Forundersøgelse til en brystforstørrelse: Sådan foregår det

Udgivet D. 20. april 2021

Skal du til en forundersøgelse til en brystforstørrende operation, og vil du gerne forberede dig på hvad der skal ske?

Så er du kommet til den rette side.

Her forklarer vi hvad der sker til din forundersøgelse hos os.

Step 1: Helbredsskema – er du sund og rask?

Inden vi går i gang med forundersøgelsen skal din kirurg sikre sig, at du er sund og rask og dermed egnet til at blive opereret. Hos AK Nygart er det vigtigt for os, at vi sikrer os at du både fysisk og psykisk er klar til at undergå en kosmetisk operation, så du får det bedste resultat og den bedste oplevelse.

Derfor bliver du bedt om at udfylde et helbredsskema inden du kommer ind til kirurgen, hvor du blandt andet bliver spurgt om eventuelle sygdomme, allergier, om du tager medicin, om du har fået lavet tattoveringer, piceringer eller operationer inden for den seneste måned, om du planlægger en graviditet og om du ryger.

Step 2: Snak om dine ønsker og forventninger

Når vi har din sundhedstilstand på plads og kan krydse af ved, at du er helbredsmæssigt egnet til operationen, kommer vi til det sjove.

Først skal vi afklare, hvorfor du ønsker en brystforstørrende operation, og hvad dine ønsker og forventninger går på. For nogen går ønsket om at få større bryster, nogen ønsker at korrigere på formen af deres bryster, og for andre kan det være et vægttab eller en graviditet der har skabt et ønske om at få genskabt en mistet fylde i brysterne.

Ud fra dine ønsker vil din kirurg begynde at vejlede dig i hvilken type operation der kan hjælpe dig med at opfylde dine ønsker.

Plastikkirurg Anders Ulrik laver forundersøgelse til brystforstørrelse

Step 3: Prøve af implantaterne

Når din kirurg har vurderet sin kropstype og målt dig op, så kan han/hun give dig nogle anbefalinger til hvilke implantater der vil passe godt til dig og din krop ud fra hvad dine ønsker er og hvad der er kirurgisk muligt. Og så er det tid til, at du skal prøve implantaterne på.

Du får udleveret en sport-BH, og så kan du lægge implantaterne ned i den, se dig i spejlet, og dermed få en idé om, hvordan implantaterne vil se ud på dig. Du prøver typisk nogle forskellige størrelser, så du kan mærke efter hvad der føles rigtigt.

Step 4: Booking af operation eller hjem og tænke over det

Når du har været igennem de tre steps er der kun tilbage at du enten 1) booker en operation, eller 2) tager hjem og tænker over det. Vores forundersøgelser er helt uforpligtende, så du bestemmer helt selv. Du kan vælge at booke en operationstid med hjælp fra vores sekretærer inden du forlader klinikken – datoen skal bare ligge mindst 7 dage ude i fremtiden af hensyn til din betænkningstid. Men du kan også altid ringe ind til os på 70 27 57 57, hvis du lige skal hjem og overveje det inden du booker en tid.

Er du klar til din forundersøgelse?

Hvis du ikke allerede har en tid, så kan du bestille en via knappen herunder: