VINK FARVEL TIL TANDKØDSSMILET MED BOTOX

Udgivet D. 9. januar 2018

Forestil dig at hver gang du var ved at smile, stoppede du dig selv af frygt for at se dum ud pga. blottet tandkødet. Sådan har mange mennesker med tandkødssmil det.

HVAD SKYLDES TANDKØDSSMIL?

Tandkødsmil skyldes en overaktiv muskel, kaldet musculus levator labii superioris. Musklen går fra nederste del af kindbenet langs med næsefløjene og ender ved overlæben. En del af dens funktion er at kunne løfte overlæben, fx når man vil smile, tale eller vise tænder. Men hos mennesker med tandkødssmil er den muskel langt mere kraftigt virkende end normalt, sådan at både tandhalse og tandkød bliver synlige, når man smiler.

UNDGÅR AT SMILE

Tandkødssmil eller “gummy smile” er ofte et kæmpe problem for dem, der har det. Det ekstra store smil med blottet tandkød hæmmer i sociale sammenhænge, og vi hører tit patienter fortælle, at de helst helt undgår at smile blandt fremmede.

Hos andre er musklen så overaktiv, at selv når der ikke er bevægelse omkring mundomgivelserne, er overlæben alligevel en lille smule opadkrænget.

VÆK MED TO STIK

Mange tror fejlagtigt at den eneste mulighed for at blive tandkødssmilet kvit er et stort kirurgisk indgreb. Men det er langt fra nødvendigt. Det er nemmere at blokere musklen ved hjælp af Botox end kirurgisk at flytte rundt på tandkødet.

Det er en ganske enkel procedure: Ved to stik med Botox på hver sin side af næsefløjene, hæmmer man nerveimpulsen, der får musklen til bevæge sig – og det ufrivillige tandkødssmil er væk. Behandlingen skal dog gentages hver 3.-6 måned, for at opnå konstant effekt.

Lyt til en podcastepisode om tandkødssmil

I vores helt egen podcastserie, Skønhedsguiden, har vi lavet en episode om tandkødssmil sammen med vores kosmetiske sygeplejerske Helle Boisen. Du kan høre podcastepisoden lige her:


RECOMMEND A FRIEND – Spar 300,- kr. hver.

Læs mere om hvordan her.Deprecated: Tema uden comments.php har været forældet siden version 3.0.0, og der er ingen alternativer. Tilføj venligst en comments.php-skabelon i dit tema. in /var/www/www.nygart.dk/www/wp-includes/functions.php on line 4977

6 svar til “VINK FARVEL TIL TANDKØDSSMILET MED BOTOX”

 1. Walied siger:

  Hej hvad koster det?

 2. Maria siger:

  Hej,
  Hvor længe holder en behandling?

  • Maria Teglkamp siger:

   Hej Maria,
   I starten vil effekten forsvinde hurtigere end hvis du har fået det lavet et par gange og holder det ved lige. På den måde lærer dine muskler nemlig at slappe af.
   Du kan regne med at effekten holder i 4-6 måneder.
   Mvh. AK Nygart

 3. Christina siger:

  Hej. Kan man få en fornemmelse af, hvordan man vil se ud, inden man får det lavet?

  • Maria Teglkamp siger:

   Hej Christina,
   Du kan se vores før/efter-billeder og dermed få en fornemmelse af effekten. Din behandler kan også med udgangspunkt i dit ansigt give dig en fornemmelse af hvordan det vil se ud. Mvh. Maria, AK Nygart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *