Information til patienter, der skal i lokalbedøvelse

Ved en lokalbedøvelse er du vågen under operationen, men du bliver smertedækket i det område, der skal opereres. Bedøvelsen foregår ved, at der indsprøjtes lokalbedøvelse lokalt omkring det område, der skal opereres.

GØR EN OPERATION I LOKALBEDØVELSE ONDT?

Injektionen er forbundet med kortvarigt ubehag, men det er hurtigt overstået. Herefter kan du ikke mærke smerte i området. Du vil hele tiden kunne mærke, at der opereres i området, men du vil ikke kunne skelne mellem f.eks. en vatpind og en kniv.

SÅDAN FORBEREDER DU DIG PÅ LOKALBEDØVELSE

MEDICIN

3 dage før operationen skal du ophøre med at spise lægemidler, der indeholder acetylsalicylsyre (Magnyl, Aspirin m.fl.). Dog må du ikke stoppe med at spise hjertemagnyl eller anden blodfortyndende medicin uden
at have konfereret det med din egen læge eller din hjertelæge. Hvis der kan pauses med Clopidogrel er det i fem dage før operationen.

Naturlægemidler, som kan påvirke blodets evne til at størkne, fx Q10, fiskeolie eller E-vitamin bør du ophøre med 1 uge før.

Hvis du får vægtreducerende medicin såsom Wegovy skal du holde pause 3 uger inden operationen.

PÅKLÆDNING

Vi anbefaler, at du ankommer i løstsiddende tøj der kan åbnes fortil. F.eks. en cardigan eller trøjer med lynlås, som du befinder dig godt i.

VÆRDIGENSTANDE

Alle værdigenstande skal du lade blive hjemme, idet klinikken ikke påtager sig ansvaret for disse.

CREME OG BAD

Du bør undgå creme på huden på operationsdagen. Det er vigtigt, at du på operationsdagen tager et bad, hvor du vasker hele din krop grundigt i sæbe – også hænder og fødder samt har renset negle.

HJEMTRANSPORT

Du skal på forhånd have arrangeret din transport hjem. Vi anbefaler at der er en voksen person hos dig det første døgn efter operationen.

Podcast om narkose

I podcastepisoden her kan du høre vores ene narkoselæge fortælle om de forskellige former for bedøvelse og hvordan det foregår.

Du kan også finde podcastepisoden i Spotify eller din foretrukne podcastapp ved at søge efter “Skønhedsguiden.”