SWEETDEAL SKANDALEN

Udgivet D. 9. januar 2013

Hej Nygart

Jeg skriver pga. den skandalesag, der har kørt på tv og i mange aviser, hvor plastikkirurg Brian Lercke fra Glostrup Privathospital har snydt med mærket af brystimplantat og lagt nogle billige koreanske implantater ind i stedet for de aftalte engelske implantater.

Det er selvfølgelig ikke okay at snyde, heller ikke selvom det var et tilbudskøb gennem Sweetdeal.

Men er det virkeligt så forfærdeligt, at kvinderne behøver at få dem udskiftet? Implantaterne var jo faktisk CE-godkendt.

Venlig hilsen Astrid

 

Kære Astrid  

Det må jo være op til den enkelte kvinde, om hun ønsker at blive re-opereret og få udskiftet implantatet, eller om hun vil se tiden an og håbe implantaterne holder i længden.

Det at Unigel, som de koreanske brystimplantater hedder, er CE-godkendt af en Europæisk myndighed er nødvendigt for overhovedet at måtte sælges på markedet, men det er ikke en kvalitetsbetegnelse i sig selv. Et FDA godkendt implantat, derimod, har været igennem en længerevarende og mere omfattende godkendelses-procedure.

Problemet er, at vi ikke ved om Unigel har været på markedet i 2 måneder eller 2 år. Dertil kommer, at det er ikke muligt at finde offentliggjort lægevidenskabelig dokumentation på implantatets langtidsholdbarhed, samt risiko for at danne kapselstramning osv.

Tænk på, at brystforstørrede kvinder bærer de samme implantater 10-20 år frem i tiden.

På Nygart bruger vi kun implantater af mærket Mentor og Eurosilicone, som er de to mest anvendte implantat-mærker overhovedet i Danmark. Begge implantattyper har en lang historik bag sig og en god dokumentation.

Med den information vi indtil videre har fået via medierne og forsøgt at finde på videnskabelige opslagstjenester, må vi konkludere, at det ikke kan anbefales at bruge Unigel implantatet. Hvis man har fået indlagt Unigel implantatet, bør man derfor overveje om det skal udskiftes.

Mange hilsner Nygart