KUNDEINFORMATION FOR LASERBEHANDLING AF HUDOVERFLADEBEHANDLING, AR OG STRÆKMÆRKER (ELLIPSE FRAX 1550 OG 1940 LASER)

HVAD ER FRAX-LASER, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Mange mennesker oplever, når de ældes, at huden bliver mindre elastisk, og at porer bliver mere synlige, eller fine linjer begynder at vise sig på huden. Huden bliver også tyndere og tørrere. Dette skyldes, at en kombination af alder og UV-lys fra solen nedbryder vores kollagen og elastinfibre.  

Andre mennesker har kirurgiske ar, akne-ar eller strækmærker, hvor vores kroppe har repareret en form for ekstern skade hurtigt snarere end pænt. Ved at udskifte kollagen i huden resulterer Frax-laserbehandlinger i en markant forbedring af hudens udseende. 

Frax-laserbehandling forårsager kontrollerede små “øer” af varmeskade, som alle er omgivet af uskadet hud. Dette snyder kroppen til at reparere hele behandlingsområdet og danne nyt kollagen i et perfekt mønster, der erstatter det gamle trætte kollagen. Processen kaldes også kollagen-neogenese. 

HVOR EFFEKTIVT ER BEHANDLINGEN? 

Udskiftning af kollagen i huden er en langsommere proces, og de bedste resultater ses 3-6 måneder efter behandlingen. Til gengæld er resultaterne langvarige. 

Typisk giver 3-6 behandlinger det bedste resultat, dog vil flere behandlinger være nødvendigt ved ar, eller strækmærker.  

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Stort set alle områder på krop og i ansigt. 

For ar og strækmærker kan de bedste resultater opnås på nye ar. Faktisk er det bedst at komme i gang med laserbehandlingen så hurtigt som muligt. Ved at kombinere Frax-behandling med Ellipse IPL kan resultaterne forbedres endnu mere i næsten alle tilfælde. Dette vil udjævne enhver rødme samt brune pletter forårsaget af solskader og karsprængninger. Begge lasere kan benyttes i en og samme behandling. 

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Smerteniveauet er mildt til moderat. Man kan komme 30 min. forud for sin behandling og få bedøvelsescreme på. 

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Generelt er risikoen for bivirkninger eller komplikationer lav. Dog skal du være opmærksom på følgende mulige komplikationer og bivirkninger: 

 • Ubehag eller smerte. Kølig luft vil blive brugt til at lindre ubehag, når vi bruger Frax. 
 • Rødme eller hævelse i huden, som er midlertidig. 
 • Solfølsomhed i det behandlede område; undgå solen og brug solblokker med mindst SPF 50 i fire uger efter behandling. 
 • Pruritis (kløe) 

Meget sjældne komplikationer og bivirkninger: 

 • Blå mærker / infektion. Blå mærker i det behandlede område kan forekomme. Derudover er en hudinfektion en mulighed, skønt sjælden, hver gang en laserbehandling udføres. 
 • Ardannelse. Ardannelse er en sjælden forekomst, men det er en mulighed, når hudens overflade forstyrres. For at minimere chancerne for ardannelse er det vigtigt, at du følger alle instruktioner efter behandlingen nøje. 
 • Forbrændinger / pigmentændringer. Ved en kombineret behandling giver brug af højere energi end normalt en risiko for en forbrænding eller en lille mulighed for, at det behandlede område kan blive enten lysere eller mørkere i farve sammenlignet med den omgivende hud. Dette er normalt midlertidigt. 
 • Øjeneksponering. Beskyttelsesbriller tilbydes til enhver tid under behandlingen for at beskytte øjne mod utilsigtet lasereksponering. 
 • Akneudbrud. Patienter med en nyere historie med akne kan opleve et beskedent akne-udbrud.  
 • Blødning. Kombinationsbehandling ved hjælp af Intense Pulsed Light (SWT) efterfulgt af Frax, kan i sjældne tilfælde forårsage blødning. Hvis du ikke begrænser soleksponering, er der en lille risiko for hyperpigmentering (midlertidig mørkere hud). 

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES? 

 • Hvis du er gravid  
 • Hvis du har en ukontrolleret systemisk sygdom eller enhver sygdom (eller brug af medicin) der forårsager lysfølsomhed over for de anvendte bølgelængder 
 • Hvis du har aktiv infektion i det område, der skal behandles 
 • Hvis du har aktive eller tilbagevendende forkølelsessår (herpes simplex); behandlinger kan aktivere herpes, og profylaktisk medicin kan anbefales 
 • Hvis du har historie med  keloid eller hypertrofisk ardannelse 
 • Hvis du har hæmofili eller anden overdreven blødning / mangel på koagulering i blodet 
 • Hvis du har historie med nedsat sårheling 
 • Hvis du har hudkræft i det område, der skal behandles 
 • Hvis du har kollagen- eller elastin-lidelser 
 • Hvis du gør brug af steroider eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler eller immunsuppressiv medicin 
 • Hvis du har tatovering (inklusive permanent make-up) eller guldinjektion i det område, der skal behandles. 
 • Hvis du har områder, der indeholder fedttransplantationer, da det transplanterede fedt kan blive påvirket af varme fra lyseksponeringen. Her skal der gerne gå 1 måned fra operationen. 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

Ved behandling af ansigtet skal du om muligt undgå at bruge make-up på behandlingsdagen.  

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Evt. make-up og bedøvelse fjernes fra området, og der desinficeres. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt, at påføre bedøvelsescreme 30 min. forud for behandlingen. 

Du får beskyttelsesbriller på inden behandlingen. Laseren køres herefter over huden, i de områder der skal behandles.  

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN? 

Du skal undgå sollys og solarie og bære solbeskyttelse (SPF50), når sol ikke kan undgås. Du skal også bruge en fugtighedscreme, da dette fremskynder hudens bedring. På behandlingsdagen bør du undgå saunaer, ekstremt varme brusere og anstrengende træning. 

Det behandlede område vil være rødt, og der er mulighed for let hævelse, især i områder tæt på knogler. Både rødme og hævelse vil vende tilbage til det normale i løbet af et par timer til et par dage. 

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi at du anvender vores Cure Recovery Créme (705 kr.) og Pure Epicalm Serum (760 kr.) Begge produkter styrker hudens barriere og beroliger huden og vil forbedre resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.   

ZO Skin Health: 

 Post Procedure Bundle – Soothing Ointment  

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Soothing Ointment og en toilettaske. Alt til en pris på 1000kr.  

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter. 

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores virksomhedsansvarlige læge lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til, at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om Frax laser er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

 

Kundeinformation om behandling med Frax-laser – version 06-10-2023