Forundersøgelse til BFO: Her er de 3 oftest stillede spørgsmål

Udgivet D. 30. juli 2019

Kan jeg amme efter min BFO? Hvad er det bedste implantatmærke? Og hvornår skal implantaterne udskiftes? Det er nogle af de mest stillede spørgsmål ved forundersøgelse til brystforstørrelser.

Er du også i tvivl om, hvad svaret på disse spørgsmål er?

Du er selvfølgelig altid velkommen til at komme ind til en forundersøgelse. Men vi forstår, at det er rart at lave sin research inden. Så derfor har vi fået vores dygtige plastikkirurg Anders Ulrik til at give sit svar på de tre hyppige spørgsmål om brystforstørrelser.

 

1. Hvornår skal jeg regne med at udskifte implantaterne?

Holdbarheden på en brystforstørrelse er en lidt speciel problemstilling. For i princippet kan de implantater, vi bruger her hos AK Nygart, holde hele livet. Producenterne Mentor og Motiva giver livstidsgaranti på implantaterne. Og du kan regne med at det pres og tryk, som din krop kan klare, det kan dine implantater også klare.

Derfor svarer Anders Ulrik: “Det afhænger først og fremmest af dig selv. Er du tilfreds med størrelsen, formen og placeringen, er der som udgangspunkt ingen grund til at udskifte dem. Men selvom producenterne giver livstidsgaranti på implantaterne, så er vores erfaring, at de alligevel med tiden ændrer deres struktur og styrke og får større og større risiko for at gå i stykker. Derfor anbefaler jeg at man med de nyere implantater har i baghovedet at man nok bør skifte dem efter 15-20 år. Har man implantater af den ældre type, er min anbefaling at udskifte dem efter omkring 10 år.”

 

2. Kan jeg amme på et senere tidspunkt i livet efter en brystforstørrelsen?

Spørgsmålet omkring amning efter BFO bliver ofte stillet ved forundersøgelsen. Det er nemlig ikke alle der venter med at få opereret deres bryster til efter en eventuel graviditet.

Så til dette spørgsmål svarer Anders: “Hvis vi vælger at lægge implantatet under brystmusklen, ligger det samtidig bagved brystkirtlen, og derfor er der rigtig god mulighed for at du kan amme efter operationen. Nogle patienter får ændret følesans af brystvorterne, og det kan i værste fald give besværet evne til at amme. Det er dog de færreste der får dette problem. Silikoneimplantaterne har absolut ingen indflydelse på kvaliteten af modermælken. Store implantater kan dog give spændinger i brystet, når brystet yderligere vokser ved at mælken løber til, og det kan give anledning til at man må amme hyppigere end hvis man ikke havde implantater.”

Du kan læse mere om graviditet og brystforstørrelser her.

 

3. Hvad er det bedste implantatmærke – Mentor eller Motiva?

Det er svært at pege på en profil som den bedste, for vi kigger altid på det anatomiske udgangspunkt: Hvad er der plads til, hvad passer til kroppens proportioner, og hvad er smukt for patienten.

“Der er fordele og ulemper ved begge typer af implantatmærker. Dette gennemgår jeg sammen med patienten ved forundersøgelsen, med udgangspunkt i de ønsker patienten har til resultatet. Hvis patienten lyser op i et smil, når hun ser sig i spejlet, når vi afprøver de forskellige implantater under forundersøgelsen, ved vi, at vi har fundet den rigtige størrelse og form. Der er så mange variationer af et smukt bryst, og jeg vil gerne have at mine patienter bliver glædeligt overrasket over hvor tæt vi kan komme på det de ønsker,”  forklarer Anders.

Du kan læse mere om vores brystimplantater her.

Andre oftest stillede spørgsmål om brystforstørrelser

Vil du gerne høre Anders Ulrik svare på andre oftest stillede spørgsmål ved brystforstørrelser? Så kan du med fordel lytte til vores podcastserie.

I det første afsnit i serien, svarer Anders på en masse relevante spørgsmål om BFO’er. Lyt her:

Du kan også abonnere på podcasten i din favoritapp, så du får besked, hver gang vi udgiver en ny episode.

 

Bestil din tid online eller ring til os på 70275757 – så kan vi hjælpe dig med at finde en tid.