Brystforstørrelse og små børn: Sådan forbereder du dig bedst muligt

Udgivet D. 15. maj 2023
Brystforstørrelse og små børn

Brystforstørrende operationer med implantater er en populær kosmetisk operation blandt kvinder i alle aldre. Særligt kvinder, der har født og ammet et eller flere børn, har et ønske om at få fylden tilbage i brysterne. Men hvis du har små børn, er der nogle ekstra ting, du bør overveje, før du beslutter dig for at få en brystforstørrelse med eller uden løft.

Her er 7 ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker en brystforstørrende operation med implantater og har små børn.

1. Fysisk begrænsning

Efter operationen vil du have brug for at undgå fysisk anstrengelse. Du skal generelt holde dig i ro, holde armene tæt ind til kroppen og undgå at løfte tunge genstande i 3-4 uger. Hvis du har små børn, kan det være svært at undgå at løfte og bære dem, hvilket kan påvirke helingsprocessen og risikoen for komplikationer. Du skal derfor overveje at have hjælp fra en anden voksen til at tage sig af dine børn i den første tid efter operationen.

2. Tid og energi

At have små børn kræver en masse tid og energi, og det kan være vanskeligt at finde tid til at tage sig af dig selv efter operationen. Helingsprocessen efter en brystforstørrende operation kan tage flere uger, og du vil opleve ubehag og smerter i en periode. Hvis du har små børn, kan dette være en udfordring, da du vil være mindre mobil og vil have brug for hjælp med hverdagsopgaver. Planlæg derfor på forhånd og overvej, hvordan du vil kunne tage dig af dig selv og dine børn i perioden efter din brystforstørrelse.

3. Ændring af rutiner

Efter operationen vil du have brug for at ændre dine daglige rutiner og aktiviteter for at fremskynde helingsprocessen og undgå komplikationer. Dette kan være en udfordring, når du har små børn og er vant til at tage dig af dem på en bestemt måde. F.eks. kan du forberede måltider, og have klar i køleskabet eller fryseren, så aftensadsrutinen bliver nemmere.
Ps. Som kunde hos AK Nygart får du en særlig rabat på færdiglavede måltidskasser fra GetFitFood

5. Planlægning af børnepasning

Hvis du har små børn, er det vigtigt at have en plan på plads for børnepasning efter operationen. Du vil have brug for hjælp til at tage vare på dine børn, mens du hviler og heler, og det kan være en god idé at arrangere dette på forhånd. Du skal forvente at bruge hjælp til dine børn, hvis de er små, i 2-3 uger efter operationen. Dette skyldes i særdeleshed at du vil være begrænset i dine armbevægelser, og at du ikke må løft mere end 2 kg i hver arm.

6. Forberedelse af dit hjem

For at minimere risikoen for fald og andre skader, bør du forberede dit hjem på forhånd ved at fjerne genstande, der kan være farlige, og sørge for, at du har adgang til alt, hvad du har brug for i løbet af din helingsproces. Det kan særligt være en god idé at tage ting ned i en højde, hvor du ikke vil være besværet af at skulle nå dem.

7. Tålmodighed

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have tålmodighed og give dig selv tid til at komme sig efter operationen. Helingsprocessen kan tage tid, og det er vigtigt at lytte til din krop og tage det roligt, indtil du er fuldt ud restitueret. Når du igen må løfte og bruge armene er det også vigtigt, at du kan komme i gang igen i et stille og roligt tempo. Dette skal du altså forberede dig selv og dine børn på.

Uforpligtende konsultation

Hvis du overvejer en brystforstørrende operation med implantater og har små børn, er det vigtigt at være opmærksom på disse faktorer, så du kan træffe den bedste beslutning for dig og din familie. Tal med en af vores erfarne kirurger, der kan vejlede dig og besvare alle dine spørgsmål, inden du beslutter dig for at få operationen.

AK Nygart plastikkirurger