FÅ EN FLAD MAVE

Udgivet D. 18. maj 2016

”Uanset hvor mange mavebøjninger jeg laver og hvor mange diæter jeg følger, kan jeg ikke få min flade mave igen”.

Det hører jeg ofte fra kvinder, som har født og efterfølgende fået et slapt maveskind. Nogle kvinder kan aldrig få deres naturlige form tilbage, uanset hvor mange år, de tilbringer på et løbebånd eller hvor meget de styrketræner.

Overdreven vægtøgning eller graviditet kan efterlade ekstra hud, der ikke reagerer på hverken kost eller motion. Uanset hvor meget man går på kur eller træner, trækker huden sig ikke sammen igen. Den eneste måde du kan få en flad mave igen, er ved at gennemgå en maveplastik. Og for dig, der ønsker at komme fit tilbage i bikini, kan det være en udmærket løsning.

POPULÆR OPERATION

Opstramning af maveskind og bugvæg bliver mere og mere populært, især for kvinder, der har gennemgået en eller flere graviditeter.

Alle kvinder og mænd med et godt helbred kan få foretaget operationen og næsten enhver mave kan med succes opereres, forudsat at du er normalvægtig og har en BMI på mindre end 29,9.
Har du som kvinde endnu ikke fået de børn, du ønsker, kan operationen alligevel udføres med succes, men du skal så forberede dig på, at maven igen vil ændre form, som den næsten altid gør efter en graviditet. Har du mange strækmærker, er det ikke sikkert, at de allesammen forsvinder efter en maveplastik.

Maveplastik udføres typisk på:

– Kvinder, der har født og efterfølgende fået en svækket bugvæg og overskydende hud.
– Personer der har tabt sig meget. Den langvarig udspænding af huden og den naturlige ældning nedsætter hudens evne til at trække sig sammen, hvilket kan medføre et forklæde af overflødig hud.
– Personer der tidligere er blevet opereret og fået ujævnheder i huden, ar eller lommer med poser.

> Læs mere om maveplastik

STORT ELLER LILLE LØFT

En maveskindsoperation er en kirurgisk måde at løfte og genforme maveskindet på. Har du slap bugvæg, som er relativ almindeligt efter graviditet, opstrammer man musklerne i bugvægen og fjerner slapt maveskind ved enten et stort eller lille løft.

Ved forundersøgelsen, vil kirurgen tilse og måle din mave og undersøge om fx graviditet har forårsaget slap bugvæg. Ud fra dine forventninger og kirurgens anbefalinger planlægger I sammen din operation.

FORUNDERSØGELSE HOS EN PLASTIKKIRURG

Går du med overvejelser om at få foretaget en maveplastik, er du velkommen til at ringe på 70 27 57 57 og booke en tid til en forundersøgelse hos en af vores dygtige plastikkirurger.

Vi værdsætter højt, at du får den rigtige information og går herfra afklaret og oplyst om din forestående operation.

Med venlig hilsen

Jesper Nygart og hele AK Nygart-teamet