Kundeinformation om behandling med PRP (blodpladerigt plasma) til hudforyngelse

Hvad er PRP og hvordan virker det?

PRP (blodpladerigt plasma) er en behandling hvor vi ved hjælp af dine egne celler er i stand til at skabe regeneration og vækst af celler i de områder hvor du ønsker at styrke din hud og genfinde elasticitet og fornyet glød. Din hud bliver udsat for mange former for stress i hverdagen, og selv med den bedste hudpleje sætter forskellige faktorer sit mærke.

Selvom kroppen konstant regenererer, så kan den med alderen ikke reproducere i samme fart som den nedbrydes. Og det er her PRP kommer ind i billedet.

Vi trækker en lille mængde blod fra dig i en specieludviklet sprøjte som består af et fuldstændig lukket, sterilt og sikkert system. Sprøjten er udviklet af Arthrex, som i mange år har haft succes med netop denne behandling.

Blodet i sprøjten centrifugeres herefter i en speciel centrifuge i 5 min. I denne proces udvindes de aktive celler i plasmaet, som vi skal bruge til behandlingen. Disse celler er dine helt egne og består af vækstfaktorer og reparerende celler, som i høj grad stimulerer det væv som de injiceres i.

Vi anvender en højtudviklet centrifuge fra Arthrex som har en speciel softspin protokol, der sikrer at den højst mulige bevaring af blodpladerne under processen i forhold til andre centrifuger på markedet.

Behandlingen er 100% naturlig, og der er ikke tilsat nogle former for kemiske midler. De egne celler gør kort sagt arbejdet for dig.

Hvor effektiv er behandlingen?

Resultatet af behandling vil altid være individuelt fordi alle udgangspunkter er forskellige, men i alle ses en forbedring af hudkvaliteten i større eller mindre grad. Resultatet ses typisk allerede efter første behandling, men det er vigtigt at vide at det optimale resultat først opnås med 3-5 behandlinger.

Behandlingerne bør foretages med 4 ugers mellemrum, og minimum 3 gange for optimalt resultat. Nogle gange kræves flere behandlinger.

Herefter skal man forvente at der vil være behov for at booste med en behandling hver 6 måned for at vedligeholde resultatet.

Hvis man ønsker at booste sit resultat yderligere, anbefaler vi en behandling i kombination med vores Frax laser, som vi blandt andet bruger til at skabe en mere jævn og strukturfin hudoverflade. Ved kombination af PRP og Frax er dit eget plasma med til at booste helingsprocessen efter laserbehandlingen og en synergieffekt opnås hermed.

Hvilke områder kan behandles?

Vi behandler med PRP til hudforyngelse på ansigt, hals, bryst og hænder. Og gavnlig er behandlingen også til akne-ar og strækmærker.

Gør behandlingen ondt?

Behandlingen foretages som nævnt med en meget tynd nål. Smerten er derfor også langt mindre, end man normalt forbinder med injektioner.

Behandles der med Frax laser forud for PRP vil der ikke være behov for injektioner, men plasmaet kan blot fordeles og masseres ind i huden.

Er der risici forbundet med behandlingen?

Da behandlingen indeholder kroppens eget materiale, er tolerancetærsklen for behandlingen høj. Der er rapporteret meget få bivirkninger i forbindelse med behandlingen, men som altid ved injektionsbehandlinger er der risiko for rødme, blåmærker samt hævelse og i sjældne tilfælde infektion. Oftest vil disse gener være forsvundet efter et par døgn.

Hvornår kan man ikke behandles?

Man kan ikke behandles med PRP hvis man er:

  • gravid eller ammende
  • har en aktiv hudsygdom og betændelse i huden
  • har en blodsygdom
  • har akut eller kronisk betændelse
  • har kræft

Hvordan skal jeg forberede mig?

Du bør drikke godt de sidste 24 timer op til behandlingen for at optimere koncentrationen af blodet. Du bør ikke tage antiinflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom ibuprofen eller Asprin en uge op til behandlingen.

Alkohol og blodfortyndende medicin og kosttilskud bør heller ikke indtages dagen før behandlingen.

Hvordan foregår behandlingen?

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder der skal behandles. Billederne behandles fortroligt og bruges kun til dokumentation.

Vi tager en blodprøve (15 ml.) som efterfølgende centrifugeres for at udvinde den blodpladerige plasma som skal bruges til behandlingen.

Det ønskede behandlingsområde desinficeres forinden behandlingen. Vi bruger en meget tynd og lille nål til at lave injektionerne med, og behandlingen vil være overstået efter ca. 30 min.

Hvordan skal jeg forholde mig efter behandlingen?

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup.

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme af det behandlede område, særligt hvis der behandling i øjenomgivelserne. Disse gener forsvinder oftest efter et par døgn.

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling.

Du bør ikke tage nogen form for NSAID, men kan tage andre smertestillende midler, hvis det er nødvendigt. Let hovedpine og brændende fornemmelse i det behandlede område er almindeligt, og går væk efter en dag.

Uforpligtende forundersøgelse?

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter.

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

Kundeinformation om behandling med PRP til hudforyngelse – version 01-09-2022