KUNDEINFORMATION OM BEHANDLING TIL HUDFORYNGELSE MED ELLIPSE® IPL

HVAD ER ELLIPSE®IPL, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Ellipse/IPL udsender korte impulser af meget intenst lys, såkaldt Pulserende Højenergilys, inden for det synlige spektrum. Foreløbige undersøgelser viser, at Ellipse® er mere effektiv og mere hudvenlig end de klassiske hudforyngende lasere. 

Lyset som Ellipse apparatet udsender opfanges af blodets røde farvestof, hæmoglobin, og lysenergien omdannes inden for millisekunder til varmeenergi. Varmen, som udvikles inde i karret, ødelægger karvæggen, og karret minimeres. Jo lysere huden er, des mere lysenergi vil der sætte sig i karret. Vinterbleg hud opnår altså bedst effekt ved behandling for karsprængninger med Ellipse/IPL. 

Ved behandlingen af ujævn hudtone opfanges højenergilyset af ujævnhederne i huden. Når lyset opfanges, omdannes det ligeledes til varme, og ujævnhederne bliver lysere i farven. Inden den ujævne hudtone reduceres, kan man opleve, at den bliver mørkere i farven, og skaller af. 

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Du vil som regel allerede efter første behandling kunne se, en tydelig reduktion af karsprængninger og ujævnheder i huden. Huden ses, og føles glattere. Rynker reduceres ikke, men huden bliver mere frisk og ensartet i overfladen. Du skal forvente 3-5 behandlinger med minimum 4 ugers interval. Vedligeholdelsesbehandlinger vil altid komme på tale for at bevare det opnåede resultat. 

Der vil fortsat kunne komme nye karsprængninger eller solskader, dels afhængig af arv og miljø og ikke mindst afhængig af, hvordan du i øvrigt behandler din hud. Det er muligt at gentage behandlingen flere gange, hvis det skulle være ønsket. 

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Hyppigst behandles hele ansigtet, næse, kinder eller bryst. 

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Lysimpulserne mærkes, som varme prik i huden. Derefter kan man føle en varm fornemmelse, og der kan komme en let kløe i nogle minutter efter behandlingen. 

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Lyset, som Ellipse danner, ligger udelukkende i det såkaldte røde spektrum. Der forekommer ingen farlig (ioniserende) stråling som fra eksempelvis ultraviolet lys. Der er altid en risiko for forbrænding af huden ved brug af laser og Ellipse (IPL). Denne risiko er meget lille ved bleg hud. Ved mørkere hudtyper øges risikoen. 

Ved al laserbehandling eller højenergi-lysbehandling af hud er der en potentiel risiko for ar dannelse. De er sjældne, men mulige komplikationer er: 

  • Ardannelse, hyppighed 0,01% 
  • Pigmentforandringer, hyppighed 0,01% 
  • Forbrændinger. Det er vigtigt, at du kontakter klinikken, hvis du oplever vabler eller misfarvninger af huden. Forbrændinger er oftest overfladiske, og behandles med klorhexidin creme. Overfladiske forbrændinger kan give overfladiske sår med efterfølgende lys- eller mørkfarvning af huden. Hudfarven normaliseres dog som regel efter 3 til 6 mdr. 
  • Rødme: Rødmen i huden efter behandling vil som oftest forsvinde efter 2-3 dage. 

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES? 

  • Hvis du har en hudtype 4-6, da der her er forøget risiko for skade på pigment i huden, samt forbrænding. 
  • Hvis du er i behandling med medicin, der øger lysfølsomheden fx visse malariamidler, tetracyklinpræparater og klorpromazin-derivater 
  • Hvis du er gravid 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

  • Du skal møde til behandling fri for make-up i det hudområde, der skal behandles 
  • Du må ikke solbade, tage solarium eller bruge selvbruner 4 uger inden behandlingen, samt 4 uger efter 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder der skal behandles. Billederne behandles fortroligt og bruges kun til dokumentation. 

Evt. make-up bliver fjernet fra området, og der desinficeres. Du får beskyttelsesbriller på forinden behandlingen. 

Du får beskyttelsesbriller på inden behandlingen. Laserhovedet er en 1 x 5 cm glaskrystal, krystallet placeres på huden i en kold og klar gel, og fra krystallens hoved føres lysstrålen til huden. Både kar og ujævnheder i huden påvirkes af lyset. 

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN? 

Det er vigtigt at passe på sin nyligt behandlede hud med efterfølgende SPF 50. 

Huden i det behandlede område kan hæve lidt, og blive rød og varm. Du kan ligeledes få en sviende, let brændende fornemmelse i huden. Det skyldes, at der i karvæggen sidder celler, der indeholder et stof, der hedder histamin. Disse celler bliver ødelagt samtidig med karvæggen, og histaminet trænger ud i vævet, og giver den sviende fornemmelse. 

Alle disse gener forsvinder i løbet af nogle timer eller dage. De kan lindres med fx kolde omslag. I nogle tilfælde er hævelsen mere udtalt. Dette ses specielt efter første behandling, hvor mange kar ødelægges på én gang.  

Når man behandler i et område med fx fregner eller hår, kan fregnerne eller håret forsvinde; i visse tilfælde permanent. 

Solbadning og solarium skal undgås 30 dage efter behandlingen. Vi anbefaler du dagligt anvender creme med solfaktor 50.  

Du kan lægge make-up på huden umiddelbart efter behandlingen. 

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

AK Produkter: 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Antioxidant Créme og Pure Epicalm Serum. Begge produkter styrker hudens barriere, beroliger og opstrammer huden og vil forlænge resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.  

ZO Skin Health: 

 Post Procedure Bundle – Firming Serum Accelerated 

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Firming Serum Accelerated og en toilettaske.

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter. 

 

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores virksomhedsansvarlige læge lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat.  

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om Hudforyngelse med IPL er givet både skriftligt og mundtligt, kan behandlingen finde sted. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til, at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge efter, vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske tilsynsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.  

Kundeinformation om behandling til hudforyngelse med Ellipse (IPL) – version 07-07-2024

Godkendt af Hans Christian Ring