Patientinformation om Profhilo

Profhilo består af stabiliseret, injicerbart hyaluronsyre, der opstrammer og forebygger slaphed i huden. Ud over at styrke og fugte huden har Profhilo også en remodellerende effekt på ældning af væv, der begynder at miste sin spændstighed. Vi mener, at Profhilo er fremragende til brug i kombination med andre kosmetiske behandlinger..

SÅDAN VIRKER PROFHILO

Molekylerne i Profhilo binder væske til huden, hvilket hjælper hudens egen dannelse af kollagen, som opstrammer fin, kreppet hud.

Profhilo indeholder ikke bindinger som findes i klassiske fillers såsom Skinbooster. Profhilo er derfor et produkt der ikke giver øget volumen, men derimod genskaber hudens elasticitet.

ER PROFHILO FARLIGT?

Hyaluronsyre optages naturligt i vævet og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner.

Der kan forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området, dette forsvinder nogle dage efter behandlingen.

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Zovir.

I meget sjældne tilfælde kan produktet blokere for et kar, og der kan opstå nekrose/dødt væv hvis ikke behandleren behandler hurtigt med hyalase i det område blokeringen er opstået.

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

Behandling med Profhilo er relativ ukompliceret og forløber næsten altid uden komplikationer. Dog vil brug af hovedpinepiller som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater nedsætte blodets evne til at størkne, og dermed øge risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen. Det anbefales at undgå disse præparater et par dage inden behandling.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Området der skal behandles desinficeres, og med en meget tynd nål injiceres Profhilo i fem punkter i ansigtet eller halsen, hvorefter produktet spreder sig i vævet og frugter huden indefra. Vi anbefaler, at Profhilo bruges som kur af to omgange med fire ugers mellemrum.

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Produkterne indeholder lokalbedøvelse og derfor vil det normalt ikke være nødvendigt at lokalbedøve ved behandlingen.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup.

HVORDAN HAR JEG DET EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme af det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter 1-3 døgn.

Indtil den første hævelse har lagt sig, bør det behandlede område ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is.

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling.

Ved udbrud af forkølelsessår er det vigtigt at behandle med Zovir salve så tidligt som muligt.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Profhilo kan bruges til opstramning i ansigtet, af hals, håndflader eller décolleté (brystet).

ER DER HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN?

Man bør ikke injicere Profhilo i områder med infektion, fx aktiv acne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling. Vi behandler ligeledes ikke med Profhilo hvis du er gravid eller ammer.

HVOR LÆNGE HOLDER PROFHILO?

Det er meget indivuduelt fra person til person hvor længe produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er.

Det opbyggede resultat nedbrydes som aldringsprocessen fortsætter. Resultatets levetid er individuelt og styres af genetik og livsstilsfaktorer.

I alle behandlingstilfælde ses en stærkere og sundere hud, med dyb vævs hydrering

Produktet har en levetid i vævet på omtrent 28 dage. I denne tid stimuleres huden til dannelse af kollagen og elastin. Resultatet viser sig typisk i løbet af en uge og udvikles i takt med at hudkvaliteten forbedres.


Efter du har fået både skriftligt og mundtligt informationen om produktet, skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Patientinformation om Profhilo  – version 31-03-2020