Informationer til patienter, der skal i fuld bedøvelse

Inden operationen skal du faste i 6 timer. Det vil sige, at du ikke må indtage nogen form for føde 6 timer før operationstidspunktet. Du modtager en mail fredagen inden din operation, som beskriver hvornår du helt præcist skal faste og tørste fra.

Hvis du dagligt tager fast medicin, skal den indtages senest 2 timer før ankomsten til klinikken med lidt vand.

Alle pierceringer skal være fjernet, for at udelukke risikoen for forbrændinger.

Undgå smertestillende medicin, der indeholder acetylsalicylsyre (fx Kodimagnyl, Albyl og Treo m.fl.) en måned før operationen. Ligeledes bør du stoppe med Q10 og vitamin-piller en måned før, da disse virker blodfortyndende.

Det anbefales, at du ankommer i løstsiddende tøj, der kan åbnes fortil. Fx cardigan eller trøjer med lynlås, som du befinder dig godt i.

Alle værdigenstande skal blive hjemme, idet klinikken ikke påtager sig ansvaret for disse.

Du bør undgå creme på huden og neglelak på operationsdagen. Hvis du har kunstige negle eller gele negle, skal du fjerne den på din venstre pegefinger. Det er vigtigt at du på operationsdagen tager et bad, hvor du afvasker hele kroppen grundigt i sæbe også hænder og fødder samt har renset negle.

Du skal på forhånd have arrangeret din transport hjem, husk du ikke selv er i stand til at køre bil efter en operation i fuld narkose.Endvidere skal der være en voksen person hos dig det første døgn efter operationen.

Før operationen vil plastikkirurgen lave optegninger på operationsområdet og tage før-billeder.

Du har her lejlighed til at stille eventuelle spørgsmål og du vil endvidere få en samtale med narkoselægen, inden operationen starter. Bedøvelsen indledes med måling af blodtryk samt elektronisk overvågningsudstyr, der måler hjertefrekvens, EKG og blodets iltmætning. Og du vil få lagt et drop, hvori narkosemidlet vil blive givet. Efter operationen opholder du dig i klinikkens opvågning, og du vil få den nødvendige medicin mod smerter, kvalme etc.

Af hensyn til hygiejne og en rolig opvågningsfase for både dig og de andre operationspatienter, kan vi desværre ikke tilbyde, at pårørende kommer i opvågningen. Opvågningssygeplejersken ringer til din pårørende og aftaler afhentning, når du er klar til at komme hjem. Normalt vil du kunne hentes og blive kørt hjem 2-3 timer efter operationen.

Har du fundet den behandling, du ønsker?

Book tid til en uforpligtende forundersøgelse nu.

BOOK NU