Emil Thorups korrektion af ar efter modermærkekræft

Udgivet D. 15. oktober 2019

For nogen kan et gammelt ar være et minde om en svær tid eller en ulykke, som de konstant bliver mindet om ved synet af det. For andre har en dårlig opheling eller et dårligt kirurgisk arbejde gjort deres af brede og skæmmende. Ved en arkorrektion går vi ind og korrigerer et gammelt ar, som af forskellige årsager kan være voksen sammen på en æstetisk utilfredsstillende måde.

Derfor får man grimme ar

Grimme af kan opstå af flere grunde, men typisk ser vi to hovedårsager hos de mænd og kvinder, der kommer ind til os med ar, de ikke er tilfredse med:

Enten skyldes det, at man biologisk danner grimme ar. Det betyder, at ligemeget hvilket ar man får, gør ens hudtype, at man får store, fremtrædende ar.

Det kan også forekomme, hvis kirurgen, der har skåret i ens hud, har placeret arret uhensigtsmæssigt i forhold til hudens naturlige træk. Så vil arret blive strukket og dermed blive bredt.

Emil Thorups ar inden operationen

Emil kom til forundersøgelse hos os

Emil Thorup er en perfektionist med stor p. Dette er blandt andet afspejlet i hans hjem, som man kan få et indblik i på Instagram, hvor alt står snorelige. Også hans møbelkollektion består af minimalistiske møbler i et klassisk design med skarpe linjer. Inter er overladt til tilfældighederne, og alt er der blevet kælet om ned til mindste detalje.

Derfor kom Emil til forundersøgelse hos en af vores kirurger i vores klinik i Ny Østergade, København K. For selvom Emils indretning, arbejde og udseende sidder helt perfekt, så er der noget, der generer ham. Emil har nemlig fået et bredt ar foran øret efter en operation for modermærkekræft. Emils ar efter operationen var blevet bredt, primært fordi der var for meget træk på arret, da det blev syet samme af den kirurg, der opererede ham i første omgang.

Men heldigvis kan vi hjælpe Emil med at rette op på det.

Sådan foregik Emils arkorrektion

Emil fik foretaget sin operation i lokalbedøvelse, hvilket er typisk for denne slags operation. Området omkring arret bliver bedøvet, så Emil ikke kan mærke forskellen på om det er en kniv eller en vatpind, der bliver brugt i området.

Kirurgen korrigerer Emils ar ved at skære det op igen, fjerne arvæv, og så sy det sammen påny. Forskellen fra sidste operation og denne er, at vi giver huden de bedste betingelser for at hele igen. Dette gør vi ved at løsne det gamle ar i kanterne og sørge for, at det hele falder på plads uden at huden skal arbejde for meget. Bunden skal også ligge godt, da det er her trækket ligger. Så vores kirurg sørger også for at løsne bunden tilstrækkeligt.

Inden operationen tegner kirurgen Emils ar op

Skæv sammensyning

Når kirurgen er færdig med at fjerne trækket fra den omkringliggende hud, skal hun sy arret sammen. Her er det vigtigt at bruge den rette sutur-teknik, altså den måde man syr arret sammen på. Den rette tråd skal bruges og knuderne skal lægges ordentligt.

En vigtigt detalje, som måske vil virke ulogisk på en, der ikke er plastikkirurg, er at vi ikke syr arret sammen i en lige linje. I stedet syr vi arret “skævt” sammen, I Emils tilfælde laver vi formen som et “W”. Her er grunden til det:

“Jeg lod arret få en lidt takket kant, for så får arret bedre plads til at hele og trækket bliver mindre. Vores øjne fæstner sig ved lige linjer i ansigtet. Så når øjet ikke har noget at fange, så vil man ikke lægge mærke til arret. Selvom det kan virke skørt at sy arret sammen på den måde, så giver det faktisk er mere neutralt og mindre iøjenfaldende resultat,” forklarer kirurgen. Og det er netop derfor et flot og neutralt ar afhænger så meget af, at man vælger en plastikkirurg med forstand på det æstetiske resultat.

Her kan man virkelig mærke, at Emil og kirurgerne hos AK Nygart har en kompromisløs perfektionisme i forhold til deres arbejde tilfælles.

Så skal det nye ar have tid til at hele

Efter operationen får Emil sat et plaster på, og ca. 7 dage efter operationen har Emil fået en tid til en kontrol, hvor stingene bliver fjernet. Først 3-6 måneder efter en arkorrektion vil man kunne se det endelige resultat. Her er arret mere modent, og har haft mere tid til at lægge sig bedre.

Et ar vil altid have en periode hvor det er rødt, inden det til sidst bleger af. Når arret er rødt betyder det, at det modnes. Det bliver rødt fordi der er blod ude i arret.

Ikke kun  ar i ansigtet

Arkorrektion af ar i ansigtet er af en de type ar, de fleste med et ønske om arkorrektion kommer ind til os med. Men også ar som, i modsætning til dem i ansigtet, nemmere kan skjules, er populære at få korrigeret: “Der er en del der kommer ind til os med grimme ar. Udover ar i ansigtet, ser vi typisk ar efter kejsersnit og blindtarmsbetændelse.”

Vil du læse mere om arkorrektion? Så kan du besøge vores side om operationen her: