Gynækomasti - reduktion af mandlig brystudvikling

Gynækomasti, også kaldet "mandlig brystudvikling", er et relativt udbredt problem hos mange mænd, der ikke ønsker et brystparti med fedt og/eller kirtelvæv. Mandlig brystudvikling er ikke bare et rent kosmetisk spørgsmål. Det kan også give fysiske gener, da nogle mænd ligefrem har ømhed i brysterne.

Døjer du med det, der populært sagt bliver kaldt “mandebryster”? Gynækomasti er betegnelsen for brystudvikling hos mænd. De mænd, der lider af gynækomasti, føler sig oftest meget generet af brystudviklingen – både kosmetisk, men også fordi nogle oplever fysiske gener som ømhed i brysterne. Det er derfor ganske naturligt at ønske en brystreducerende operation som mand.

*Vi understreger at en gynækomasti for mandelig brystudvikling ikke garanterer samme resultat for alle, og skal ses som individuelt, hvor resultaterne kan variere fra person til person

Info: Gynækomasti

Bedøvelse: Lokal eller fuld bedøvelse

Indlæggelse: 2-4 timer

Nedetid: 10-14 dage

Endelige kontrol: Efter 3-6 måneder

Pris: fra 18.000 kr.

anmeldelse-mand

Årsager og behandling

Der findes to former af gynækomasti, også kaldet “mandebryster”: En, hvor den øgede bryststørrelse primært skyldes fedtvæv. Og en anden, hvor det øgede bryst skyldes både fedtvæv og at der er dannet en regulær brystkirtel. Til en forundersøgelse vil plastikkirurgen undersøge brystudviklingen og vurdere om den består af fedtvæv, kirtelvæv eller en kombination af begge.

Slip af med mandebryster

Er der udelukkende tale om fedtvæv, kan en fedtsugning klare problemet*. Er der også dannet brystkirtler skal de fjernes via den nedre kant af brystvorten, og derefter skal området fedtsuges*. Er brystvorterne samtidig forstørret, kan vi også gøre disse mindre ved samme operation.

Podcast om gynækomasti

Hørt vores kirurg Bo Sonnich Rasmussen fortælle om gynækomasti i denne episode af vores podcastserie “Skønhedsguiden”

Uforpligtende forundersøgelse til gynækomasti

Overvejer du en brystreducerede operation? Så skal du starte ud med en forundersøgelse.

Ved forundersøgelsen vil du sammen med kirurgen afdække dine forventninger, og finde svar på hvad der er kirurgisk muligt. Sammen planlægger I din kommende operation, så du kan få det resultat det drømmer om med gynækomasti.

Vi opererer ikke følgende patienter

  • Der er har sygdomme med hjerte, kredsløb og /eller lunger
  • Der tidligere har været bedøvet med alvorlige komplikationer
  • Type 1 diabetes
  • Epilepsi med anfald inden for de seneste 2 år
  • BMI højere end 30

For komplet liste tryk her.