Vink farvel til tandkødssmilet (gummysmile) med botox

Udgivet D. 9. januar 2018

Forestil dig at hver gang du var ved at smile, stoppede du dig selv af frygt for at se dum ud pga. blottet tandkødet. Sådan har mange mennesker med tandkødssmil, også kaldet “gummysmile” det.

Hvad skyldes tandkødssmil?

Tandkødsmil skyldes en overaktiv muskel, kaldet musculus levator labii superioris. Musklen går fra nederste del af kindbenet langs med næsefløjene og ender ved overlæben. En del af dens funktion er at kunne løfte overlæben, fx når man vil smile, tale eller vise tænder. Men hos mennesker med tandkødssmil er den muskel langt mere kraftigt virkende end normalt, sådan at både tandhalse og tandkød bliver synlige, når man smiler.

Undgår at smile

Tandkødssmil eller “gummy smile” er ofte et kæmpe problem for dem, der har det. Det ekstra store smil med blottet tandkød hæmmer i sociale sammenhænge, og vi hører tit patienter fortælle, at de helst helt undgår at smile blandt fremmede.

Hos andre er musklen så overaktiv, at selv når der ikke er bevægelse omkring mundomgivelserne, er overlæben alligevel en lille smule opadkrænget.

Væk med to stik

Mange tror fejlagtigt at den eneste mulighed for at blive tandkødssmilet kvit er et stort kirurgisk indgreb. Men det er langt fra nødvendigt. Det er nemmere at blokere musklen ved hjælp af botox end kirurgisk at flytte rundt på tandkødet. Og vupti, så er du fri fra dit gummysmile.

Det er en ganske enkel procedure: Ved to stik med botox på hver sin side af næsefløjene, hæmmer man nerveimpulsen, der får musklen til bevæge sig – og det ufrivillige tandkødssmil er væk. Behandlingen skal dog gentages hver 3.-6 måned, for at opnå konstant effekt.

8 svar til “Vink farvel til tandkødssmilet (gummysmile) med botox”

 1. Walied siger:

  Hej hvad koster det?

 2. Maria siger:

  Hej,
  Hvor længe holder en behandling?

  • Maria Teglkamp siger:

   Hej Maria,
   I starten vil effekten forsvinde hurtigere end hvis du har fået det lavet et par gange og holder det ved lige. På den måde lærer dine muskler nemlig at slappe af.
   Du kan regne med at effekten holder i 4-6 måneder.
   Mvh. AK Nygart

 3. Christina siger:

  Hej. Kan man få en fornemmelse af, hvordan man vil se ud, inden man får det lavet?

  • Maria Teglkamp siger:

   Hej Christina,
   Du kan se vores før/efter-billeder og dermed få en fornemmelse af effekten. Din behandler kan også med udgangspunkt i dit ansigt give dig en fornemmelse af hvordan det vil se ud. Mvh. Maria, AK Nygart

 4. Amanda siger:

  Kan man ved behandlingen risikere, at man ikke længere kan smile?

  • AK Nygart siger:

   Hej Amanda,
   Nej, det vil ikke være tilfældet, da du også bruger nogle andre muskler til at smile med. Den muskel vi behandler med botox sørger kun for at din overlæbe ikke trækker op mod næsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *