7 ting du IKKE må gøre efter din brystforstørrelse

Udgivet D. 19. januar 2023

Efter din BFO kan vi kun forstille os, at du er ovenud lykkelig for dine nye bryster. Sådan forholder det sig nemlig med de fleste af vores kunder. De kan næsten ikke holde deres glæde tilbage, når de først er kommet til sig selv efter deres operation. Gang på gang oplever vi, at det for vores kunder føles som en kæmpe milepæl, når de har fået deres nye bryster. Deres endorfinerne er generelt on fire.

Til gengæld ville det være en skam at sige, at en BFO er et lille indgreb. For det er det bestemt ikke og der er en nedetid forbundet med operationen. I den sammenhæng er der nogle ting, du ikke må gøre i tiden efter din operation. Vi har samlet de 7 no-go efter din brystforstørrelse her:

1. Rygning

Rygning er jo ikke det sundeste i verden, og vi anbefaler selvsagt ikke. Fordi rygning øger risikoen for infektion, langsom heling og grimme ar, bør du holde dig helt væk fra rygning forbindelse med din BFO.

2. Løfte tunge ting

De første 3-4 uger skal du undgå at løfte dine børn og/eller andre tunge løft. Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at sikre sig et par hjælpende hænder de første 2 uger, da du i den spæde tid efter operationen kan være ret medtaget.

3. Tage din støtte-BH af

Efter din BFO får du udleveret en sports-støtte-BH. Den skal du beholde på døgnet rundt de første 6 uger (med undtagelse af bad samt vask af BH og i dette tidsrum bør du forholde dig i ro). Din sports-støtte-BH beskytter dine silikonebryster. Samtidig fungerer den som en påmindelse, der minder den dig om, at du skal passe på og tage hensyn til dine nye bryster. Derfor er det vigtigt at du beholder den på i det første stykke tid efter din brystforstørrende operation.

I nogle tilfælde får du også en bryststrop med til din sports-støtte-BH, hvis du f.eks. har fået en BFO med anatomiske implantater. Denne bryststrop skal typisk have på i 6 uger, medmindre din kirurg har givet dig en anden anvisning.

Efter du har passeret de 6 uger, må du benytte valgfri BH efter eget ønske.

4. Gå en tur i svømmehallen

For at undgå uhensigtsmæssige infektioner brysterne må du først gå i svømmehal eller bade i havvand, når såret er helt lukket og helet. Det sker oftest efter 4-6 uger. Herefter kan du bade i pool og i havvand lige så meget, som hjertet begærer.

5. Sove på maven

Dine nye bryster være ret ømme og sårbare den første tid, derfor skal du de første 2-3 uger udelukkende sove på ryggen. Hvis du kan, anbefaler vi, at du sover med overkroppen let eleveret/oprejst, da det hjælper med at mindske eventuel hævelse og smerte. Er det typen, som elsker at sove på maven eller på siden, er det yderst vigtigt, at du sørger for at stable nogle puder op rundt om dig, så du ikke omrokerer i søvne.

6. Køre bil

Så længe du tager medicin med advarselstrekant, må du på ingen måde køre bil. I denne tid skal du bare læne dig tilbage og nyde at have chauffør på og bruge sikkerhedsselen som vanligt.

7. Gå i solarie

For at opnå det pæneste resultat er det afgørende, at du beskytter dine arre mod sol og solarie det første år. Hvis det er umuligt for dig at undgå solen, skal du bruge solfaktor 50+ og bruge en UV-top.

Vi hører sjældent (som i næsten aldrig), at disse forholdsregler skaber forringet livskvalitet. Tværtimod oplever vi, at vores kunder kun ønsker at værne om deres nyeste eje.

Vi håber, at vores no-go liste har givet dig et bedre indblik i, hvordan du skal forholde dig i tiden efter din operation og særligt what-not-to-do.

Få et trygt efterforløb med vores app

Er du nevøs for at glemme noget, eller gøre noget forkert efter din operation? Vi har løsningen i vores nye app.

Med AK Aftercare får du beskeder fra din kirurg og opvågningssygeplejerske i tiden efter din operation. I beskederne får du instrukser om hvad du må og ikke må gøre. Du får de informationer du skal bruge, når du skal bruge dem. Du behøver dermed ikke at bekymre dig om at læse de tætskrevne papirer, du får med hjem fra din operation, og være nervøs for at overse noget.

AK Aftercare er en funktion i vores nye app, som du finder lige her: