Patientinformation om fillers og skinbooster

Restylane og Restylane Vital er stabiliseret hyaluronsyre, der forekommer naturligt i kroppen og eksisterer i alle levende organismer. Restylane indeholder hyaluronsyre i form af en krystalklar gel, der kan injiceres i hud og læber. Det er ikke permanent.

SÅDAN VIRKER RESTYLANE OG RESTYLANE VITAL PÅ RYNKER

Hyaluronsyren kan injiceres i hudens øverste lag samt i læberne, og har en unik evne til at binde vand til sig og dermed udvide vævet med en udglattende, vitaliserende effekt samt give fylde.

ER DET FARLIGT?

Hyaluronsyre optages naturligt i vævet og giver fri passage for bl.a. ilt og hormoner.

Der kan forekomme blå mærker i forbindelse med behandlingen, men dette forsvinder igen efter nogle dage.

I forbindelse med selve injektionen, kan det i meget sjældne tilfælde ske at der føres bakterier ind under huden, som kan skabe en infektion. Hvis du tidligere har haft herpesudbrud (forkølelsessår) i området, kan nålen fremprovokere en sådan reaktion. Denne reaktion kan forebygges ved brug af fx Zovir.

I meget sjældne tilfælde kan produktet blokere for et kar, og der kan opstå nekrose/dødt væv hvis ikke behandleren behandler hurtigt med hyaluronisase i det område blokeringen er opstået.

HVORDAN SKAL JEG FORBEREDE MIG?

Behandling med ikke permanente fillers er relativ ukompliceret og forløber næsten altid uden komplikationer. Dog vil brug af hovedpinepiller som fx Treo, Magnyl og Ibuprofen samt visse naturpræparater nedsætte blodets evne til at størkne, og dermed øge risikoen for blå mærker i forbindelse med behandlingen. Det anbefales at undgå disse præparater et par dage inden behandling.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Området der skal behandles desinficeres, og med en meget tynd nål føres Restylane  ind i de øverste lag af huden eller i læberne.

GØR BEHANDLINGEN ONDT?

Produkterne indeholder lokalbedøvelse og derfor vil det normalt ikke være nødvendigt at lokalbedøve ved behandling af rynker i ansigtet. Læberne er særlig følsomme, så her vil der være mulighed for lokalbedøvelse inden behandlingen udføres.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MIG EFTER BEHANDLINGEN?

Du skal undgå at berøre det behandlede område i ca. 4 timer efter behandlingen af hensyn til infektionsrisiko. Herefter kan der lægges en let makeup.

HVORDAN HAR JEG DET EFTER BEHANDLINGEN?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter behandlingen og du har det sædvanligvis fint. Der kan forekomme hævelse, blåmærker og rødme af det behandlede område – det er helt normalt og forsvinder efter 1-3 døgn.

Indtil den første hævelse har lagt sig, bør det behandlede område ikke udsættes for kraftig varme som sol, sauna eller solarium. Vi fraråder ligeledes, at området nedkøles med is.

Hvis der opstår enten hævelse, rødmen, smerter eller varme i det behandlede område i den efterfølgende måned, kan det være et tegn på infektion. I givet fald skal du straks henvende dig til klinikken med henblik på evt. behandling.

Ved udbrud af forkølelsessår er det vigtigt at behandle med Zovir salve så tidligt som muligt.

Skulle du ikke være tilfreds med resultatet eller ligger produktet i klumper, er det muligt at fjerne den ikke-permanente filler. Dette sker ved, at man injicerer enzymet hyaluronidase i det område, hvor filleren skal fjernes. Efter få timer er filler produktet helt væk.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

Næsten alle områder i ansigtet kan behandles for rynker og volumentab med Restylane. Restylane Vital bruges primært til at genskabe vitalitet, glød og spændstighed i ansigtet, på halsen, dekolletage og håndrygge. Det kan også bruges til at reducere rynker omkring læberne og mindske acne ar.

ER DER HINDRINGER FOR BEHANDLINGEN?

Man bør ikke injicere Restylane i områder med infektion, fx aktiv acne (bumser) eller herpes (forkølelsessår). I disse tilfælde bør du afvente, indtil infektionen forsvinder enten spontant eller ved behandling.

HVOR LÆNGE HOLDER DET?

Det er meget indivuduelt fra person til person hvor længe produktet holder. Forventet holdbarhed af behandlingen er 4-12 mdr.

 

Efter du har fået både skriftligt og mundtligt informationen om produktet, skal der minimum gå 2 dage før behandlingen kan finde sted ifølge den nye bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen.

Du er velkommen til at tage en ven, et familiemedlem eller kæresten med til forundersøgelsen, hvor den mundtlige information bliver givet.

Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på klinikken på tlf. 70 27 57 57.

Patientinformation om Filler og Restylane Vital  – version 06-09-2017