Paula fortæller om sin graviditet med silikonebryster

Udgivet D. 15. februar 2021

“Da jeg blev gravid, kom der nogle påstande til mig, lidt ud af det blå om, om at jeg ikke ville kunne amme med silikonebryster.”

Sådan starter en række Instagram-stories fra Paula.

Paula har fået lavet en brystforstørrende operation, og blev efterfølgende gravid. Og her oplevede hun, at der var mange der havde en holdning til det at amme med silikonebryster.

“Jeg synes ærligt talt at det er uforskammet at folk kommer med sådan nogle påstande til en. For du giver folk en bekymring, som du ikke har et belæg for at give dem.”

Det Paula mener er, at der er mange misforståelser omkring silikonebryster og amning. Og det giver gravide kvinder med silikonebryster unødige bekymringer.

Derfor vil vi sammen med Paula fortælle om hvordan en graviditet med silikonebryster kan se ud.

Et billede fra Paulas Instagram, @pauliweigel

Paula fortæller: Om at være gravid og have silikonebryster

Hvilke fordomme blev du mødt med ifht. at være gravid og have silikonebryster?

Paula: Det må være påstanden: “Så kan du da ikke amme”. Det er den påstand som er kommet flest gange. Ellers har jeg også fået: “Hvorfor har du valgt at få dem lavet, når de nu bliver ødelagt?” eller “Hvorfor ikke vente til du har fået de børn, du vil have?”. Men jeg har undersøgt emnet grunding, og jeg må jo bare konkludere ud fra deres påstande, at det har de ikke.

Hvornår fik du lavet bryster og hvornår blev du gravid?

Paula: “Jeg fik lavet mine bryster den 30. oktober 2018. Jeg fik Motiva-implantater i størrelsen 275 ml. i højre og 235 ml. i venstre. Min kirurg var Anders Ulrik. Jeg har termin den 2. juli 2021, så undfangelsen er sket ca. den 9. oktober 2020, lidt over 2 år efter jeg fik lavet mine bryster.”

Fyldte det at have silikonebryster meget for dig i dine tanker om at blive gravid og at skulle amme?

Paula: “Jeg viste dengang jeg fik dem lavet, at jeg nok engang ville få børn og ville amme. Derfor snakkede jeg med min kirurg Anders om det, og vi fandt den bedste løsning for mig. Så derfor var jeg ikke nervøs.

Men da påstanden “du kan jo ikke amme” kom ud af det blå, så skabte det nogle bekymringer i mig. Det blev fremlagt som om at det ene (silikonebryster) udelukker det andet (amning), og ikke at det er en mulig konsekvens. Så jeg var lige nød til at igen lave lidt research for at berolige mig selv, og nu har jeg det helt fint. Jeg ser frem til at se hvordan det går “

Hvordan har din graviditet påvirket dine silikonebryster rent udseendemæssigt?

Paula: “Jeg synes faktisk de er blevet pænere, selvom jeg ikke troede det ville blive muligt Ej, det lyder så selvglad at sige, men jeg synes ærgerligt talt at Anders har lavet de smukkeste bryster jeg nogensinde har set til mig. Og de er kun blevet pænere og mere naturlige at se på efter jeg blev gravid.”

Et billede fra Paulas Instagram, @pauliweigel

Vi følger Paula i hendes graviditet med spænding, og opdaterer blogindlægget, når det er tid til at Paula skal amme.

Kort opsummeret er her 3 facts om BFO, graviditet og amning:

1. Du skal ikke være bekymret for at blive gravid efter din brystforstørrelse

2. Du kan som udgangspunkt godt amme med brystimplantater

3. Dine silikonebryster vil måske ændre sig i forbindelse med graviditet – men ikke nødvendigvis til det værre