Motiva vs. Mentor implantater

Hos AK Nygart benytter vi os kun af de bedste  brystimplantater på markedet. Så vi har altså valgt at tilbyde vores patienter brystforstørrelse med implantater af mærkerne Mentor og Motiva.

Men vi ved, at det kan være en jungle af finde rundt i. For hvad er egentlig forskellen på de to slags brystimplantater?

Læs med her, hvor vi gennemgår de to implantat-producenter, eller hør vores podcastepsiode om valg af brystimplantater (du finder afspilleren længere nede på siden).

Motiva-implantater

 • På markedet siden 2010
 • Runde og runde Ergonomix
 • Glat overflade
 • 4 profiler
 • CE-godkendte
 • 100% silikonefyldte (skærefast)
 • Malpositionsrate på 6,8% efter 2 år
 • 1-2% risiko for kapseldannelse
 • Mulighed for mini-ar og chip

Mentor-implantater

 • 35 år på markedet
 • Runde og anatomiske
 • Tekstureret eller glat overflade
 • 9 profiler og 2 fasthedsgrader
 • FDA- og CE-godkendte
 • 85% silikonefyldte (skærefast)
 • Malpositionsrate på 1% efter 10 år
 • 5% risiko for kapseldannelse
 • Mulighed for MemoryGel XTRA

Motiva-implantater

Motiva brystimplantater er et nyere implantatbrand der har været på markedet siden 2010. Der er over 400.000 kvinder der har Motiva-implantater på verdensplan. Implantaterne fra Motiva har en glat overflade i modsætning til teksturerede implantater fra Mentor. Motiva-implantater er runde, og de føles blødere at røre ved. På trods af at de er runde, kan varianten Ergonomix, give et mere naturligt look, da disse typer implantater er tungere i bunden og dermed imiterer et naturligt bryst.

motiva implantater

Størrelser og profiler

Du kan få Motiva-implantater i størrelser fra 100 ml. til 1050 ml. Hos os hører der implantater op til 500 ml. med i prisen. Ønsker du implantater over 500 ml. kommer der et tillæg, da disse implantater skal bestilles særligt hjem. Du kan se priserne i vores prisberegner.

Motiva-implantater har profilerne Mini, Demi, Full og Corsé. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter fremad.

Når du vælger et implantat skal du altså tage stilling til størrelse i ml. og profil. Herunder kan du se profilerne illustreret:

Brystimplantater fra Motiva kommer i fire forskelige profiler: Mini, Demi, Full, Corsé

Adgange med Motiva-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Motiva-implantater kan indsættes via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Langt de fleste får implantaterne lagt ind gennem brystfolden.

Mini-ar med Motiva

Med implantatet kan man opnå den nye teknik ”Minimal Scar” på nogle patienter. Med denne teknik kan man ved brug af specielt udstyr få mindre ar ved en brystforstørrelse gennem brystfolden end man ellers ville få. Arrene kan komme helt ned på +/- 3cm. Spørg din kirurg til din forundersøgelse om du er kandidat til minimal scaring.

Chip i implantatet

Motiva har som de eneste implantater i verden en chip i hvert implantat. Så hvis du ønsker udskiftning eller fjernelse af implantaterne en dag, vil man altid kunne finde ud af størrelse og type af implantat, hvilken kirurg der har opereret, dato og hvor du er blevet opereret, ved at scanne brystet med en speciel chip-læser.

Se denne video om Motiva Q-ID-teknologi:

video

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Motiva-implantater er CE-godkendte og i gang med FDA-godkendelse.  Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Motiva erstatter selve implantatet) og giver de første 10 års erstatning af implantater ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger. De har en ruptur rate på 0.1%.

Motivaimplantater er 100% silikonefyldte, hvilket betyder, at der er mindre tendens til ripling, dvs. folddannelse under huden.

Der er 1-2% risiko for kapseldannelse med Motiva-implantaterne.

Hybridbryster

MotivaHybrid kan være en mulighed for dig, hvis du ønsker at ændre formen og/eller størrelsen på dine bryster. Operationen er en brystforstørrelse med implantater i kombination med dit eget kropsvæv (fedttransplantation) uden om implantatet.

Mentor-implantater

Mentor-implantater er en type brystimplantater, som er en del af Johnson & Johnson. De er blevet brugt i over 100 lande siden 2001, og er tilgængelige i forskellige former og størrelser, herunder glatte eller teksturerede, runde eller anatomiske (dråbeformede) implantater. Vi tilbyder desuden Mentor XTRA-implantater, som er det nyeste implantat i Mentor MemoryGel-familien.

Størrelser, profiler og fasthedsgrader

Du kan få Mentor-implantater i størrelser fra 100 ml. til 800 ml. og med både glat og tekstureret overflade.

Mentor-implantater har 5 profiler for runde implantater, herunder Moderate, Moderate Plus, High og Ultra High og 9 profiler for anatomiske implantater. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter udad. Når du vælger et implantat skal du altså sammen med din kirurg tage stilling til størrelse i ml. og profil.

Mentor-implantater kan desden fås i to fasthedsgrader: Cohesive I og Cohesive II.

Adgange med Mentor-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Mentor-implantater kan indsættes gennem brystfolden, brystvorten eller armhulen, hvilket giver flere muligheder for at skjule arrene. Implantaterne kan også tilpasses individuelle præferencer med forskellige typer af blødt og fast gelmateriale.

Arrene er normalt i størrelsen 4,5-5cm.

Mentor-implantater er både CE- og FDA-godkendte og leveres med en livsvarig garanti mod lækage, som dækker udskiftning af implantatet. Derudover yder Mentor også en vis grad af tilskud til operationen i tilfælde af lækage inden for de første 10 år. Ved kapselgrad 3 og 4, kan implantatet også udskiftes livslangt, men operationsomkostningerne dækkes ikke.

Mentor XTRA

Mentor MemoryGel XTRA er det nyeste implantat fra Mentor. XTRA-implantat har mere fylde end Mentors andre klassiske implantater, og minder dermed om Motivas implantater, der har mere fylde. Mentor XTRA har en række andre fordele såsom Strain Energy, lav malpositionsrate og at de er FDA-godkendte. Læs mere om Mentor XTRA her.

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Seneste studier, foretaget over 16 år på over 6 millioner implantater, viser at Mentors implantater har en rupturrate på 0,6%.

Der er 5% risiko for kapseldannelse ved Mentor-implantaterne.

Implantaterne er 85% silikonefyldte, og silikonen er skærefast.

Lyt til episode 2 af Skønhedsguiden om brystimplantater

Vil du vide mere om de to mærker, størrelser og profiler på brystimplantater? Hør vores podcastepsiode om implantater:

Du kan også læse dette blogindlæg for at få yderligere information om Mentor og Motiva.

Vil du til en forundersøgelse hos en kirurg?

Vores fem dygtige kirurger er klar til at hjælpe dig med at finde frem til størrelse og mærke på implantaterne, samt til at fortælle dig mere om operationen og hvilket resultat, de kan skabe for dig. Forundersøgelsen koster 600,- kr.

AK Nygart plastikkirurger