KUNDEINFORMATION OM BEHANDLING MED SCULPTRA

HVAD ER SCULPTRA, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Sculptra består af mælkesyre (Poly-L-Lakatat), som vi kender og bærer i vores egen krop. Mælkesyren i Sculptra injiceres i hudens lag, og hjælper til at stimulere og danne nyt bindevæv, så huden fremstår mere fast og spændstig.  

Sculptra er en bio-modellerende type filler, og en semi-permanent filler. Dvs. at man ikke kan opløse produktet som man kan med ikke-permanent filler.  

Sculptra kan bruges i bestemte områder af ansigtet til at reducere fine linjer og slap hud, og kan også bruges til skabe form samt reducere ar og vævstab. Sculptra kan også anvendes på bestemte kropsindikationer, og en af de mest populære er det ikke-kirurgiske ”Butt-lift” eller ”Hip-dips”.

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Effekten af behandlingen kommer gradvist og i den første tid efter behandlingen vil der også være tale om hævelse. Når hævelsen har lagt sig, vil man efter en periode på et par måneder begynde at kunne se en blivende forandring som fortsætter i takt med at kollagenprocessen kontinuerligt forbedres i området.   

Det er meget individuelt, hvor længe effekten af produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er mellem 3-5 år, men den naturlige aldringsproces kan desværre ikke standses og derfor vil det for de fleste blive nødvendigt med opfølgende og vedligeholdende behandlinger.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Sculptra kan bruges til opstramning i ansigtet, af hals, bryst, samt flere områder på kroppen herunder arme, knæ og baller.

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Det er meget individuelt, hvordan man oplever behandlingen alt efter ens smertetærskel. 

Ved behandling med Sculptra, kan man mærke en stikkende, let sviende fornemmelse, som hurtigt aftager. Der er ikke behov for bedøvelse under behandlingen.

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Sculptra må kun udføres af specialuddannede læger, som er godkendt af STPS i netop denne behandling.  

Som ved alle andre injektioner kan der forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området. Dette forsvinder nogle dage efter behandlingen. 

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske, at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Aciclovir. 

Der kan også opstå små buler under huden i det behandlede område. Disser buler kan i langt de fleste tilfælde masseres væk og er meget sjældent synlige.  

Det er vigtigt at du kontakter os, hvis du oplever nogen af ovenstående komplikationer, da vi har den nødvendige ekspertise til at kunne behandle komplikationer.

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES?  

  • Hvis du har en aktiv autoimmun sygdom eller infektion i området f.eks. aktiv akne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling 
  • Hvis du er gravid eller ammende 
  • Kendt med allergi overfor indholdsstoffer i Sculptra 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

Vi anbefaler altid at pausere brug af hovedpinepiller, som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater, der nedsætter blodets evne til at størkne samt øger risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen, i et par dage op til behandlingen.  

Vi anbefaler desuden at du møder op til behandlingen uden makeup og med ren hud.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Området der skal behandles desinficeres forud for behandlingen. Når Sculptra injiceres, gøres dette ved brug af en stump kanyle (cannula) for at minimere ubehag samt minimere risici for komplikationer ifm. behandling. Behandlingen tager mellem 30-60 minutter alt efter hvilket område der skal behandles.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?  

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup. 

De første 5 dage efter behandlingen skal området masseres 5 x dagligt, i 5 minutter. Husk at der kan fornemmes små buler, og i dette tilfælde masseres disse områder ekstra grundigt.  

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen, og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme i det behandlede område – det er helt normalt, og forsvinder efter 1-3 døgn. 

Indtil den første hævelse har lagt sig bør du undgå hård motion, og det behandlede område bør ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling. 

Ved udbrud af forkølelsessår er det vigtigt at behandle med Zovir-salve så tidligt som muligt.

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

AK Produkter: 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Lift Serum eller Pure Body Boost alt afhængig af hvilke områder du får behandlet. Begge produkter er fugtgivende og opstrammende og vil forbedre resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.  

ZO Skin Health: 

Post Procedure Bundle – Firming Serum Accelerated 

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Firming Serum Accelerated og en toilettaske.

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter.

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores specialuddannede kosmetiske læge lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om behandlingen med Sculptra er givet både skriftligt og mundtligt, skal der minimum gå 7 dage, før behandlingen kan finde sted ifølge bekendtgørelse fra Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Styrelsen for Patientsikkerhed. Rapporterne findes ligeledes på Styrelsen for Patientsikkerheds egen hjemmeside.

Kundeinformation om behandling med Sculptra – version 07-07-2024

Godkendt af Jesper Trillingsgaard