KUNDEINFORMATION OM BEHANDLING MED HA FILLER

Her kan du læse om behandlingen med Fillers og Skinboosters, hvordan behandlingen foregår og hvad du skal være opmærksom på.

HVAD ER HA FILLER, OG HVORDAN VIRKER DET? 

HA filler er stabiliseret hyaluronsyre, der forekommer naturligt i kroppen, og eksisterer i alle levende organismer. HA filler indeholder hyaluronsyre i form af en krystalklar gel, der kan injiceres i hud og læber. Resultatet er ikke permanent. 

Hyaluronsyren kan injiceres i huden samt i læberne, og har en unik evne til, at binde vand til sig og dermed udvide vævet med en udglattende, vitaliserende effekt samt give fylde og løft. 

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Det er meget individuelt, hvor længe produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er 4-12 mdr. 

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Næsten alle områder i ansigtet kan behandles for rynker og volumentab. HA fillers bruges primært til, at genskabe vitalitet, glød og spændstighed i ansigtet, på halsen, dekolletage og håndrygge. Det kan også bruges til, at reducere rynker omkring læberne, og mindske akne ar. 

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Produkterne indeholder lokalbedøvelse, og derfor vil det normalt ikke være nødvendigt at lokalbedøve ved behandling af rynker i ansigtet. Læberne er særlig følsomme, så her vil der være mulighed for lokalbedøvelse inden behandlingen udføres. 

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Hyaluronsyre optages naturligt i vævet og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner. 

Der kan forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området. Dette forsvinder nogle dage efter behandlingen. 

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske, at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Aciclovir. 

I meget sjældne tilfælde kan produktet blokere for et kar, og der kan opstå nekrose/dødt væv. I de fleste tilfælde kan produktet masseres, så der igen er fri passage til karret, og ellers kan der behandles med hyaluronidase. I ekstremt sjældne tilfælde er der på verdensplan rapporteret blindhed/nedsat syn, ved behandling med filer. Hvis der mod forventning skulle opstå en af ovenstående komplikationer, er det yderst vigtigt, at du henvender dig til klinikken, da vi har den nødvendige ekspertise til at håndtere disse situationer.   

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES?  

  • Hvis du har infektion i området f.eks. aktiv akne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling 
  • Hvis du er gravid eller ammende 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

Behandling med HA fillers er relativ ukompliceret, og forløber næsten altid uden komplikationer. Dog vil brug af hovedpinepiller som fx Treo, Ibuprofen, Magnyl eller fiskeoliekapsler samt visse naturpræparater, der nedsætter blodets evne til at størkne, frarådes, da risikoen for blå mærker øges. Det anbefales at undgå disse præparater et par dage inden behandling. 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling, tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Området, der skal behandles, desinficeres og med en meget tynd nål injiceres filler i de aftalte områder.  

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN? 

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup. 

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen, og du har det sædvanligvis fint. Der kan der forekomme hævelse, blåmærker og rødme i det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter 1-3 døgn. 

Indtil den første hævelse har lagt sig, bør det behandlede område ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is. 

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling. 

Skulle du ikke være tilfreds med resultatet eller ligger produktet i klumper, er det muligt at fjerne den ikke-permanente filler. Dette sker ved, at man injicerer enzymet hyaluronidase i det område, hvor filleren skal fjernes. Efter få timer er fillerproduktet helt væk. Det kan blive nødvendigt at gentage proceduren.

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

AK Produkter:  

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Hyaluronic Gel, Pure Effect Eyes eller Pure Lip Intens alt afhængig af hvilke områder du får behandlet. Alle produkter  er fugtgivende, og understøtter behandlingen og vil forlænge resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling. 

ZO Skin Health: 

Post Procedure Bundle – Firming Serum Accelerated 

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Firming Serum Accelerated og en toilettaske

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter. 

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores specialuddannede kosmetiske læge/sygeplejerske lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om HA filler er givet både skriftligt og mundtligt, skal der minimum gå 2 dage før, behandlingen kan finde sted ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge, efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

 

Kundeinformation om behandling med HA Filler – version 07-07-2024

Godkendt af Jesper Trillingsgaard