Flere mænd forskønner udseendet med kosmetisk kirurgi

Udgivet D. 10. juli 2019

Det er ikke kun mor, der vil have en makeover

En ‘Mommy Makeover’ er en efterhånden velkendt og yndet plastikkirurgisk operation, hvor en kvindes bryster forstørres eller løftes og maveskindet strammes op efter graviditet, fødsel og amning. Selvom mænd ikke undergår graviditet og oplever de fysiske forandringer, der er forbundet med dette, så ændrer mænds kroppe sig alligevel, når de når op i 30’erne, 40’erne og 50’erne.

Deres motionsvaner og forbrænding ændrer sig, og testosteronniveauet i kroppen falder. Fedtdepoterne bliver større, måske udvikles mandebryster, huden i ansigtet mister elasticitet, øjenlågene hænger, hårgrænsen viger, og rynkerne bliver dybere. Disse ændringer i udseendet kan være svære, hvis ikke nærmest umulige, at klare på egen hånd igennem kropspleje, kost og motion. Samtidigt ønsker mange moderne mænd at bevare et ungdommeligt og velholdt udseende.

‘Daddy-Do-Over’ – det nye inden for kosmetisk kirurgi til mænd

Ovenstående er måske en del af forklaringen på, at en ny rapport fra American Society of Plastic Surgeons* viser en stigning på 29% i antallet af kosmetiske indgreb udført på amerikanske mænd fra 2000 til 2018. Kigger man nærmere på tallene fra 2018, viser rapporten, at næsekorrektion var den absolut mest populære plastikkirurgiske operation blandt mænd, fulgt af øjenlågsløft, fedtsugning, mandlig brystreduktion og hårtransplantation.

En ny trend inden for plastikkirurgi er tilsyneladende også under opsejling – populært kaldet en ‘Daddy Do-Over’. I lighed med en ‘Mommy Makeover’ består en ‘Daddy Do-Over’ ofte af en kombination af plastikkirurgiske indgreb, der udføres i løbet af én enkelt operation.

Plastikkirurgi for mænd hos AK Nygart

Hos AK Nygart har vi stor forståelse for mænds ønske om et ungdommeligt og velholdt udseende. Et flot ansigt og en veltrimmet krop styrker selvtilliden både i privatlivet og på arbejdspladsen, hvor et velplejet udseende er med til at sende et signal om kompetence og autoritet.

AK Nygart tilbyder en lang række plastikkirurgiske operationer og skønhedsbehandlinger til mænd, herunder fedtsugning, brystreduktion, botox, hårfjerning og ansigtskirurgi.

Læs mere om plastikkirurgi for mænd og kontakt os på telefon eller book en tid online.

Podcast om mænd og plastikkirurgi

Lyt til vores podcastepisode om mænd og plastikkirurgi, hvor kirurg hos AK Nygart, Anders Ulrik, fortæller om tendensen.

 

*Kilde: 2018 Plastic Surgery Statistics Report. American Society for Plastic Surgeons.