Få løftet dine øjenlåg – og slip for at se træt ud!

Udgivet D. 16. januar 2019

Forestil dig, at du møder veludhvilet og frisk på arbejde, klar til dagens mange opgaver og udfordringer, og på vej hen til kaffemaskinen møder du en kollega, som medfølende spørger om du er træt og ikke har fået sovet. Irriterende ikke? Med dette lille kosmetiske indgreb, kan du opnå en stor effekt.

Rigtig mange af vores patienter, der kommer med tunge øjenlåg, kan nikke genkendende til ovenstående scenarie, og de er dødtrætte af, at folk siger, de ser trætte ud. Alle de gentagne kommentarer om, at de burde geare ned og få sovet, kan være temmelig opslidende. De fleste kan dog godt selv se, at de ser trætte og uoplagte ud, når øjenlågene hænger ned på vipperne.

Har du også tunge øjenlåg, og begynder du at rynke panden for at se mere frisk ud for at holde øjenlågene oppe, er det på tide at overveje at få øjenlågene løftet ved hjælp af en øjenlågsoperation.

EN SIMPEL OPERATION

En øjenlågsoperation er en forholdsvis simpel operation, som også er overkommelig at betale. De fleste får operationen foretaget i 40’erne og 50’erne, men også personer helt ned til 20’erne, får det gjort, hvis de er arveligt disponeret for at få hængende øjenlåg.Operationen af øvre øjenlåg foregår som udgangspunkt i lokalbedøvelse, men har du ønske om at få det gjort i narkose, kan det også lade sig gøre. Det aftaler du med kirurgen til forundersøgelsen.

Mens du stadig er ved fuld bevidsthed optegner plastikkirurgen, hvor snittet på dit øjenlåg skal ligge. Herefter lokalbedøves området. Kirurgen fjerner overskydende hud og en lille stribe muskel fjernes. Hvis der er fedtdepoter fjernes disse også. Selve operationen tager ca. 1 time. Som ved al kirurgi vil åbning af huden medføre ar, men her vil arret ligge på øjenlågets fold og vil som regel ikke være synlig, når øjnene er åbne. I visse tilfælde vil arret strække sig ud på siden af øjenlåget og derved blive mere synlig. Oftest vil arret forsvinde helt efter 3-6 måneders tid.

Du kan i princippet gå på arbejde dagen efter, men dine øjenlåg vil være hævede i nogle dage efter operationen, og øjenomgivelserne vil typisk være blåligt misfarvede i 1-2 uger.

Det fulde resultat vil først kunne ses efter 1-2 mdr.

 

Der er ingen grund til at se konstant træt ud, så overvej, om en øjenlågsoperation er noget for dig. Du er altid velkommen til at ringe på tlf. 70 27 57 57 og få yderligere oplysninger.