Efter din brystforstørrelse: Oftest stillede spørgsmål

Udgivet D. 6. august 2020

Hvornår jeg kan vende tilbage til mit arbejde eller studie efter min brystforstørrelse?

Har du et stillesiddende arbejde, såsom et kontorarbejde, så oplever vi at de fleste kan vende tilbage til deres arbejde igen efter 14 dage.

Har du et fysisk krævende arbejde, hvor du skal løfte tunge ting, kan du være nødt til at vente 3-4 uger med at tage tilbage på arbejde. Du må nemlig ikke løfte over 2 kg de første 3-4 uger efter din operation.

Men det er uanset hvad vigtigt at du mærker efter i din krop og tager det stille og roligt i den første tid efter din operation.

Hvordan sikrer jeg mig en god nattesøvn efter min brystforstørrelse?

I de første 2-3 uger efter din brystforstørrende operation må du udelukkende sove på ryggen. For nogen er dette intet problem, da de plejer at sove på ryggen. Men for andre, der måske plejer at sove på maven eller på siden, kan dette være en udfordring. Her kan det være en god idé hvis du “øver dig” i at sove på ryggen i tiden op til din operation.

Vi anbefaler at du ligger let oprejst med ryggen og lægger puder omkring siderne af kroppen, så du sikrer dig, at du ikke vender dig i søvne.

Hvor længe skal jeg have min støtte-BH på efter min brystforstørrelse?

Efter din brystforstørrende operation får du udleveret en støttende BH. Den skal du have på i 6 uger efter din operation – og det er både nat og dag. BH’en sørger for at brysterne bliver beskyttet, og de hjælper også dig selv med at huske på, at du er nyopereret, så du er mere forsigtig med dine bryster.

Først efter 3 måneder må du begynde at bruge bøjle- og pushup-bh’er igen. Så du må væbne dig med tålmodighed indtil de 3 måneder er gået, hvorefter du kan tage på en længe ventet undertøjsshoppetur.

Hvornår må jeg løfte mine børn igen efter min brystforstørrelse?

De første 3-4 uger efter din operation fraråder vi på det kraftigste, at du løfter tunge ting – dvs. ting der vejer mere end 2 kg. Det gælder altså også dine børn. Har du små børn anbefaler vi derfor at du har nogen til at hjælpe dig det første stykke tid efter operationen, da det kan påvirke dit resultat, hvis du løfter tungt kort tid efter din brystforstørrelse.

Hvornår må jeg træne efter min brystforstørrelse?

Du må begynde at gå stille og rolige ture allerede de første dage efter din operation. Det er godt at du får rørt dig – så længe pulsen ikke kommer op.

Først efter 3-4 uger kan du begynde at genoptage din træning. Styrketræning og løb anbefaler vi at du venter med til 6 uger efter din brystforstørrelse. Men vigtigst af alt er, at du selv efter de 6 uger mærker efter i din krop. Gør det ondt? Så stop, tag en pause, og start langsommere op igen næste gang.

Hvornår kan jeg forvente at se det endelige resultat efter min brystforstørrelse?

Din endelige kontrol hos din kirurg efter din brystforstørrende operation ligger de 3 måneder efter din operation. Og det er også typisk 3 måneder du skal regne med at det tager før hævelsen efter operationen er væk, og dine implantater er faldet på plads.

 

Har du yderligere spørgsmål til operationen eller forløbet efter din brystforstørrelse?

Skriv til os her:

    *Du kan vedhæfte filer af typerne jpg, jpeg, png, gif, pdf, doc, docx, ppt, pptx og odt i op til 5mb.