Arkorrektion – Kosmetisk korrektion af ar ved hjælp af kirurgi

Arkorrektion er for det meste et mindre indgreb, hvor formålet er at forbedre et ældre ars udseende. Hvorvidt en kosmetisk korrektion af arret er mulig, beror altid på en individuel vurdering.

Ar opstår som en konsekvens af tidligere operationer, skader eller uheld. En operation efterlader altid et ar. I nogle tilfælde forekommer disse ar næsten usynlige, og i andre tilfælde opstår der bredde og tykke ar. Der er mange faktorer, der kan have påvirket dit ar på en sådan måde, at du overvejer at få foretaget en arkorrektion.

Helingsprocessen kan eventuelt have været påvirket af rygning, sol, infektion eller for tidlig belastning af arret. Visse steder på kroppen, så som på skuldrene, mellem skulderbladene og foran på brystbenet, har specielt unge mennesker tendens til skæmmende ar. Andre oplever, at ar kan være hypersensitive ved berøring og nærmest smertefulde.

Endelig skal det nævnes, at nogle personer er det, vi kalder keloid-dannere. Det betyder, at de har tendens til at danne tykke nærmest blomkålsagtige ar. Ved man, at man er keloid-danner, bør man nøje overveje at lade sig operere af rent kosmetiske årsager. En plastikkirurg vil kunne vejlede dig i dette.

Emil Thorups arkorrektion

Emil Thorup kom til forundersøgelse hos os,  da han har fået et bredt ar foran øret efter en operation for modermærkekræft. Så derfor ønskede han en  arkorrektion. Vores kirurg korrigerer Emils ar ved at skære det op igen, fjerne arvæv, og så sy det sammen påny. Læs mere om Emils operation og forløb her.

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE

Om netop dit ar kan bedres ved en arkorrektion, beror som sagt på en objektiv vurdering hos en plastikkirurg. Du er meget velkommen hos os, forundersøgelsen er helt uforpligtende.