Arkorrektion – Kosmetisk fjernelse af ar ved hjælp af kirurgi

Arkorrektion er for det meste et mindre indgreb, hvor formålet er at forbedre et ældre ars udseende. En fuldstændig fjernelse af ar er ikke muligt, men kirurgisk kan vi minimere arret og gøre det pænt. Hvorvidt en kosmetisk korrektion af arret er mulig, beror altid på en individuel vurdering.

Ar opstår som en konsekvens af tidligere operationer, skader eller uheld. En operation efterlader altid et ar. I nogle tilfælde forekommer disse ar næsten usynlige, og i andre tilfælde opstår der bredde og tykke ar. Der er mange faktorer, der kan have påvirket dit ar på en sådan måde, at du overvejer at få foretaget en arkorrektion.

Ved en arkorrektion kan vi aldrig fjerne arret helt. Men vi kan give arret de bedste betingelse for at at hele pænt op ved f.eks. at sy det i flere lag, så den omkringliggende hud ikke trækker i arret og gør det bredt. Den efterfølgende pleje af arret er også meget vigtig for hvordan dit ar vil komme til at se ud. Ar-pleje giver vi dig også en grundig indførelse i, så du er godt klædt på til at tage dig godt at dit friske ar efterfølgende.

Helingsprocessen kan eventuelt have været påvirket af rygning, sol, infektion eller for tidlig belastning af arret. Visse steder på kroppen, så som på skuldrene, mellem skulderbladene og foran på brystbenet, har specielt unge mennesker tendens til skæmmende ar. Andre oplever, at ar kan være hypersensitive ved berøring og nærmest smertefulde.

Endelig skal det nævnes, at nogle personer er det, vi kalder keloid-dannere. Det betyder, at de har tendens til at danne tykke nærmest blomkålsagtige ar. Ved man, at man er keloid-danner, bør man nøje overveje at lade sig operere af rent kosmetiske årsager. En plastikkirurg vil kunne vejlede dig i dette.

Emil Thorups fjernelse af ar

Emil Thorup kom til forundersøgelse hos os,  da han har fået et bredt ar foran øret efter en operation for modermærkekræft. Så derfor ønskede han en  arkorrektion. Vores kirurg korrigerer Emils ar ved at skære det op igen, fjerne arvæv, og så sy det sammen påny. Læs mere om Emils operation og forløb her.

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE

Om netop dit ar kan bedres ved en arkorrektion, beror som sagt på en objektiv vurdering hos en plastikkirurg. Du er meget velkommen hos os, forundersøgelsen er helt uforpligtende.