Brystforstørrelse og træning – hvad må du og hvad må du ikke?

Udgivet D. 30. oktober 2019

 

Efter en brystforstørrelse, hvor implantaterne bliver lagt under musklen, er er nogle forholdsregler man skal gøre sig efter operationen i forhold til blandt andet træning. Anders beskriver det således i podcastinterviewet: “Man skal betragte det lidt ligesom en gigantisk fibersprængning, som man har fået i brystet, for vi har jo været inde og skære fibrene over.”.

I podcastepisoden, som du kan høre herunder, svarer Anders på de oftest stillende spørgsmål vedrørende træning, som vi får fra kvinder der ønsker eller har fået foretaget en brystforstørrelse.

Lad os gennemgå et par af spørgsmålene:

Hvornår må man træne igen efter en brystforstørrelse?

Anders: “Du må gerne begynde at træne efter 3 ugers tid – så længe det ikke er direkte brysttræning og løb. Efter 6 uger kan man starte med små vægte igen.”

Jeg træner meget i forvejen – betyder det noget for min brystforstørrelse?

Anders: “Jo større og stærkere brystmusklen er jo mere vil det stramme, når vi har lagt brystimplantatet under musklen.” Anders plejer at anbefale kvinder der træner meget, at de holder en pause med den direkte træning af brystmusklerne i nogle uger inden operationen. På den måde kan brystmusklen slappe mere af, hvilke kan betyde færre smerter efterfølgende.

Og med en pause på minimum 6 uger, hvornår er man så tilbage til sit styrkemæssige udgangspunkt fra før operationen? Her svarer Anders med en reference til et studie: “I et studie var 50% af kvinderne oppe på 50% af deres tidligere ydeevne efter 2 uger. Efter 6 uger var det tal oppe på 75%, og på lang sagt så det ud som om, at alle kvinderne var helt tilbage til deres forhenværende topniveau.” Så det lader altså ikke til, at det er frygten for at miste den gode form, der behøver at holde dig fra at få foretaget operationen.

Kan implantaterne gå i stykker, hvis man træner bestemte brystøvelser?

Her kommer svaret prompte fra Anders: “NEJ – Vi har kørt en bil henover og kastet dem ud fra vinduet på 2. sal. Selv det høje tryk kan ikke ødelægge dem. Men hvis man har implantater af ældre dato, så kan de være mindre modstandsdygtige.” Du kan altså lave præcis de samme ting efter brystforstørrelsen.

Kan implantaterne rykke sig, hvis man træner og bliver stærkere over tid?

Som udgangspunkt er svaret nej. Anders uddyber dog med et lille men: “Særligt kvinder, der har tabt sig meget, vil have mere væv at give af, så implantatet får et lille rum at rygge sig rundt i. Dette kaldes også for lommer. Men det er ikke på grund af træningen, men noget der sker naturligt over tid, fordi brystvævet giver efter.” Det er altså ikke træningen der er skyld i muligheden for større lommer, som mange feljtagtigt går og frygter.

 

Lyt til podcastepisoden i din podcastapp