment består af en kombination af gel og lys. Gelen absorberes eller nedbrydes ikke af huden, der er ingen nedbrydning af celler, og lyset virker stimulerende på huden1-9. Det er en mild, behagelig behandling med høj effekt, som kan bruges af de fleste patienter.

Før du kan blive behandlet, vil du først have en konsultation med en af ​​vores registrerede Kleresca®-specialister.

Under denne konsultation vil du modtage mere information om de sandsynlige forbedringer og antallet og tidspunktet for de nødvendige behandlinger. Du bliver også spurgt om medicin, sygdomme eller allergier, da disse kan have indflydelse på behandlingen. De største medicinske problemer er anført nedenfor:

  • Medicin som giver hudirritation
  • Melasma eller skjult melasma i det område, der skal behandles.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. Efter informationen omkring behandling med Kleresca® er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted.

MULIGE KOMPLIKATIONER OG BIVIRKNINGER.

Kleresca® Acne Treatment har en god sikkerhedsprofil. Bivirkningerne, der ses hos nogle patienter, er forbigående og kan omfatte:

Rødme og hyperpigmentering (f.eks. tydeligere fregner)

Lysning af hår, hvis gelen kommer i berøring med f.eks. øjenbrynene4,7.

Vi anbefaler at du taler med sundhedspersonalet på klinikken om eventuelle bivirkninger, inden du påbegynder behandlingen.

 

HVOR LANG TID TAGER EN BEHANDLING?

Behanlingen med Kleresca® Acne Treatment tager i alt omkring 20 minutter. Den særlige Acne-gele skal sidde på huden og belyses med Kleresca®s multi-LED-lampe i 9 minutter. Herefter fjernes gelen, og huden påføres almindelig fugtighedscreme.

HVOR MANGE BEHANDLINGER HAR JEG BRUG FOR?

Behandlingen udføres to gange om ugen i seks uger. Du bør kunne se synlige forbedringer af din hud efterhånden som de dybere lag reagerer. Huden kommer i balance og genoprettes i løbet af behandlingen (normalt mellem uge 4 og 6).

HVOR LÆNGE HOLDER EFFEKTEN?

Når behandlingen er afsluttet, fortsætter huden med at arbejde og du kan forvente at opleve yderligere forbedringer. Det er blevet påvist at der er en vedvarende effekt af behandlingen i mindst 6 måneder, hvor forbedringen på to IGA grader eller mere fra det første forsøg blev fastholdt hos 92 % af patienterne. Ingen patienter vendte tilbage til baseline.

BEHANDLINGEN

Vi tager et før-billede af dig uden makeup før hver behandling. Billederne behandles fortroligt og bruges kun til dokumentation. Du får også beskyttelsesbriller på lige før behandlingen.

EFTER BEHANDLINGEN

Du vil være rød nogle timer efter behandlingen, som hvis du har været ude i sol og vind, men du kan fortsætte dine daglige aktiviteter. Hvis du har nogle gamle solskader i huden kan de være mørkere i dage til uger efter behandlingen.

 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Ved eventuelt afbud skal kommende konsultationer og kontroller afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen.

Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

 

Patientinformation om Kleresca Akne-behandling – version 01-09-2021