“Fedtsugningen er et skub i retningen af en lykkeligere version af mig selv med bedre selvtillid” – Nanna, 25 år

Udgivet D. 2. maj 2019

Nanna på 25 år har valgt at få foretaget en fedtsugning af øvre og nedre mave hos AK Nygart i København. Efter et vægttab døjer Nanna med et stædigt og meget lokalt fedtdepot på maven, som generer hende i hendes hverdag. Med en fedtsugning ønsker Nanna at få fjernet fedtdepotet på maven, da det vil give hende et selvtillidsboost. Følg Nannas forløb her, hvor hun fortæller om sine tanker og oplevelse med operationen.

INDEN OPERATIONEN

Hvorfor vil du have fedtsuget din mave?

– “Jeg har i mange år trænet, tabt mig 15 kg, og er i en proces nu hvor vægten skal holdes ved lige og de sidste kilo svinger meget. Det har altid været min mave som har haltet bagefter, og det er altid den som har generet mig mest når jeg har kigget i spejlet – store lår og stor numse(som jeg har) er bare lækkert hvis du spørger mig.”

Hvordan gik det til forundersøgelsen?

– “Jeg var til forundersøgelse hos AK Nygart. Det gik rigtig godt og jeg tog derfra med en meget tryg fornemmelse i maven. Jeg blev meget glad og tryg ved at kirurgen mødte min tilgang til hele det her med at blive opereret, og kunne se, at det for mig var en ‘no big deal’ med selve operationen, og samtidig vidste kirurgen hvor vigtigt det var for mig. Jeg fik støtte i mine tanker omkring det hele og blev helt rolig omkring det hele.

Jeg fandt blandt andet ud af at hele processen/restitutionen efter fedtsugningen er meget hurtigere/nemmere end jeg regnede med – så snart man selv føler sig på benene igen og er klar til hvad man vil, så gør man bare det, hvilket jeg synes er vildt fedt, så jeg kan komme igang med min træning hurtigst muligt igen.”

Er du nervøs her inden operationen? 

– “Jeg er en smule nervøs, men præcis hvad jeg er nervøs for kan jeg ikke rigtig finde ud af. Jeg får operationen lavet ved lokalbedøvelse, så jeg skal ikke i narkose – jeg kan godt være lidt nervøs for bedøvelsen/nålen, og er spændt på/en smule nervøs for, hvordan det er at være vågen under operationen.”

Hvad vil de betyde for dig at få fedtsuget din mave?

– “Med denne fedtsugning kan jeg nå det mål jeg har sat mig ifht mit vægttab. Det er et skub i retningen af en lykkeligere version af mig selv med bedre selvtillid. Det kommer til at give en nemmere hverdag for mig, med færre tøjkriser og uden for mange dårlige tanker om mig selv.”

PÅ OPERATIONSDAGEN

På operationsdagen starter Nanna med at klæde om til en morgenkåbe inde i opvågningsafdelingen. Hun får noget beroligende af opvågningssygeplejersken som gennemgår operationen med hende og svarer på de spørgsmål, Nanna eventuelt skulle have.

Derefter bliver Nanna hentet af kirurgen, som ser på Nannas mave og tegner de områder op, hun skal fedtsuge, samt tegner de indstikssteder, der skal laves.

Var du nervøs lige inden operationen?

– “Ja en del, men mest fordi jeg skulle lokalbedøves, så jeg var nervøs for hvordan det ville føles at få bedøvelsen da jeg ved at lokalbedøvelse kan være lidt ubehageligt.”

Hvordan gik operationen? 

– “Det gik rigtig godt! Om det gjorde ondt, både og.. Det var mere en  ubehagelig følelse end en decideret smerte. Det svier med lokalbedøvelsen, men når den >så er lagt, er der ingen smerter, kun en smule vibration fra apparaturet.”

Hvorfor valgte du at få lokalbedøvelse frem for fuld bedøvelse?

– “Jeg valgte lokalbedøvelse både af økonomiske og praktiske grunde. Man betaler ikke ekstra for lokalbedøvelse, og så er det så meget nemmere når operationen er færdig – jeg gik derfra 10 minutter efter, fuldstændig frisk og frejdig og havde ingen smerter resten af dagen da lokalbedøvelsen stadig virkede.”

Hvordan var det at være vågen under fedtsugningen?

– “Det var lidt en skør oplevelse. Men slet ikke ubehageligt. Jeg kunne godt lide at jeg kunne kommunikere med lægen og sygeplejerskerne som var hos mig. Og så synes jeg det var sjovt at ligge og tænke på at nogle var igang med at operere mig, uden jeg som sådan kunne mærke det – men selvfølgelig, hvis man er lidt sart og ikke synes det er rart med lyde og sådan, så vil jeg anbefale man tager fuld bedøvelse.”

 

EFTER OPERATIONEN

Efter fedtsugningen skal Nanna have en stram dragt på omkring det fedtsugede område. Dragten skal Nanna have på nat og dag de første 3 uger og om dagen de efterfølgende 3 uger.

Kompressionsdragten, som Nanna skal have på i 6 uger efter fedtsugningen.

 

Hvordan har du det her dagen efter operationen?

– “Jeg har det overraskende godt! Smerterne er mindre end jeg troede. Det er bare en form for stikkende følelse rundt omkring, og heldigvis så hjælper smertestillende jo også, hvis man har slemmere smerter end jeg oplever lige nu. Men det er SKØNT at føle at det hele går som smurt.”

 SE RESULTATET!

Nanna har nu været inde hos os til en kontrol efter 6 måneder, og hendes resultatet er blevet utroligt godt.

Klik på knappen herunder og se hendes før/efter-billeder på første række under “fedtsugning af mave og hofter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *