Maise efter Weightloss Makeover “Følelsen var overvældende”

Udgivet D. 2. oktober 2023

I dette blogindlæg kan du læse om vores kunde Maise, der efter et stort vægttab fik lavet en Weightloss Makeover af vores kirurg Jesper Trillingsgaard i Århus. Maise har dokumenteret tiden efter sin operation, og har dertil skrevet en operationsdagbog:

Før operationen

12 dage efter operationen

Maise fortæller:

Den 18. september blev det endelig operationsdagen, som jeg havde ventet næsten 3 måneder på. Jeg bookede tid allerede efter min forundersøgelse, da jeg slet ikke var i tvivl efter den gode snak jeg havde med min kirurg.

Kl 7:30 ankom jeg hos @aknygart i Aarhus, hvor jeg blev taget godt imod af den sødeste sygeplejerske. Hun viste mig ind til det der skulle blive min seng. Så fik jeg strømper, og morgenkåbe jeg skulle klæde om til. Trusserne måtte jeg gerne beholde på, men resten skulle af.

Sygeplejersken informerede mig om, hvad der skulle ske, gennemgik at informationer osv. var i orden og gav mig præmedicin som består af smertestillende, kvalmestillende og berolignende.

Min kirurg Jesper Trillingsgaard hentede mig ind på hans kontor, hvor jeg godkendte implantater, operation mm. Han tegnede mig op og forklarede på en visuel måde, hvordan det ville komme til at blive. Jeg kunne endda selv følge med i spejlet

Jeg havde lagt mig til rette i min seng, da narkoselægen kom ind og hilste på mig. Han gennemgik narkosedelen med mig, lagde en venflon til bedøvelsen og så var hele holdet klar.

Kl: 8:15 blev jeg fulgt ind på operationsrummet. Jeg tog morgenkåben af, og lagde mig op på briksen med armene ud til siderne. Her fik jeg et dejligt varmetæppe over mig, så jeg lå rigtig behageligt. Sygeplejersken var klar med en hånd jeg kunne holde i ved behov og sørgede for, at jeg følte mig godt tilpas. Jeg var tryg og klædt på til, at tage den lur jeg havde ventet på i så lang tid.

Nu var det tid! Da bedøvelsen var givet, og jeg fik masken på følte jeg mig en smule beruset inden jeg faldt i søvn.

Kl. ca. 12:45 vågnede jeg op. Jeg var en smule groggy efter bedøvelsen, men kom hurtigt på benene med støtte. Jeg blev fulgt ind i min seng. Først her fik jeg taget et kig på min nye krop(godt nok med støttebh, mavebælte, store blå plastre og to dræn på). Følelsen var overvældende!

Maise fortæller:

10 hårde dage er gået siden operationen og nu står jeg her, ret op, næsten smertefri og stråler i min nye krop

Hertil skal det lige siges, at der kan gå fra 3 måneder til 1 år før det endelige resultat viser sig. Alle kroppe er jo forskellige og min helingsproces kan ikke sammenlignes med andres

Både min mave og bryster er hævet og føles hårde. Derfor spænder det også omkring mit ar på maven, men det bliver bedre dag for dag. Mavebæltet giver en aflastende effekt, så det er ikke noget jeg fokusere yderligere på.

Den fine brune tape jeg har på arene holder dem beskyttede indtil de er helet godt op. Om en uge skal jeg have fjernet mine tråde, og det er endnu en milepæl i forløbet jeg ser frem til.

De eneste decideret smerter jeg har døjet med de sidste par dage har været nervesmerter fra brysterne om aftenen, men de kan heldigvis tages med paracetamol og ibuprofen.

Jeg krydser fingre for, at det fortsætter så jeg kan vende tilbage til studiet på tirsdag. Men lige nu tør jeg ikke engang køre bil, fordi jeg endnu ikke har nok mobilitet i armene til at det ville være forsvarligt. Så en dag af gangen

4 uger efter sin Weightloss Makeover

I morgen er det 4 uger siden operationen. Jeg har ingen smerter, og jeg er meget friskere end for bare en uge siden. jeg er kommet op på at kunne gå 5 km, og jeg ,å sove uden mavebæltet. Det er vildt rart. Alle ar er næsten helet sammen og på billederne kan I se mine ar uden tape.

Tapen skifter jeg hver 3.- dag indtil de er helt lukket. Derefter skal jeg begynde at smøre dem.

5 uger efter sin Weightloss Makeover

Nu er der gået 5 uger og 2 dage. Jeg er næsten helt tilbage til det normale, bortset fra at jeg endnu ikke må træne som før (dog går og cykler jeg ture og er startet op med en smule mild træning.

Maven føles mere normal. Den har været som en vandseng i et par uger, hvilket var helt normalt. Jeg strammede mavebæltet tættere omkring med rigtig god effekt.

Brysterne er blevet bløde, normale i form og sidder ikke længere helt oppe ved halsen.