Information til patienter, der skal i lokalbedøvelse

Ved en lokalbedøvelse er du vågen under operationen, men du bliver smertedækket i det område, der skal opereres. Bedøvelsen foregår ved, at der indsprøjtes lokalbedøvelse lokalt omkring det område, der skal opereres.

GØR EN OPERATION I LOKALBEDØVELSE ONDT?

Injektionen er forbundet med kortvarigt ubehag, men det er hurtigt overstået. Herefter kan du ikke mærke smerte i området. Du vil hele tiden kunne mærke, at der opereres i området, men du vil ikke kunne skelne mellem f.eks. en vatpind og en kniv.

SÅDAN FORBEREDER DU DIG PÅ LOKALBEDØVELSE

En måned før operationen bør du undgå at spise smertestillende midler, der indeholder acetylsalicylsyre (f.eks. Kodimagnyl, Albyl og Treo m.fl.). Du må heller ikke indtage Q10 eller vitaminpiller, ligeledes en måned før, da disse virker blodfortyndende.

Vi anbefaler, at du ankommer i løstsiddende tøj der kan åbnes fortil. F.eks. en cardigan eller trøjer med lynlås, som du befinder dig godt i.

Alle værdigenstande skal du lade blive hjemme, idet klinikken ikke påtager sig ansvaret for disse.

Du bør undgå creme på huden på operationsdagen. Det er vigtigt, at du på operationsdagen tager et bad, hvor du vasker hele din krop grundigt i sæbe – også hænder og fødder samt har renset negle.

Du skal på forhånd have arrangeret din transport hjem. Vi anbefaler at der er en voksen person hos dig det første døgn efter operationen.

Podcast om narkose

I podcastepisoden her kan du høre vores ene narkoselæge fortælle om de forskellige former for bedøvelse og hvordan det foregår.

Du kan også finde podcastepisoden i Spotify eller din foretrukne podcastapp ved at søge efter “Skønhedsguiden.”