Bange for Botox? Eller bange for hvad andre tænker …

Udgivet D. 8. maj 2013

Folks fordomme omkring kosmetisk forskønnelse går mig ind imellem på.

For mig er ønsker og drømme toldfri.

Derfor undrer det mig hver gang, jeg støder på mennesker, der har skråsikre meninger om, hvad andre kan og især ikke kan tillade sig at få lavet eller ønske sig at få lavet.

’Hvordan kan nogen dog finde på at bruge Botox. Det er simpelthen uforståeligt, at nogen har lyst til at sprøjte sig med gift!’ Eller klassikeren; ’Piger, der ønsker sig større bryster, skulle hellere gå til psykolog’.

Ja tak, men det får man altså ikke større bryster af.

Der eksisterer en masse fordomme omkring kosmetisk forskønnelse, om Botox, nye bryster osv. – og fred med det. Dem kommer vi ikke til livs foreløbig, for hvor kendskabet er småt, trives fordomme.

Men at folk, der netop ikke har noget særligt kendskab til kosmetisk plastikkirurgi, Botox osv., føler sig i deres gode ret til at slå andre i hovedet, gør mig sur. Og jeg spørger mig selv, hvad mon de har i klemme. Er det måske så enkelt, at fordi de ikke selv tør få lavet en kosmetisk forandring, så skal ingen andre?

Jeg tror nemlig ikke, at man kan være så forarget på andres vegne uden selv at have noget i klemme. Jeg har mødt patienter, det nærmest sneg sig langs panelet af frygt for at andre skulle opdage, at de fik fjernet nogle rynker. De var så nervøse over, hvad andre måtte tænke om dem, at det mindede om social kontrol. Men deres kære kollegaer får efter al sandsynlighed også Botox!

Verden er for stor til at gå i små sko. Tænk på, hvordan vi for bare 30-40 år siden undgik at tale om homoseksualitet. De fleste kendte en der var det, men ingen snakkede om det, for sådan virker social kontrol.

Hvis skoen trykker, så tag den af.

Mange hilsner

Jesper Nygart

3 svar til “Bange for Botox? Eller bange for hvad andre tænker …”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *