Kundeinformation om behandling af uønsket hårvækst med IPL

HVAD ER ELLIPSE® IPL, OG HVORDAN VIRKER DET?

IPL er det bedst gennemtestede hårfjerningssystem på markedet. IPL er en metode til, at fjerne uønsket hårvækst ved hjælp af lys og varme.

Lyset fra IPL optages af hårstråets pigment, og lysenergien omdannes til varmeenergi. Varmen, som udvikles i hårstrået, ødelægger hårsækken, og skaber en hårreduktion.

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN?

Et forløb vil typisk være 6-10 behandlinger, hvor du kan regne med en 60% hårreduktion.

Behandlingen har effekt på mørke hår i aktiv vækstfase. Det vil sige, at håret skal indeholde pigment, og være i vækst, så det stadig har forbindelse til vækstanlægget i bunden af hårsækken. Da det langt fra er alle håranlæg, der er aktive og i vækst på samme tid, er det derfor nødvendigt med flere behandlinger. Du skal regne med 6-10 behandlinger med et interval på 2-4 måneder. Antallet og hyppigheden af behandlinger er afhængig af, hvor på kroppen, du skal have fjernet hår. Desuden varierer effekten fra person til person.

HVORNÅR SER MAN VIRKNINGEN AF BEHANDLINGEN?

2 til 3 uger efter hver enkelt behandling følger ofte en næsten hårfri periode, hvor 70-80% af hårene vil være væk. Det er vigtigt, at du noterer dig længden af denne periode. Typisk er denne periode mellem 2 og 4 uger. Denne periode bliver længere efter hver behandling.

Næste behandling kan finde sted typisk 6-8 uger efter sidste behandling. Hvis ikke der er kommet så mange hår frem på det tidspunkt, kan du vente yderligere nogle uger.

Vedligeholdelsesbehandlinger vil altid komme på tale.

ER BEHANDLINGEN PERMANENT?

Der er nu mange års erfaring med Ellipse-behandling, som viser, at virkningen er permanent. Du skal dog være opmærksom på, at faktorer som arv og miljø, graviditet og andre ændringer i din hormonbalance, kan være medvirkende til, at der på et senere tidspunkt kan opstå ny hårvækst i det ellers behandlede område. Derfor vil der altid komme vedligeholdelsesbehandlinger på tale for at bevare det opnåede resultat.

Behandlingen hos mænd er ikke permanent, men du vil opnå en reduktion af hårvæksten, så længe du holder behandlingen ved lige.

Nogle håranlæg kan også være i hvilefase i flere år før, de bliver aktive. Disse hår er altså ikke tidligere behandlet med Ellipse. Derfor kan det på sigt være nødvendigt med efterbehandlinger.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Alle områder med uønsket hårvækst behandles med IPL, så længe håret er mørkt. Ved konsultation bliver det klarlagt af sygeplejersken om det ønskede område, kan behandles.

HVEM KAN BLIVE BEHANDLET?

Permanent hårfjerning med IPL henvender sig til både mænd og kvinder med uønsket hårvækst. Vi har stor erfaring med behandling af både lyse og mørke hudtyper. Hårene skal være mørke for, at blive behandlet.

På landsplan har det vist sig, at ca. 45 % af dem, som søger behandling for uønsket hårvækst i ansigtet, lider af underliggende hormonelle forstyrrelser. Derfor er det vigtigt, at du bliver undersøgt korrekt. Lider du af PCO, skal du være opmærksom på, at du formentlig aldrig vil blive helt hårfri, men må forvente, at have vedligeholdende behandlinger løbende.

Ligeledes kan det for mænd også kræve flere behandlinger, da mænd producerer testosteron, som bevirker, at der hele livet vil blive aktiveret nye hårsække. Behandlingen er derfor ikke en permanent løsning, men en behandling som vil reducere mængden og tykkelsen af hårene, hvis man blot holder behandlingen ved lige. Her skal der forventes 10-12 behandlinger med efterfølgende vedligeholdelse 1-2 gange om året.

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Du får smurt en kold og klar gel på huden inden behandlingen. De kortvarige lysimpulser i forbindelse med behandlingen mærkes som varme prik i huden. Nogle beskriver følelsen som små elastik-svirp mod huden. Derefter kan du føle en varm fornemmelse i huden, og der kan komme en let kløe i nogle minutter efter behandlingen.

Graden af ubehag afhænger også af hvilke områder, der behandles, og hvor mørke og kraftige hårene er.

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN?

Der er altid en risiko for forbrænding af huden ved brug af laser og IPL. Denne risiko er meget lille ved bleg hud. Ved mørkere hudtyper øges risikoen, ligesom solbruning øger risikoen.

De sjældne, men mulige komplikationer er:

 • Forbrændinger med efterfølgende ar forekommer sjældent. Det er vigtigt, at du kontakter klinikken, hvis du oplever vabler, hævelser eller misfarvninger af huden. Forbrændinger er oftest overfladiske og behandles med klorhexidin creme. Overfladiske forbrændinger kan give overfladiske sår med efterfølgende lys- eller mørkfarvning af huden. Hudfarven normaliseres dog som regel efter 3 til 6 mdr.
 • Skægpest, dette forsvinder af sig selv efter nogle dage. Ved at du fjerner de hår, der blokerer for pusset, vil tilstanden hurtigere bedres.
 • Rødme. Det er vigtigt, at du beskytter din hud mod solen to uger efter behandlingen, da der er risiko for mørkfarvning af huden, idet huden er mere lysfølsom efter behandlingen. Pigmentfejl forsvinder som regel oftest med tiden.

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES?

 • Hvis du er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden
 • Hvis du har tatoveringer i det behandlede område
 • Grå, lyse eller røde hår vil ikke have optimal effekt af behandlingen
 • Hvis du er gravid

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

 • Minimum 6 uger inden behandlingen må hårene hverken fjernes med pincet, voks eller andre hårfjerningsmetoder.
 • Ved forundersøgelsen skal hårene have en længde på minimum 5 mm.
 • På behandlingsdagen skal området være helt glatbarberet. Det koster 500 kr. hvis vi skal barbere dig.
 • Du skal benytte skraber til hårfjerning forud for behandlingen.
 • Området, der skal behandles, bør være nyvasket (brusebad) og uden eventuel make-up.
 • Du skal undgå solbadning, solarium og brug af selvbruner 4 uger inden behandlingen, samt 4 uger efter.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Forinden din behandling tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation.

Evt. make-up bliver fjernet fra området, og der desinficeres. Du får beskyttelsesbriller på forinden behandlingen.

Der påføres en klar, kold gel på områder, der skal behandles. Laserhovedet er en glaskrystal. Krystallet placeres på huden, og fra krystallens hoved føres lysstrålen til huden via gelen.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Ofte kan det slet ikke ses, at huden er blevet behandlet. Det eneste synlige tegn på behandling kan være rødmen på huden omkring hårene, som skyldes varmepåvirkningen fra højenergilyset. Rødmen vil forsvinde i løbet af et par timer hos de fleste. Føles huden varm, kan man køle den med isposer.

Du må ikke solbade eller tage solarium i fire uger efter behandlingen, og skal bruge SPF 50 på de behandlede områder. Du kan benytte make-up efter behandlingen.

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Epicalm Serum (760 kr.) Den styrker hudens barriere, beroliger og virker fugtgivende.

Du sparer 20% ved køb af produktet i forbindelse med din behandling.

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter.

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores specialuddannede kosmetiske sygeplejerske lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Efter informationen om uønsket hårvækst er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted.

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

 

Kundeinformation om permanent hårfjerning – version 21-09-2022