Brystforstørrelse, graviditet og amning

Udgivet D. 6. december 2017

Skal jeg vente med at få en brystforstørrelse til efter jeg har fået børn? Kan jeg amme med brystimplantater? Hvor længe skal der gå efter jeg er stoppet med at amme, til jeg kan få en BFO?
Her kan du læse svarene.

Nye bryster nu – eller er det bedre at vente?

Hvis du overvejer en brystforstørrende operation (BFO), kender du sikkert alle tankerne om BFO og graviditet. For hvad er lige op og ned i det?

Derfor har vores kirurger samlet en lille brush-up på de mest almindelige spørgsmål – og svar.

Bare husk …

Der er ikke ét rigtigt svar for alle. Kroppe er forskellige, forventninger er forskellige – alder, tidligere graviditeter, dit liv nu og her. Det hele spiller ind.

Derfor inviterer vi dig altid til en uforpligtende forundersøgelse, hvor vi svarer på alle dine spørgsmål – og deler ud af vores erfaringer så godt, vi overhovedet kan.

Men nu til sagen!

Q&A om brystforstørrelse, graviditet og amning

SPG: Hvad gør en graviditet ved brysterne?

Svar: Når brysterne vokser i graviditeten, er det fordi mælkekirtlerne udvikler sig. De gør klar til at modtage den lille ny med et skud af den allerbedste næring, en baby kan få.

SPG: Bevarer brystet sin facon, hvis jeg ikke ammer?

Svar: Efter graviditet og amning oplever de fleste, at huden bliver lidt slappere, og brysterne kommer til at hænge lidt mere.
Men faktisk er det ikke amningen, der giver det lille ekstra hæng. Det er selve graviditeten. Så hvis du kan amme, gør det endelig. Det er godt for babyen. Og nemt for dig, hvis du først kommer godt i gang.

SPG: Kan jeg amme med implantater i brysterne?

Svar: Ja, de fleste kan amme uden problemer efter en brystforstørrelse med implantater.

Brystforstørrelsen i sig selv giver ikke problemer med amning. Hvis du oplever føleforstyrrelser i brystvorten, som kan være en komplikation ved brystforstørrelser, kan det give problemer med ammerefleksen. Men det er vigtigt at huske på, at du også kan have problemer med at amme uden at have fået lavet en brystforstørrende operation.

video

Noget andet du skal tænke på, vis du ønsker at amme, er hvilken indgang der bliver brugt til at indsætte brystimplantaterne. Indsætter man dem gennem brystvorten kan det i værste tilfælde påvirke evnen til at amme. Men langt de fleste brystforstørrelser foregår via brystfolden, som er sikkert ifht. amning. Så har du planer om at være gravid og amme, så er det sikreste valg at få lagt implantatet ind via brystfolden – hvilket vi alligevel plejer at anbefale.

SPG: Er det sikkert for mit barn at jeg ammer med brystimplantater?

Svar: Ingen undersøgelser har vist, at brystmælk skulle blive påvirket af silikoneimplantater, og at det skulle være til fare for de babyer der indtager brystmælk fra mødre med brystimplantater.

SPG: Skal jeg vente med at få en BFO til efter min sidste graviditet?

Svar: Hvis du ved, du gerne vil være gravid igen snart, giver det god mening at vente med din BFO til efter din graviditet og evt. amning.
Men har du ikke planer i den retning, kan du roligt følge dit hjerte. Også hvis hjertet siger silikonebryster. Oftest er det fordi, det virkelig er et brændende ønske hos kvinden. Som 20- eller 25-årig ved de færreste, hvornår de vil have børn – og da slet ikke sidste barn. Det kan jo være 10-15 år ude i fremtiden. Skal man så vente? Det skal vi ikke afgøre for dig. Men vi ved, at mange vælger at få brystforstørrelsen nu, hvor de ved, de vil blive glade for den.

SPG: Hvor længe skal der gå efter jeg er stoppet med at amme, til jeg kan få en BFO?

Svar: Vi anbefaler, at du venter 4-6 måneder efter amning med at komme ind til en forundersøgelse til en brystforstørrelse.

