Resting bitch face – Hvad skyldes det, og hvordan behandles det?

Udgivet D. 28. september 2021
Resting bitch face

Resting bitch face – Hvad er det?

Et ”resting bitch face” er et udtryk der egentlig har været kendt og brugt længe. Nu er det et mere hverdagsagtigt udtryk brugt om mennesker der ser sure ud, når de sidder og slapper af.

Et resting bitch face er altså når det afslappede ansigtudtryk (hvor musklerne ikke er aktiveret) har sådan nogle træk der gør at nogen mennesker ser sure ud, når deres mimik ikke er aktiv. Ligesom ingen synes det er fantastisk at se træt ud, selvom man er  veludhvilet, er det heller ikke ønskværdigt at blive spurgt om man er sur, når man rent faktisk giver sig selv lov til at slappe af.

Vi har spurgt vores behandlersygeplejersker om hvilke træk der karakteriserer et resting bitch face, og hvordan man kan behandle det:

Hvilke træk karakteriserer et resting bitch face?

De træk der karakteriserer et resting bitch face er:

  • Sure, nedadgående mundvige
  • Vredesrynke mellem brynene
  • Tunge bryn

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du ønsker at slippe af med det sure ansigtsudtryk, når du slapper af…

Disse 3 behandlinger kan neutralisere et resting bitch face

1. Botox er fremragende til at behandle sure nedadgående mundvige.

Når vi taler om at neutraliserer et resting bitch face skal vi behandle på selve problemet, og problemet ligger i muskulaturen. Derfor kommer vi ikke udenom, at tale om botox, som virker muskelafslappende. Ved at give botox her, kan vi få muskulaturen til at slappe af, hvilket gør, at mundvigene vil løfte sig og betydeligt mindske det vrede udtryk. Omkring øjnene kan vi give botox mellem brynene i bekymringsrynken. Det gør både, at muskulaturen hindres i at lave en vred rynke, men løfter også op omkring øjnene. Har vedkommende samtidig dybe linjer i pande, kan her også behandles med botox, og overtiden vil de dybe furer/linjer mindskes. Ikke alle men nogen, har en stærk halsmuskulatur som bidrager til at trække ansigtet nedad – de hæfter simpelthen helt op over kæbelinjen, og igen kan den muskel altså forårsage, at ansigtsmimikken vender nedad.

2. Filler kan give ansigtet et let løft

For at løfte let på mundvige og linje fra næse til mund kan vi behandle kindbenet. Det kan givet et let løft på de to områder samtidig kan der opleves en minimering af løs hud på kæbelinjen. Tabt volumen på æblekinden kan også medføre at man ser ekstra træt ud. Her kan vi genskabe volume med filler. Det medfører et mere ungdommeligt og friskt udtryk. Er man en af dem, som har en dybe majonetlinjer, og hvor botoxbehandling ikke kan stå alene, da kan vi behandle med filler direkte her. Det er en rigtig god kombination, hvor der både tages fat i det egentlige problem som er musklen samtidig med dybden udlignes med filler.

3. Botox kan udglatte vredeslinjen mellem brynene.

Hvis vredeslinjen mellem brynene har “sat sig fast”, kan det se ud som om du er sur, selvom du faktisk slapper af i din ansigtsmuskulatur og ikke er vred. Ved at injicere botox i området kan vi få dine overaktive muskler til at slappe af, og det får huden til at glatte sig ud igen. Dermed forsvinder din permanente vredesrynke. Og det er virkelig noget der kan gøre underværker for et resting bitch face.