Brystforstørrelse uden implantater

Udgivet D. 21. marts 2019

Ønsker man mere fylde i brystet eller at ændre formen, bliver det typisk gjort med et implantat. Men med denne brystforstørrende teknik er det også muligt at opnå flotte resultater med eget fedt. Brystforstørrelse med fedttransplantation oplever stigende popularitet, da man dels undgår et fremmedlegeme i kroppen, og dels får en fedtsugning ”med i prisen”. Læs her om fordele og ulemper.

Fordele ved fedttransplantation til bryst

Når vi taler om fordele ved fedttransplantation til brysterne frem for implantater er der to fordele:

For det første får du to operationer i en – du får både fortaget en fedtsugning og brystforstørrelse. Så hvis du alligevel ville have både fedtsugning og brystforstørrelse kan det være en fordel af kombinere de to med denne operation.

For det andet giver brystforstørrelse med eget fedt et mere naturligt udseende og følelse. Det er ikke alle der ønsker et naturligt look, men fedttransplantation er et godt alternativ til dem der netop gerne vil have større bryster, der ikke ligner resultatet af en operation.

Ulemper ved fedttransplantation til bryst

Den første ulempe ved fedttransplantation er, at det er svært at forudsige præcis hvor meget af fedtet der overlever ved transplantationen. Som regel overlever cirka 50% af fedtet, så hvis man transplanterer 300 ml. fedt, vil 150-200 ml. overleve.

Derfor kan der være behov for flere operationer før man opnår det ønskede resultat.

Hvor længe holder det?

De fedtceller der overlever transplantationen vil være der for altid. Mængden af fedtceller i din krop ændres nemlig ikke, medmindre du får en fedtsugning eller fedtfrysning. Til gengæld kan de blive større eller mindre ved vægtændringer. Så de nye fedtceller vil blive ved med at være der efter operationen.

Herunder kan du se en kvinde, der har fået transplanteret fedt af to omgange. Først fik hun transplanteret 310 ml. fedt til hvert bryst, og nogle måneder senere fik hun transplanteret yderligere 200 ml. fedt til hvert bryst.

Før fedttransplantation

+ 310 ml. fedt til hvert bryst

Fedttransplantation bryst efter

+ 200 ml. fedt til hvert bryst

Hybrid-løsning

Ved en hybridløsning når det kommer til brystforstørrelse, bruger man både implantater og fedt til at gøre brysterne større og give dem en anden form.

Hybridløsningen er god til dig, der ikke har nok fedt at tage af på resten af kroppen. Så kan man bruge det fedt, man kan tage, og lægge rundt om implantatet, hvis huden på brystet f.eks. er lidt tynd.

Ved at bruge både fedt og implantater kan man også forme brystet, f.eks. ved at opbygge en smallere kavalergang med fedtet, men implantatet giver fylde. Man kan også give brystet en rundere facon ved at transplantere fedt til området under brystvorten, hvis man ikke har så meget fedt der.

Podcast

Hør vores podcast om fedttransplantation her:

VIL DU TIL FORUNDERSØGELSE HOS EN KIRURG?

Vores fem dygtige kirurger er klar til at fortælle dig mere om hybridbryster, og hvilket resultat, de kan skabe for dig. Forundersøgelsen koster 600,- kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *