Nyt studie: Fillers genskaber ungdommelig elasticitet i ansigtet

Udgivet D. 22. maj 2020

Fillers med hyaluronsyre er i de senere år blevet mere og mere populære som kosmetisk behandling til foryngelse af ansigtet. Og med god grund. Et helt nyt studie udgivet af The American Society for Plastic Surgery viser nemlig, at fillers ikke kun fylder fine linjer ud og giver fornyet volumen. Fillers kan også genskabe ungdommelig elasticitet i ansigtshuden, således at ældre kvinder opnår en elasticitet tæt på langt yngre kvinders.

Studiet blev udført af amerikanske og canadiske forskere med 30 kvindelige deltagere i alderen 41 til 65 år. Ved hjælp af en meget præcis teknik kaldet 3D Digital Stereofotogrammetri målte forskerne elasticiteten i huden i kvindernes underansigter.

Målingen blev foretaget både før kvinderne modtog behandling med fillers samt seks uger efter. Formålet med filler-behandlingerne var at reducere nasolabiale linjer dvs. linjer, der går fra siden af næseborene og ned til mundvigene, samt såkaldte marionette-linjer, der er linjer fra mundvigene og ned til siderne af hagen.

Begge typer linjer er med til at give ansigtet et ældet udtryk, og marionette-linjer kan endvidere få én til at se permanent vred ud, selvom man ikke er det. Du kan læse meget mere om nasolabiale linjer og marionette-linjer i AK Nygarts Fillerguide.

For at undersøge virkningen af fillers på hudens elasticitet, sammenlignede forskerne elasticiteten i de 30 kvinders ansigtshud med en kontrolgruppe af yngre kvinder i alderen 25 til 35 år, som aldrig havde fået behandlinger med fillers.

… Og resultaterne var fantastiske!

Før fillerbehandlingen viste scanningerne tydeligt, at gruppen af ældre kvinder havde signifikant mindre elasticitet i områderne omkring de nasolabiale linjer og marionette-linjerne end gruppen af yngre kvinder. I målingerne seks uger efter behandlingen, så billedet imidlertid helt anderledes ud!

Her viste scanningerne nemlig, at de 30 kvinder i studiet havde opnået markant mere elasticitet i underansigtet.

Ifølge forskerne bag studiet, slår dette fast, at fillers med hyaluronsyre ikke blot kan udfylde linjer eller genskabe volumen, men også kan opstramme huden i ældre kvinders ansigter, således at de opnår en elasticitet tæt på langt yngre kvinders.

Kilde: Percec, I., Bertucci, V., Solish, N. et. al (2020). “An Objective, Quantitative, Dynamic Assessment of Hyaluronic Acid Fillers That Adapt to Facial Movement”. In Plastic and Reconstructive Surgery, vol. 145. no 2

Overvejer du en filler-behandling? Book tid til en gratis forundersøgelse

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset hvilken behandling, det drejer sig om. Ved en personlig forundersøgelse hos AK Nygart vil en af vores specialuddannede sygeplejersker undersøge dig, og sammen vil I lægge en plan for, hvordan netop din filler-behandling bør forløbe, for at du opnår det bedste resultat.