Gynækomasti: Flere og flere mænd får fjernet deres “mandebryster”

Udgivet D. 9. januar 2023

Hos AK Nygart oplever vi, at reduktion af “mandebryster” er den mest populære operation blandt mænd. Det er faktisk sådan, at flere og flere mænd vælger at sige; “Nok er nok, nu vil jeg altså have et fladere brystparti.” Og det synes vi er helt forståeligt, for hvorfor ikke ændre på det område, som trækker selvtilliden ned.

Det kan være, at du er en af dem, hvor udseendet spiller, kosten og motionen er i orden, men så er der liiige det brystparti, som stikker ud på den uønskede måde. Eller det kan være, at du siden teenageårene har båret på ekstra fedt på brystpartiet, som du aldrig har forenet dig med. Der kan være mange grunde til mandebryster eller ’manboobs’, kært barn har mange navne. Men fortvivl ej. Løsningen er lige her og er relativ smertefri. Operationen hedder gynækomasti, og det er et indgreb der er forbundet med få smerter – og du kan oveni købet være tilbage på arbejde efter 10-14 dage.

Men hvorfor er der nogen mænd der udvikler “mandebryster”?

Vi har talt med vores kirurg, Bo Sonnich Rasmussen, som er specialist på området. Han siger, at problematikken ofte opstår i forbindelse med hormonel ubalance, vægttab, vægtøgning eller brug af steroider. Man kan således være uheldig og være genetisk disponeret, eller de kan opstå som følge af en livsstilsændring.

Lyt til vores podcastepsiode om gynækomasti med Bo Sonnich Rasmussen herunder:

Hvordan behandles gynækomasti?

Man kan behandle gynækomasti på to forskellige måder, da mandebryster kommer af fedtdannelse eller dannelse af store brystkirtler. Behandlingen kan være som følgende:

  1. Der laves en fedtsugning, hvor man reducerer fedtvævet i brystet.
  2. Hvis der er større kirteldannelse i brystet, fjerner man disse.

Ifølge Bo Sonnich Rasmussen opnår man det bedste resultat ved en kombination af begge behandlinger, da det sjældent er nok med fedtsugningen alene. Men det behøver du som kunde hos os ikke at tage stilling til. I forbindelse med forundersøgelsen vil vores kirurg vurdere, hvilken behandling der passer bedst til dig og dine behov.

Hvem anbefales gynækomasti til?

Vi anbefaler gynækomastioperationen for mandebryster til mænd, hvor …

  • brysterne er vokset mere end ønsket i puberteten.
  • brysterne hænger efter vægttab.
  • brysterne er vokset af ukendt årsag.

Hvis dette lyder som noget, vi kan hjælpe dig med, så må du endelig ikke holde tilbage. Du er mere end velkommen hos AK Nygart, og du kan altid ringe ind og have en uforpligtende og diskret samtale med os. Vi har mange års erfaring med gynækomasti, og vi har hjulpet mande mænd. der har været generet af deres bryster.

Vi er her for dig, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at få det ønskede resultat.

AK Nygart plastikkirurger