Behandling af karsprængninger på ben

Mange med karsprængninger på benene gemmer deres ben væk om sommeren, fordi blodsprængningerne på benene er generende for dem. Men det er der ingen grund til længere. For du kan nemlig nemt og smertefrit få behandlet dine karsprængninger, så du med selvtillid kan vise benene frem igen. Bliv klogere på blodsprængninger, årsag til det, samt behandlingsmulighederne.

To slags behandlinger til fjernelse af karsprængninger:

Hos AK Nygart tilbyder vi to former for behandling af karsprængninger/blodsprængninger på benene. Den ene er Yag-laser, som går ind og ødelægger karvæggen og fjerner de synlige spærringer. Den anden type er sklerosering, der særligt benyttes ved større karsprængninger. Hvilken behandlingsform du bør få, vil vi vurdere ved en forundersøgelse.

Læs mere om de to behandlingsformer her. 

Klinikker: København og Aarhus

Klinikker: København

Hvad er blodsprængninger?

Sprængte blodkar eller blodsprængninger er udvidede blodkar i det yderste lag af huden. Det er ret almindeligt, at de opstår på områder af ansigtet og på ben og arme. Årsager til sprængte blodkar kan være graviditet, arvelighed, soleksponering, hormonbehandlinger, overvægt og sygdommen rosacea. De synlige sprængte blodkar kan variere i farve mellem rødlig og blå-rød.

Horfor opstår karsprængninger på benene?

Der er flere ting, der kan være årsagen til karsprængninger på benene. Det gælder blandt andet alder, graviditet, fysisk belastning og genetik. Jo ældre man er, jo større sandsynlighed er der for, at der på et tidspunkt vil opstå større eller mindre karsprængninger på benene. Gravditet og fysisk belastning kan forårsage blodsprængninger på benene, da belastningen simpelthen kan få karrene til at gå i stykker. Nogle mennesker får dem også, fordi de er genetisk disponeret for det.

Hvordan behandles blodsprængninger på benene?

Ønsker du at fjerne dine karsprængninger? Lette karsprængninger på benene kan behandles med samme slags laser, eller højenergilys, som bruges til ansigtet. Lysets energi ødelægger karvæggen og får det synlige, generende kar til at forsvinde.

Imidlertid kan visse karsprængninger på benene være noget sværere at behandle end ansigtets karsprængninger. Det skyldes, at trykket i benenes kar er meget større end i ansigtet, eller at karrene er store. I de tilfælde forbehandles karrene med såkaldt sklerosering. Med en meget tynd og fin kanyle indsprøjtes en væske, der ødelægger karvæggene.

Ved en indledende konsultation gennemgår vi dit specifikke behandlingsbehov og sætter dig grundigt ind i hele forløbet.

I forbindelse med programmet “Plastikkongerne” på kanal 4, kom vi i kontakt med Ibi Makienok, som var ked af sine karsprængninger på underbenene og lårene. Så tog hun til en forundersøgelse hos os på AK Nygart for at høre, om der var noget, man kunne gøre. Og det var der heldigvis. SÅ Ibi fik behandles sine karsprængninger med sklerosering.

ibi-makienok-sklerosering (1)

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil en af vores læger undersøge dig, og sammen vil I lægge en plan for hvordan netop din behandling bør forløbe, og om du skal behandles med laser eller sklerosering.