Behandling af karsprængninger på ben

Alder, graviditet, genetisk disposition og ikke mindst fysisk belastning kan være årsag til karsprængninger på benene.

To slags behandlinger til fjernelse af karsprængninger:

Klinikker: Lyngby og Aarhus

Klinikker: København og Lyngby

Hvad er blodsprængninger?

Sprængte blodkar eller blodsprængninger er udvidede blodkar i det yderste lag af huden. Det er ret almindeligt, at de opstår på områder af ansigtet og på ben og arme. Årsager til sprængte blodkar kan være graviditet, arvelighed, soleksponering, hormonbehandlinger, overvægt og sygdommen rosacea. De synlige sprængte blodkar kan variere i farve mellem rødlig og blå-rød.

Hvordan behandles blodsprængninger på benene?

Ønsker du at fjerne dine karsprængninger? Lette karsprængninger på benene kan behandles med samme slags laser, eller højenergilys, som bruges til ansigtet. Lysets energi ødelægger karvæggen og får det synlige, generende kar til at forsvinde.

Imidlertid kan visse karsprængninger på benene være noget sværere at behandle end ansigtets karsprængninger. Det skyldes, at trykket i benenes kar er meget større end i ansigtet, eller at karrene er store. I de tilfælde forbehandles karrene med såkaldt sklerosering. Med en meget tynd og fin kanyle indsprøjtes en væske, der ødelægger karvæggene.

Ved en indledende konsultation gennemgår vi dit specifikke behandlingsbehov og sætter dig grundigt ind i hele forløbet.

I forbindelse med programmet “Plastikkongerne” på kanal 4, kom vi i kontakt med Ibi Makienok, som var ked af sine karsprængninger på underbenene og lårene. Så tog hun til en forundersøgelse hos os på AK Nygart for at høre, om der var noget, man kunne gøre. Og det var der heldigvis. SÅ Ibi fik behandles sine karsprængninger med sklerosering.

ibi-makienok-sklerosering (1)

UFORPLIGTENDE FORUNDERSØGELSE

Professionel rådgivning er essentielt for et godt resultat uanset behandling. Ved en personlig forundersøgelse på klinikken vil en af vores læger undersøge dig, og sammen vil I lægge en plan for hvordan netop din behandling bør forløbe, og om du skal behandles med laser eller sklerosering.