Og her er grunden:

Der er mange hormoner i kroppen efter graviditet og amning, hvilket holder brystet stort i noget tid efter. Den periode skal man forbi og dertil skal huden have tid til at trække sig sammen efter at brystet er blevet mindre. Kvinder som umiddelbart efter endt amning tænker at de har behov for et løft, har måske efter 6 måneder et bryst, som de er glade for og tilfredse med, fordi det har trukket sig sammen og løftet sig af sig selv. Eller kvinder som har ammet mere med det ene bryst og derfor har en tydelig asymmetri lige efter amningen, har måske langt bedre symmetri efter et halvt år.

Kirurgen kan altså nemmere vurdere dit udgangspunkt, hvis du først kommer ind til en konsultation efter 4-6 måneder – selvom vi godt ved, det kan være svært at vente.

Lyt til vores podcastepisode

I dette afsnit af vores podcastserie “Skønhedsguiden” fortæller vores kirurg Jakob Astrup om brystforstørrelse, graviditet og amning.

Er du klar til en konsultation?

Er du i tvivl om, hvornår det rigtige tidspunkt er for dig, så kom ind og få vendt alle dine tanker med os.

Bare bestil en forundersøgelse på telefon 70 27 57 57 eller  online herunder:

 

PS. Hvis du allerede har fået de børn, du ønsker dig, og bare ønsker dig at få lidt fylde igen eller at brysterne kommer op på plads – så lad os vise dig, hvor fint det kan blive. Bare bestil tid til en forundersøgelse – vi er klar.

 

Paula fortæller om at være gravid med brystimplantater

Kan man amme med brystimplantater? Og hvordan ændrer bryster med brystimplantater sig udseendemæssigt i forbindelse med en graviditet? Paula fortæller alt om at være gravid efter en brystforstørrende operation.

6 svar til “Brystforstørrelse, graviditet og amning”

 1. Ajetha siger:

  Hej
  Hvornår er det bedst at få lavet bfo med løft og tummy tuck. Min datter er 6 mdr så løfter hende stadig.
  Jeg kunne godt tænke mig få lavet operationerne samtidigt.. Næste år før sommer.

  Mvh Ajetha

  • Maria, AK Nygart siger:

   Hej Ajetha,
   Du kan godt få det lavet næste år før sommer. Du skal bare arrangere det sådan, at du får hjælp det første stykke tid efter operationen. De første 4-6 uger må du ikke løfte tungt (over 2 kg).

 2. Daniella siger:

  Hej.
  Jeg står i en situation, hvor jeg er meget i tvivl om hvorvidt jeg skal vente med at få lavet en BFO til efter mit første barn, eller om jeg skal gøre det nu. Jeg er 21 år gammel, og jeg har ikke planer om børn nu. Men hvor lang tid anbefaler I der skal gå, før man får et barn efter en BFO?
  På forhånd tak!
  Mvh Daniella

  • Maria, AK Nygart siger:

   Kære Daniella,
   Der er ikke noget rigtigt og forkert svar i denne situation. Hvis du ved, at du snart vil have børn, så skal du måske vente med at få din brystforstørrelse til efter din graviditet. Men hvis du ikke forventer at skulle have børn før om mange år, og du allerede nu brændende ønsker dig en brystforstørrelse, så kan det godt give mening for dig at få lavet operationen allerede nu. I sidste ende er det op til dig.
   Mvh. AK Nygart

 3. Iman siger:

  Hej,
  Hvis man skal ha lavet en BFO, og gerne vil ha børn på et senere tidspunkt. Hvor længe skal man vente med at få børn så, hvis nu man laver en BFO først?
  Syntes jeg ikke rigtig at jeg kan finde svar på nogle steder.
  Tak på forhånd
  Mvh
  Iman

 4. Maria, AK Nygart siger:

  Hej Iman,

  Der er ikke noget endegyldigt svar. Du skal være forberedt på at dit resultat kan ændre sig, hvis du får børn efter din brystforstørrelse. Men v hører fra mange kvinder, at deres resultat bliver mere “naurligt” efter de har fået børn og ammet. Andre ønsker at få korrigeret deres brystforstørrelse efterfølgende. Det er altså meget individuelt.

  Hvis du ved at du meget snart vil have børn, så anbefaler vi dig at vente med din brystforstørrende operation.

  Mvh. AK Nygart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *