Semaglutid (Wegovy, Ozempic, Rybelsus)

Udgivet D. 14. marts 2024

I en verden, hvor sundhed og velvære er i centrum, men hvor vi er mere overvægtige end nogensinde før, er der sket en markant stigning i interessen for vægtkontrolmetoder. Et af de værktøjer, der har tiltrukket sig meget opmærksomhed, er Semaglutid; et lægemiddel, der i sin oprindelige form blev udviklet til behandling af type 2-diabetes, men som også har vist sig at have positive effekter på vægttab.

wegovy

Hvad er Semaglutid?

Semaglutid blev oprindeligt godkendt til behandling af type 2-diabetes og er nu tilgængelig i opløsning til injektion (Ozempic og Wegovy) og i tabletform (Rybelsus).

Semaglutid virker ved at efterligne et hormon, der regulerer blodsukkerniveauet og kan føre til en reduktion i appetit, sult og en længere mæthedsfornemmelse, med vægttab som en sekundær effekt.

Er Semaglutid (Wegovy, Ozempic, Rybelsus) godkendt til vægttab?

Kontakt en læge før medicinsk vægttab

Det er vigtigt at bemærke, at brugen af ​​lægemidler bør være under lægeligt tilsyn, og at lægemidler, der ikke udtrykkeligt er godkendt til vægttab, ikke bør anvendes til dette formål uden passende medicinsk vejledning. Hvis du overvejer Semaglutid til vægttab, så tal med din læge for at forstå, hvilke muligheder der er tilgængelige, og hvad der er passende i dit specifikke tilfælde.

Lægemidlet Wegovy er specifikt udviklet og godkendt til vægttab hos voksne med fedme eller overvægt i kombination med en kaloriefattig diæt og øget fysisk aktivitet. Denne version af semaglutid har gennemgået kliniske forsøg, der viser dens effektivitet og sikkerhed i forbindelse med vægttab. Den anden version, Ozempic, som du måske har læst om i forbindelse med vægttab hos Hollywoodstjerner, bliver brugt til vægttab i USA på lige fod som Wegovy i Danmark.

Vægttab og løs hud

Omfattende vægttab, uanset om det er opnået gennem livsstilsændringer, kirurgiske indgreb eller medicin som Wegovy, Ozempic eller Rybelsus, kan føre til løs hud. Når kroppen taber sig meget hurtigt, har huden ikke altid tid til at trække sig sammen, hvilket kan resultere i overskydende hud.

Årsager til løs hud efter vægttab

– Tab af elasticitet: Huden mister sin elasticitet over tid, især efter længere tids fedme.

– Stort vægttab: Jo større vægttab, jo større er risikoen for løs hud.

– Alder: Den naturlige aldring af huden reducerer dens evne til at trække sig sammen.

Behandlingsmuligheder for løs hud

Heldigvis er der flere behandlingsmuligheder til at håndtere løs, overskydende hud, fra ikke-invasive metoder til mere avancerede kirurgiske operationer.

Professionelle kosmetiske behandlinger

Fugtighedscremer kan forbedre hudens struktur og elasticitet overfladisk

– Professionelle kosmetiske behandlinger som Cellbooster Lift, Profhilo Body og Sculptra kan stimulere hudens kollagenproduktion, hvilket kan forbedre dens fasthed.

Plastikkirurgiske løsninger

Plastikkirurgiske indgreb som maveplastik, lårplastik, armplastik, brystløft, brystreduktion, og ansigtsløft kan fjerne overskydende hud og opstramme huden, så man får en mere defineret kropskontur. Disse operationer kan skræddersys til at opfylde individuelle behov og æstetiske mål, hvilket bidrager til forbedret selvtillid og livskvalitet for dig efter dit vægttab.

Valget af behandling er baseret på din specifikke situation, dine mål og din huds tilstand.

Ikke-kirurgiske behandlinger giver normalt subtile forbedringer, mens kirurgi kan give mere synlige og permanente resultater.

Book en konsultation til løs hud

Hvis du oplever problemer med løs hud efter et vægttab, er det første skridt at konsultere en specialist i plastikkirurgi. Under konsultationen kan vi diskutere dine bekymringer, udforske forskellige behandlingsmuligheder og planlægge den bedste vej frem for dine behov.

Plastikkirurger hos AK Nygart - Jesper Trillingsgaard, Anders Ulrik, Bo Sonnich Rasmussen, Jakob Astrup og Jacob Juel