Ibi Makienoks behandling af karsprængninger hos AK Nygart

Udgivet D. 7. oktober 2019

 

I programmet “Plastikkongerne” på Kanal 4 kan man se Ibi Makienok (tidligere kendt som Ibi støvring) få lavet en behandling af sine karsprængninger på benene hos AK Nygart.

Her kan du læse mere om behandlingen.

Optegning af karrene

Først tegner Jesper på Ibi, mens hun står op. Det gør han, sådan at blodet fortsat kan være nede i karrene og gøre dem tydelige, inden hun skal ligge sig op på briksen. Jesper markerer de områder, hvor Ibi har karsprængninger, han skal behandle.

Med sklerosering kan man også fjerne de større karsprængninger, der måtte være, mens man med en laser-behandling typisk har størst succes med mindre karsprængninger.

Behandling med sklerosering

Ved behandlingen med sklerosering går man ind i de ødelagte kar med en lille nål. Herefter sprøjter man en klar væske ind i karret, som herefter ødelægger karvæggene og får dem til at lukke sig. De fleste oplever, at 50-80% af de behandlede karsprængninger forsvinder efter første behandling. Hvis man igen behandler, er det 50-80% af de i forvejen behandlede kar der forsvinder, osv.

Behandlingen tager op til 45 minutter, hvor vi behandler så mange kar vi kan nå på begge ben.

Ibi var bekymret for smerten ved behandlingen, da der skal bruges en nål. Men som det også kan ses i “Plastikkongerne,” så er smerten ved behandlingen minimal, da der bruges en meget tynd nål.

Vil du af med dine karsprængninger på benene?

Så kan du bestille en tid til en uforpligtende forundersøgelse hos vore læge. Ved forundersøgelsen ser vi på dine kar, og vurderer om de er egnet til en behandling med sklerosering. Dernæst skal der gå 48 timer, og så kan du blive behandlet.