Kundeinformation om behandling med RadiesseTM

HVAD ER RADIESSETM, OG HVORDAN VIRKER DET? 

Radiesse er en volumenforøgende filler til udfyldning af rynker, forøgelse af volumen og fremhævning af konturer. Radiesse kan blandt andet anvendes til behandling af nasolabiale furer, til volumenforøgelse i kindbensområdet, til udfyldning af hagefurer og kæbelinjer, til næsekorrektioner og endda til at forøge volumen i håndrygge. 

Radiesse består af 30 % sterile, helt små og fine mikrosfærer af calciumhydroxylapatit i en steril, vandbaseret gel med glycerin. Gelstrukturen i Radiesse dannes gennem tilsætning af en lille mængde natriumcarboxymetylcellulose. 

Radiesse giver et umiddelbart resultat takket være gelstrukturen samt en langvarig virkning, fordi de små, fine mikrosfærer med calciumhydroxylapatit stimulerer hudens egen kollagenproduktion. Radiesse har høj viskositet og elasticitet, hvilket medfører en stor volumenøgende virkning. Virkningen af en injektion varer for de fleste i cirka 12 måneder. Radiesse er biokompatibel og forsvinder gradvist ud af kroppen. 

HVOR EFFEKTIV ER BEHANDLINGEN? 

Effekten af Radiesse findes dokumenteret i flere videnskabelige studier. Radiesse har været på markedet siden 2004 og er et medicinsk udstyr, der er godkendt i hele EU og i USA. 

Holdbarheden ved injektion med Radiesse er som regel 12 måneder. Produktet kategoriseres af Sundhedsstyrelsen som ”semipermanent filler”. Det betyder at kun læger og kun hvis de er registrerede af Sundhedsstyrelsen, kan injicere Radiesse. 

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES? 

Radiesse kan anvendes til behandling af nasolabiale furer, til volumenforøgelse i kindbensområdet, til udfyldning af hagefurer og kæbelinjer, til næsekorrektioner og endda til at forøge volumen i håndrygge. 

Det kan desuden anvendes som kollagenstimulator i større fortynding, så fastheden i huden kan øges på kinder, hals, bryst, knæ, mave, balder, lår. 

GØR BEHANDLINGEN ONDT? 

Det er meget individuelt, hvordan man oplever behandlingen alt efter ens smertetærskel. 

Der er ikke behov for bedøvelse under behandlingen.  

ER DER RISICI FORBUNDET MED BEHANDLINGEN? 

Radiesse må kun udføres af specialuddannede læger, som er godkendt af STPS i netop denne behandling.  

Som ved alle andre injektioner kan der forekomme blå mærker, hævelse og rødme i området. Dette forsvinder nogle dage efter behandlingen. 

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske, at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Aciclovir. 

Der kan også opstå små buler under huden i det behandlede område. Disser buler kan i langt de fleste tilfælde masseres væk og er meget sjældent synlige.  

Det er vigtigt at du kontakter os, hvis du oplever nogen af ovenstående komplikationer, da vi har den nødvendige ekspertise til, at kunne behandle komplikationer.  

HVORNÅR KAN MAN IKKE BEHANDLES?  

  • Hvis du har en aktiv autoimmun sygdom eller infektion i området f.eks. aktiv akne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling 
  • Hvis du er gravid eller ammende 
  • Kendt med allergi overfor indholdsstoffer i Radiesse 

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG? 

Vi anbefaler altid at pausere brug af hovedpinepiller, som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater, der nedsætter blodets evne til at størkne samt øger risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen, i et par dage op til behandlingen.  

Vi anbefaler desuden at du møder op til behandlingen uden makeup og med ren hud.  

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN? 

Forinden din behandling tages der billeder af de områder, der skal behandles. Billederne behandles fortroligt, og bruges kun til dokumentation. 

Området der skal behandles desinficeres forud for behandlingen. Radiesse injiceres med en meget tynd nål. Behandlingen tager typisk 30-40 minutter. 

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?  

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup. 

Undgå at berøre det behandlede område da, der kan være bakterier på fingrene, som kan give infektion (betændelse) i det behandlede område. Efter 6 timer må du igen gerne lægge en let makeup eller vaske området blidt med vand og sæbe. 

Indtil den første hævelse har lagt sig bør du undgå hård motion, og det behandlede område bør ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is. 

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling. 

Ved udbrud af forkølelsessår er det vigtigt at behandle med Zovir salve så tidligt som muligt. 

PRODUKTANBEFALING TIL DIN BEHANDLING 

AK Produkter: 

For at optimere resultatet af din behandling anbefaler vi vores Pure Lift Serum (760 kr.) eller Antioxidant creme (705 kr.). Begge produkter er fugtgivende og opstrammende og vil forbedre resultatet af din behandling.  

Du sparer 20% ved køb af produkterne i forbindelse med din behandling.  

ZO Skin Health: 

 Post Procedure Bundle – Firming Serum Accelerated 

Denne indeholder: Gentle Cleaner (60 ml.), Hydrating Creme(58g.), Firming Serum Accelerated og en toilettaske. Alt til en pris på 1000kr.  

Vi anbefaler altid at du får en uforpligtende snak med en af vores specialister, da en komplet hudplejerutine er det absolut bedste for at give dig den mest optimale effekt af dine produkter. 

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE 

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil du sammen med vores specialuddannede kosmetiske læge lægge en plan for, hvordan netop din behandling bør forløbe for, at du opnår det bedste resultat. 

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller din kæreste med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet. 

Efter informationen om behandlingen med Radiesse er givet både skriftligt og mundtligt, skal der minimum gå 7 dage, før behandlingen kan finde sted ifølge bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen. 

Ved eventuelt afbud skal kommende tider afmeldes senest 24 timer inden den aftalte tid. Ved udeblivelse uden afbud faktureres kr. 600,- i gebyr. 

Har du yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 70 27 57 57. Vi fremsender kun information vedrørende dit forløb hos AK Nygart til egen læge efter vi har fået samtykke fra vores patienter. 

På vores hjemmeside ligger alle kosmetiske synsrapporter foretaget af Sundhedsstyrelsen. Rapporterne findes ligeledes på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside. 

 

Kundeinformation om behandling med Radiesse – version 06-10-2023