Sklerosering eller Yag-laser til karsprængninger på benene?

Udgivet D. 24. januar 2022

Hvad er forskellen på sklerosering og Yag-laser?

Forskellen på de to behandlinger er teknikkerne. Sklerosering er en injektionsbehandling og YAG er en laser behandling. Om det er den ene eller anden behandling, du skal have, vil blive vurderet til din forundersøgelse. Såfremt du har brug for sklerosering, da skal du til konsultation ved vores læge først.

Sklerosering af karsprængninger på benene

Hvornår giver det bedst mening af bruge sklerosering?

Ved sklerosering behandles de kar på benene, som er større end dem du typisk vil have i ansigtet.

Med en fin tynd nål injiceres et stof, som har til formål at irritere karvæggen, så karret hæver op og blodet i karret størkner. Over 2-4 ugers tid bliver karret nedbrudt, og det er altså først efter 4 uger, at du kan se og stole på det endelige resultat.

Antal behandlinger ligger mellem 1-3, hvoraf ca. 70% forsvinder. Det vil sige, at det ikke er ualmindeligt, at der kan være en lille rest af kar tilbage, som er så fine og tynde, at sklerosering ikke er en mulighed.

Heldigvis kan de sidste kar mindskes betydeligt med Yag-laser.

Metode: Injektion

Særligt velegnet til: Større kar

Resultat: Efter 4 uger

Antal behandlinger: 1-3

Hvornår giver det bedst mening at bruge laser?

Er dine kar på benene tynde, fine og mindre end dem du har i ansigtet, da vil behandlingen blive udført med Yag-laser. Dermed ikke sagt, at er karrene større, vil du ikke kunne få laser. De større kar kan også fjernes med laser. Typisk vil man dog vælge sklerosering i stedet. Er sklerosering ikke noget for dig, da kan vi altså stadig hjælpe dig.

Ved en Yag-laserbehandling er det lyset fra laseren, der optages i blodets røde farver, så der opstår en kraftig opvarmning i karret, så det klapper sammen og blodet størkner. Igen kan du først regne med resultatet efter 4 uger, og antal behandlinger ligger på 3-5.

Metode: Laser

Særligt velegnet til: Mindre kar

Resultat: Efter 4 uger

Antal behandlinger: 3-5

Hvilken af de to behandlinger er mest populær?

De seneste år har sklerosering været meget fremme, som bestemt har gjort behandlingen meget populær. Flere vælger også denne metode frem for laser til de lidt større kar. Men i sidste ende kan vi ikke rigtig tale om popularitet, da hvilken behandling lige netop du skal have kommer an på størrelsen på dine kar og i nogen tilfælde dine præferencer. Vi vil altid guide og informere om, hvordan du opnår det resultat, som vil give dig størst tilfredshed.