Motiva vs. Mentor implantater

Hos AK Nygart benytter vi os kun af de bedste  brystimplantater på markedet. Så vi har altså valgt at tilbyde vores patienter brystforstørrelse med implantater af mærken Mentor og Motiva.

Men vi ved, at det kan være en jungle af finde rundt i. For hvad er egentlig forskellen på de to slags implantater?

Læs med her, hvor vi gennemgår de to implantat-producenter, eller hør vores podcast (du finder afspilleren længere nede på siden).

Motiva-implantater

Motiva brystimplantater er et nyere implantatbrand der har været på markedet siden 2010. Der er over 400.000 kvinder der har Motiva implantater på verdensplan.  Implantaterne har en glattere overflade. Motiva-implantater er runde og har en mere ”ægte” konsistens. På trods af at de er runde kan Ergonomix-implantater give et mere naturligt look.

Størrelser og profiler

Du kan få Motiva-implantater i størrelser fra 100 ml. til 1050 ml. Motiva-implantater har profilerne Mini, Demi, Full og Corsé. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter. Når du vælger et implantat skal du altså tage stilling til størrelse i ml. og profil.

Adgange med Motiva-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Motiva-implantater kan indsættes via brystfolden, brystvorten eller armhulen.

Mini-ar med Motiva

Med implantatet kan man som det eneste sted i Danmark opnå den nye teknik ”Minimal Scar” på nogle patienter. Med denne teknik kan man ved brug af specielt udstyr få mindre ar ved en brystforstørrelse end man ellers ville få, helt ned til +/- 3cm. Spørg din kirurg om du er kandidat til minimal scaring.

Chip i implantatet

Motiva har som de eneste implantater i verden en chip i hvert implantat. Så hvis du ønsker udskiftning eller fjernelse af implantaterne en dag, vil man altid kunne finde ud af størrelse og type af implantat, hvilken kirurg der har opereret, dato og hvor du er blevet opereret, ved at scanne brystet med en speciel chip-læser.

Se denne video om Motiva Q-ID-teknologi:

video

Motiva-implantater er CE-godkendte og i gang med FDA-godkendelse.  Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Motiva erstatter selve implantatet) og giver de første 10 års erstatning af implantater ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger. De har en ruptur rate på 0.1%.

Kapseldannelse, ripling og ruptur

De er 100% silikonefyldte, hvilket betyder at der er mindre tendens til ripling, dvs. folddannelse under huden. Der er 1-2% risiko for kapseldannelse med Motiva-implantaterne.

Hybridbryster

MotivaHybrid kan være en mulighed for dig, hvis du ønsker at ændre formen og/eller størrelsen på dine bryster. Operationen er en brystforstørrelse med implantater i kombination med dit eget kropsvæv (fedttransplantation) uden om implantatet.

Mentor-implantater

Mentor brystimplantater er en del af Johnson & Johnson-familien. CPG og Siltex implantater blev introduceret i 2001, og er sidenhen blevet brugt i over 100 lande. Mentor fås som teksturerede og glatte brystimplantater samt runde eller anatomiske brystimplantater (dråbeformede).

Størrelser og profiler

Du kan få Mentor-implantater i størrelser fra 100 ml. til 800 ml.

Mentor-implantater har profilerne Moderate, Moderate Plus, High og Ultra High. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter. Når du vælger et implantat skal du altså tage stilling til størrelse i ml. og profil.

Adgange med Mentor-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Ved valg af Mentor-implantater kan man opereres via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Arrene er normalt i størrelsen 4,5-5cm.

Du kan få implantaterne med forskellige bløde og skærefaste geltyper. Hos AK Nygart bruger vi skærefaste Mentor-implantater. Mentors størrelser fås til kvinder i størrelse fra 100 ml. til 800 ml. Mentor er CE- og FDA-godkendte implantater. Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Mentor erstatter selve implantatet) og giver et tilskud til operationen ved lækage indenfor 10 år. De har ligeledes livslang erstatning af implantatet ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger.

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Implantaterne har en ruptur rate på 1-2%. Implantaterne er 85% silikonefyldte, hvilket kan give en tendens til ripling, dvs folddannelse under huden. Der er 5% risiko for kapseldannelse ved implantaterne.

Lyt til episode 2 af Skønhedsguiden om brystimplantater

Vil du vide mere om de to mærker, størrelser og profiler på brystimplantater? Hør vores podcastepsiode om implantater:

Du kan også læse dette blogindlæg for at få yderligere information om Mentor og Motiva.

Vil du til en forundersøgelse hos en kirurg?

Vores fem dygtige kirurger er klar til at hjælpe dig med at finde frem til størrelse og mærke på implantaterne, samt til at fortælle dig mere om operationen og hvilket resultat, de kan skabe for dig. Forundersøgelsen koster 600,- kr., men hvis du efterfølgende bestiller tid til en operation, så bliver beløbet modregnet, og du kommer dermed ikke til at betale for forundersøgelsen.