Gynækomasti - reduktion af mandlig brystudvikling

Gynækomasti, også kaldet "mandlig brystudvikling" eller "manboobs", er et relativt udbredt problem hos mange mænd, der ikke ønsker et brystparti med fedt og/eller kirtelvæv. Mandlig brystudvikling er ikke bare et rent kosmetisk spørgsmål. Det kan også give fysiske gener, da nogle mænd ligefrem har ømhed i brysterne.

Døjer du med det, der populært sagt bliver kaldt “mandebryster” eller “manboobs”? Gynækomasti er betegnelsen for brystudvikling hos mænd. De mænd, der lider af gynækomasti, føler sig oftest meget generet af brystudviklingen – både kosmetisk, men også fordi nogle oplever fysiske gener som ømhed i brysterne. Det er derfor ganske naturligt at ønske en brystreducerende operation som mand, og vi ser flere og flere mænd der vælger at søge hjælp hos os.

*Vi understreger at en gynækomasti-behandling for mandlig brystudvikling ikke garanterer samme resultat for alle, og skal ses som individuelt, hvor resultaterne kan variere fra person til person

Info: Gynækomasti

Bedøvelse: Lokal eller fuld bedøvelse

Indlæggelse: 2-4 timer

Nedetid: 10-14 dage

Endelige kontrol: Efter 3-6 måneder

Pris: fra 23.000 kr.

Før

Efter

Før

Gynækomasti før og efter

Efter

Gynækomasti før og efter
anmeldelse-mand

Gynækomasti: Årsager og behandling

Der findes to årsager til gynækomasti, også kaldet “manboobs”:

  • En, hvor den øgede bryststørrelse hos manden primært skyldes fedtvæv.
  • Og en anden årsag, hvor det øgede bryst skyldes både fedtvæv og at der er dannet en regulær brystkirtel, som ellers typisk findes hos kvinder.

Til en forundersøgelse vil plastikkirurgen undersøge brystudviklingen og vurdere om den består af fedtvæv, kirtelvæv eller en kombination af begge.

Nogle mænd er genetisk disponeret for at udvikle gynækomasti, og har svært ved at reducere deres bryster ved hjælpe af ændringer i livsstil. Her kan en kirurgisk gynækomasti-behandling være en god løsning.

Brystoperation for mænd

En behandling for gynækomasti kan foregå på forskellige måder alt efter hvad det skyldes. Er der udelukkende tale om fedtvæv, kan en fedtsugning klare problemet*. Er der også dannet brystkirtler skal de fjernes via den nedre kant af brystvorten, og derefter skal området fedtsuges*. Er brystvorterne samtidig forstørret, kan vi også gøre disse mindre ved samme operation.

Podcast om gynækomasti

Hør vores kirurg Bo Sonnich Rasmussen fortælle om mandlig brystudvikling i denne episode af vores podcastserie “Skønhedsguiden”

Ardannelse efter gynækomasti

Arrene efter en m,andlig brystreduktion vil være minimale. hvis brystreduktionen kan klares med en fedtsugning af området vil der kun være et lille ar på få millimeter, hvor fedtsugningskanylen skal ind igennem. Består brystudviklingen af kirtelvæv, er det nødvendigt at skære op langs brystvortens nedre kant. Så vil arret ligge i kanten af areola, og bliver dermed skjult.

Nedetid og mulige komplikationer

Smerterne efter en brystreduktion er ofte i den lettere ende, og du kan vende tilbage til arbejde efter nogle dage. Du bør vente med hårdt fysisk arbejde og intensiv sport og vægttræning af brystmuskulaturen i mindst 3-4 uger.

Læs mere om efterforløbet

Læs mere om mulige komplikationer ved indgrebet.

Kan behandlingen kombineres med andre indgreb?

Operationen kan kombineres med andre indgreb såsom reduktion af overskydende hud på maven eller en fedtsugning. Du drøfter med din kirurg under en uforpligtende konsultation, hvilken form for kombinationskirurgi du kan foretage eller har behov for.

Uforpligtende forundersøgelse

Overvejer du en brystreducerede operation? Så skal du starte ud med en forundersøgelse.

Ved forundersøgelsen vil du sammen med kirurgen afdække dine forventninger, og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation, så du kan få det resultat du drømmer om.

Forundersøgelsen koster 600 kr. og er helt uforpligtende.

AK Nygart plastikkirurger

Vi opererer ikke følgende patienter

  • Der er har sygdomme med hjerte, kredsløb og /eller lunger
  • Der tidligere har været bedøvet med alvorlige komplikationer
  • Type 1 diabetes
  • Epilepsi med anfald inden for de seneste 2 år
  • BMI højere end 30

For komplet liste tryk her.