Motiva vs. Mentor implantater

Hos AK Nygart benytter vi os kun af de bedste  brystimplantater på markedet. Så vi har altså valgt at tilbyde vores patienter brystforstørrelse med implantater af mærkerne Mentor og Motiva.

Men vi ved, at det kan være en jungle af finde rundt i. For hvad er egentlig forskellen på de to slags brystimplantater?

Læs med her, hvor vi gennemgår de to implantat-producenter, eller hør vores podcastepsiode om valg af brystimplantater (du finder afspilleren længere nede på siden).

Motiva-implantater

 • På markedet siden 2010
 • Runde og runde Ergonomix
 • Glat overflade
 • 4 profiler
 • CE-godkendte
 • 100% silikonefyldte (skærefast)
 • Malpositionsrate på 6,8% efter 2 år
 • 1-2% risiko for kapseldannelse
 • Mulighed for mini-ar og chip

Mentor-implantater

 • 35 år på markedet
 • Runde og anatomiske
 • Tekstureret overflade
 • 4 profiler
 • FDA- og CE-godkendte
 • 85% silikonefyldte (skærefast)
 • Malpositionsrate på 1% efter 10 år
 • 5% risiko for kapseldannelse

Motiva-implantater

Motiva brystimplantater er et nyere implantatbrand der har været på markedet siden 2010. Der er over 400.000 kvinder der har Motiva-implantater på verdensplan. Implantaterne fra Motiva har en glat overflade i modsætning til teksturerede implantater fra Mentor. Motiva-implantater er runde, og de føles blødere at røre ved. På trods af at de er runde, kan varianten Ergonomix, give et mere naturligt look, da disse typer implantater er tungere i bunden og dermed imiterer et naturligt bryst.

motiva implantater

Størrelser og profiler

Du kan få Motiva-implantater i størrelser fra 100 ml. til 1050 ml. Hos os hører der implantater op til 500 ml. med i prisen. Ønsker du implantater over 500 ml. kommer der et tillæg, da disse implantater skal bestilles særligt hjem. Du kan se priserne i vores prisberegner.

Motiva-implantater har profilerne Mini, Demi, Full og Corsé. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter fremad.

Når du vælger et implantat skal du altså tage stilling til størrelse i ml. og profil. Herunder kan du se profilerne illustreret:

Adgange med Motiva-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Motiva-implantater kan indsættes via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Langt de fleste får implantaterne lagt ind gennem brystfolden.

Mini-ar med Motiva

Med implantatet kan man som det eneste sted i Danmark opnå den nye teknik ”Minimal Scar” på nogle patienter. Med denne teknik kan man ved brug af specielt udstyr få mindre ar ved en brystforstørrelse gennem brystfolden end man ellers ville få. Arrene kan komme helt ned på +/- 3cm. Spørg din kirurg til din forundersøgelse om du er kandidat til minimal scaring.

Chip i implantatet

Motiva har som de eneste implantater i verden en chip i hvert implantat. Så hvis du ønsker udskiftning eller fjernelse af implantaterne en dag, vil man altid kunne finde ud af størrelse og type af implantat, hvilken kirurg der har opereret, dato og hvor du er blevet opereret, ved at scanne brystet med en speciel chip-læser.

Se denne video om Motiva Q-ID-teknologi:

video

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Motiva-implantater er CE-godkendte og i gang med FDA-godkendelse.  Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Motiva erstatter selve implantatet) og giver de første 10 års erstatning af implantater ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger. De har en ruptur rate på 0.1%.

Motivaimplantater er 100% silikonefyldte, hvilket betyder, at der er mindre tendens til ripling, dvs. folddannelse under huden.

Der er 1-2% risiko for kapseldannelse med Motiva-implantaterne.

Hybridbryster

MotivaHybrid kan være en mulighed for dig, hvis du ønsker at ændre formen og/eller størrelsen på dine bryster. Operationen er en brystforstørrelse med implantater i kombination med dit eget kropsvæv (fedttransplantation) uden om implantatet.

Mentor-implantater

Mentor brystimplantater er en del af Johnson & Johnson-familien. CPG og Siltex implantater blev introduceret i 2001, og er sidenhen blevet brugt i over 100 lande. Mentor fås som teksturerede og glatte brystimplantater samt runde eller anatomiske brystimplantater (dråbeformede). Vi tilbyder desuden Mentor XTRA-implantater, som er det nyeste implantat i MemoryGel-familien.

Størrelser og profiler

Du kan få Mentor-implantater i størrelser fra 100 ml. til 800 ml.

Mentor-implantater har profilerne Moderate Plus, High og Ultra High. Implantatets profil bestemmer hvor meget implantatet strutter. Når du vælger et implantat skal du altså tage stilling til størrelse i ml. og profil.

Adgange med Mentor-implantater – brystfold, brystvorte eller armhule (axil)

Ved valg af Mentor-implantater kan man opereres via brystfolden, brystvorten eller armhulen. Arrene er normalt i størrelsen 4,5-5cm.

Du kan få implantaterne med forskellige bløde og skærefaste geltyper. Hos AK Nygart bruger vi skærefaste Mentor-implantater. Mentors størrelser fås til kvinder i størrelse fra 100 ml. til 800 ml. Mentor er CE- og FDA-godkendte implantater. Implantaterne har livsvarig garanti ved lækage (dvs. Mentor erstatter selve implantatet) og giver et tilskud til operationen ved lækage indenfor 10 år. De har ligeledes livslang erstatning af implantatet ved kapselgrad 3 og 4, men ikke af operationsomkostninger.

Mentor XTRA

Mentor MemoryGel XTRA er det nyeste implantat fra Mentor. XTRA-implantat har mere fylde end Mentors andre klassiske implantater, og minder dermed om Motivas implantater, der har mere fylde. Mentor XTRA har en række andre fordele såsom Strain Energy, lav malpositionsrate og at de er FDA-godkendte. Læs mere om Mentor XTRA her.

Kapseldannelse, ripling og ruptur

Implantaterne har en ruptur rate på 1-2%. Implantaterne er 85% silikonefyldte, og der er 5% risiko for kapseldannelse ved implantaterne.

Lyt til episode 2 af Skønhedsguiden om brystimplantater

Vil du vide mere om de to mærker, størrelser og profiler på brystimplantater? Hør vores podcastepsiode om implantater:

Du kan også læse dette blogindlæg for at få yderligere information om Mentor og Motiva.

Vil du til en forundersøgelse hos en kirurg?

Vores fem dygtige kirurger er klar til at hjælpe dig med at finde frem til størrelse og mærke på implantaterne, samt til at fortælle dig mere om operationen og hvilket resultat, de kan skabe for dig. Forundersøgelsen koster 600,- kr., men hvis du efterfølgende bestiller tid til en operation, så bliver beløbet modregnet, og du kommer dermed ikke til at betale for forundersøgelsen.

AK Nygart plastikkirurger