5 grunde til at en brystforstørrelse ikke er for dig (lige nu)

Udgivet D. 10. marts 2021

Du ønsker dig måske brændende en brystforstørrelse - men er du helt klar til det? Her kan du læse om 5 grunde til, at en brystforstørrelse ikke er for dig lige nu.

1. Dine ønsker kan ikke lade sig gøre kirurgisk

Har du urealistiske ønsker til størrelsen af implantaterne, kan det være at vi ikke kan imødekomme dine ønsker, fordi det rent kirurgisk ikke kan lade sig gøre. Har du eksempelvis en meget smal brystkasse, og ønsker du meget store implantater, kan vi være nødt til at afvise dine ønsker til operationen, da det øger risikoen for komplikationer.

Vi vil så vist muligt forsøge at komme frem til en plan, du er glad for og som kan lade sig gøre kirurgisk. Og det er ikke fordi vi gør os til smagsdommere over hvad der er pænt eller ej. Men vi skal passe på dig, og sikre os at vi ikke gør noget af kosmetiske årsager, der kan skade din krop.

2. Du er i gang med et vægttab

Vi ser helst at du ligger stabilt i din vægt uanset hvilken operation på kroppen du skal have lavet. Resultatet af din operation kan nemlig ændre sig hvis du tager markant på eller tilsvarende taber dig. Vi ønsker, at du kan være glad for dit resultat så længe som muligt. Derfor vil vi fraråde dig at få lavet en brystforstørrelse lige med det samme, hvis du er i gang med et større vægttab.

3. Du har planer om at blive gravid snart

Hvis du har planer om at blive gravid i den nærmeste fremtid, så vil vi anbefale dig at vente med din brystforstørrende operation.

Graviditeten forbereder kroppen på, at der kommer en lille ny, og mælkekirtlerne i brysterne udvider sig. Samtidig kan huden i nogle tilfælde blive lidt slappere og give brysterne et hæng. Derfor kan dit resultat også ændre sig efter en graviditet. Så hvis du planlægger at skulle være gravid snart, så er det i de fleste tilfælde bedst at give kroppen ro og vente med operationen, så vi kan få en bedre forventning til resultatet og give dig nogle bryster du kan være glade for i mange år fremover.

Læs mere om BFO og graviditet her.

4. Du har en sygdom eller tager medicin der forhindrer os i at lægge dig i narkose for kosmetisk kirurgi

Vores kirurger og anæstesilæger har sammen lavet en liste med nogle frasorteringsfaktorer, der desværre gør at vi ikke kan lægge dig i fuld narkose på grundt af forhøjet risiko for komplikationer. Listen dækker over ting som sygdomme, allergier, alder og andre ting, der ikke gør det forsvarligt for os at lægge dig i narkose for en kosmetisk operation.

Du kan se den fulde liste her.

5. Du udviser ikke vilje til at tage efterforløbet seriøst

Hvordan vi agerer i tiden efter din operation kan være altafgørende for om resultatet bliver lige så godt som kirurgen har lagt op til med sit arbejde. Og hvis resultatet ikke bliver godt fordi du ikke følger din kirurgs anvisninger efterfølgende, så bliver du ikke glad, og arbejdet kan være spildt.

Det er hverken du eller vi interesseret i.

Derfor er det meget vigtigt for os, at vi kan mærke at du udviser vilje og forståelse over for de restriktioner der er i ugerne efter din brystforstørrelse. Hvis vi kan mærke på dig, at du ikke udviser et ønske om at efterleve de krav der er, så kan du blive afvist.

Læs mere om forløbet efter en brystforstørrelse her.

Passer de 5 punkter ikke på dig?

Så er du meget velkommen til at bestille en uforpligtende forundersøgelse hos en af vores dygtige kirurger – enten i København eller Århus.

Plastikkirurger hos AK Nygart - Jesper Trillingsgaard, Anders Ulrik, Bo Sonnich Rasmussen, Jakob Astrup og Jacob Juel

Sådan foregår en forundersøgelse

Se hvordan en forundersøgelse til en brystforstørrelse foregår i videoen her: