Hårfjerning med laser topper fortsat hitlisterne

Udgivet D. 14. oktober 2019

Hos AK Nygart forstår vi til fulde de amerikanske kvinders begejstring for hårfjerning med laser. Laserbehandling skaber flotte resultater og gør andre hårfjerningsmetoder såsom barbering, epilering og voksning overflødig. Overvejer du permanent hårfjerning med laser? Få svar på alle dine spørgsmål nedenfor.

Hvordan foregår hårfjerning med laser?

Hårfjerning med laser foregår med moderne laserteknologi  – nærmere bestemt IPL, der står for Intens Puls Light. IPL bygger på at omdanne lys til varme. Hårfjerningen foregår helt konkret ved, at laserstråler kortvarigt opvarmer aktive hårsække til 70 grader celsius. På den måde destrueres de aktive hårsække for altid. Det er vigtig at pointere, at hårfjerning med laser er en reduktion af eksisterende hår. Det betyder, at du selv efter laserbehandling kan have hår liggende i dvale i den dybere underhud, der kan bryde frem ved hormonelle forandringer i kroppen.

Kan hårfjerning med laser benyttes over hele kroppen?

Ja, det kan det heldigvis! Der er ingen begrænsninger. Hårfjerning med laser egner sig til hårfjerning på både arme, ben, mave, ryg, baller og ansigt samt intim kropsbehåring. Dog kan der være forskel på resultatet af behandlingen på forskellige kropsområder, og visse områder kan kræve flere behandlinger end andre.

Hvem egner sig til hårfjerning med laser?

Både mænd og kvinder i alle aldre over 18 år er egnede til hårfjerning laser. Folk med meget mørke hår har dog ofte størst effekt af behandlingen, ligesom en lysere hud også kan bidrage positivt til resultatet. Er man som kvinde gravid eller ammer, så er det bedst at udskyde en laserbehandling til efter at graviditeten og ammeperioden er slut.

Forekommer der bivirkninger ved hårfjerning med laser?

Nej, der er ingen markante bivirkninger ved hårfjerning med laser. Metoden er gennemtestet og ganske ufarlig.  Nogle mennesker oplever en smule rødme eller hævelse på det behandlede område de første par timer efter hårfjernelsen, men disse gener går hurtigt væk igen.

Hvilke fordele og ulemper er der ved hårfjerning med laser?

Der er rigtig mange fordele ved hårfjerning med laser og faktisk kun få ulemper. Den største fordel er selvfølgelig det 100% glatte og hårløse look.

Andre fordele:

  • Hårfjerning med laser er utroligt effektivt, da laseren destruerer aktive hårsække én gang for alle
  • Behandlingen er mindre smertefuld end fx voksning
  • Med laserbehandling undgår du indgåede hår og røde knopper efter barbering
  • Metoden er fri for kemikalier og dermed sundere for kroppen end fx hårfjerningscreme
  • Laser giver sjældent bivirkninger
  • Metoden medfører permanent hårfjerning*

Ulemper:

  • Flere behandlinger er ofte nødvendige, da hårfjerning med laser kun fjerner eksisterende hår
  • Du må ikke få sol på de områder, der skal behandles i 4 uger inden og 2 uger efter laserbehandling
  • Laser giver det bedste resultat på lys hud med mørke hår

*Du kan dog have underliggende hår, der ligger i dvale og som ikke kan fjernes. Læs mere om permanent hårfjerning her.

Hårfjerning med laser hos AK Nygart

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål om hårfjerning med laser? Find mere information om laserbehandling hos AK Nygart og se en kort video, hvor én af vores specialsygesplejersker fortæller om metoden her. Ønsker du en gratis forundersøgelse, hvor vi afklarer din hud- og hårtype samt tilrettelægger et skræddersyet behandlingsforløb til dig, så bestil tid her.

 

*Kilde: 2018 Plastic Surgery Statistics Report, American Society for Plastic Surgeons