“Det var så ufedt, at man kunne se blå områder på mine ben. Det kan man ikke længere, så jeg er virkelig glad for resultatet.”

Udgivet D. 2. oktober 2019

Josephine er en ung kvinde på 25 år, der de sidste par år har arbejdet som frisør. I den branche står man rigtig meget op, og det har desværre haft den uheldige konsekvens for Josephine, at hun døjer med nogle tydelige karsprængninger på benene.

Derfor kom Josephine ind til os, da hun havde hørt om behandlingen af karsprængninger med sklerosering.

Behandling af karsprængninger på benene – hvordan?

Det er vores speciallæge Jesper Nygart der fik lov til at behandle Josephines ben. Ved små karsprængninger på benene og i ansigtet kan man behandle med laser. Men ved større karsprængninger, som dem Josephine har på benene, benytter vi typisk behandlingen med navnet sklerosering.


Behandlingen med sklerosering fungerer ved, at vi gennem en meget tynd nål indsprøjter en væske, som virker irriterende på karvæggen. Karvæggen ødelægges dermed, det generende kar lukker sig og vil derefter ikke længere være synligt.


Inden behandlingen går i gang markerer vi Josephines kar med en hvid pen. Dette gør vi mens Josephine står op, så vi får så meget af blodet ned i karrene som muligt, hvilket gør den mere synlige. Når karrene er blevet markeret, bliver Josephine bedt om at lægge sig op på stolen, og så kan behandlingen gå i gang.

Det gjorde slet ikke så ondt, som jeg havde frygtet

Inden behandlingen var Josephine meget nervøs for, om det ville gøre ondt. “Jeg var meget nervøs for behandlingen, og om det skulle gøre ondt. Jeg kan ikke lide at se blod, og jeg hader nåle,” fortæller Josephine.

Der er mange der fryser helt, når de ser en nål. Men det stoppede heldigvis ikke Josephine fra at få behandlingen, som faktisk overraskende hende positivt.

 “Det gjorde slet ikke ondt. Der var enkelte steder, hvor det nev lidt mere end andre steder. Men det var slet ikke slemt, og jeg kunne sagtens holde det ud.”


Behandlingen tager typisk 30-45 minutter, hvor vi behandler så mange karsprængninger vi kan nå.

I den første tid efter behandlingen vil karrene i nogle tilfælde blive mørke og kan faktisk se værre ud end før behandlingen. Men det er kun indtil det størknede blod bliver renset ud, og så vil man kunne se resultatet. Dette er typisk nogle uger efter.


3 uger efter – hvordan ser det ud nu?

Efter 3 uger vender Josephine tilbage til klinikken til en kontrol hos Jesper. Her ser vi, at de fleste af Josephines karsprængninger, vi behandlede, allerede er væk, og nogle af dem er stadig ved at forsvinde.

“Det ser rigtig godt ud,” smiler Josephine glad til Jesper, da hun viser man resultatet.

“Jeg var lidt blå efterfølgende, men det havde jeg forventet. Men taget i betragtning at der kun er gået 3 uger, synes jeg, at det er hurtigt, der er sket en forskel.” Josephine fortsætter med at fortælle om sit resultat: “Det var så ufedt, at man kunne se blå områder på mine ben. Det kan man ikke længere, så jeg er virkelig glad for resultatet.”

Josephine er ikke den eneste der kan se hvor pæne hendes ben er blevet:

“Jeg har lige været i Berlin med min kæreste. Og der havde han lige kigget på det på afstand uden vi havde talt om det. Og så sagde han, “Det er altså blevet rigtig godt på benene, skat”. Det blev jeg rigtig glad for at høre.”

Josephine er lykkelig for resultatet, og det er den typiske oplevelse vores patienter til denne behandling har, da de førhen har været rigtig kede af deres karsprængninger.

Kort sagt er sklerosering en simpel og smertefri behandling med et effektfuldt resultat.

Vi kan også hjælpe dig med dine karsprængninger

Er du generet af karsprængninger på benene, og vil du gerne høre en professionel vurdering af hvordan vi kan hjælpe dig?

Så bestil en tid til en uforpligtende forundersøgelse hos Jesper eller en af vores andre behandlere her:

– eller ring til os på 70 27 57 57.