“Før rynkebehandlingen kunne jeg godt se vred ud, selvom jeg smilede, fordi min vredesrynke havde sat sig fast.”

Udgivet D. 11. september 2019

Michala på 36 år kom til os med et ønske om at slippe af med sine rynker i ansigtet. Hun var ked af rynkerne i panden, men især også den dybe rynke, hun havde mellem brynene (den, der ofte bliver kaldt “vredesrynken“)

Til forundersøgelsen undersøgte vores speciallæge Jesper Nygart Michala, og sammen lagde de en plan for behandlingen. For at slippe af med rynkerne skulle Michala behandles med Botox.


Botox er en injektionsbehandling der er særligt velegnet til rynker, der skyldes musklernes sammentrækninger. Det aktive stof i Botox blokerer forbindelsen mellem nerve og muskel, hvilket betyder, at rynker i f.eks. panden glattes ud. Virkningen ses efter ca. 14 dage og effekten er midlertidig og holder i gennemsnit 4 måneder. Herefter kan behandlingen gentages.

Michala fik Botox i rynkerne i panden og mellem brynene

Nogle dage efter forundersøgelsen kom Michala tilbage i klinikken for at få foretaget behandlingen. Selve behandlingen med Botox tager ikke mere end 10-15 minutter. Så efter Michala havde fået sine injektioner med Botox i panden og mellem brynene kunne hun vende tilbage til sit arbejde. Resultatet efter Botox-behandlingen viser sig først efter ca. 14 dage, så Michala måtte væbne sig med tålmodighed.

Men da hun så kom tilbage til kontrollen efter 14 dage var det en meget glad Michala der trådte ind ad døren. Hun viste stolt sit resultat frem:

“Jeg synes det er imponerende, at de rynker jeg havde her,” siger Michala og peger mellem brynene, “er fuldstændig forsvundet. Jeg troede faktisk, at man skulle fylde noget i, da rynken mellem brynene var så dyb, men her var Botox åbenbart nok”.

“Nogen gange er Botox er basisbehandling og så kan man bruge filler. Men i langt de fleste tilfælde er Botox nok,” forklarer Jesper.

Hvad siger folk mon?

Når man får lavet en kosmetisk behandling, hvor man ser kan se en stor forskel, er det altid spændende hvad folk i ens omgangskreds siger til det. Og her havde Michala en sjov oplevelse med sit nye rynkefri udseende:

“Jeg har lige været på Rhodos,” fortæller Michala, “og der blev jeg kaldt Rhodos smukkeste mor!” siger hun grinende. Selvom en rynkebehandling ikke er lige så stor en forandring som f.eks. kirurgi i form af et ansigtsløft, så er det stadig en behandling der giver os et friskere udseende. Det er en lille behandling med en stor effekt.

Vi kan godt blive enige om, at det er skønt at blive kaldt Rhodos smukkeste mor. Men det altid vores patienters egen mening, der er vigtigste for os. Og her konkluderer Michala følgende:

“Jeg synes, jeg ser mere ungdommelig ud nu, og det er jo også det vigtigste.”

Ser ikke længere vred ud

“Før jeg fik behandlingen med Botox kunne jeg godt se vred ud, selvom jeg smilede, fordi min rynke mellem øjenbrynene havde sat sig.” fortæller Michala om grunden til, at hun valgte at prøve en Botox-behandling. Og efter behandlingen er hendes vurdering af resultatet rigtig positiv: “Alt i alt er jeg meget godt tilfreds,” slutter Michala, der fremover vil holde sin Botox-behandling ved lige med et besøg hver 4.-6. måned.

Svært at vænne sig til

Efter sin behandling kunne Michala tydeligt mærke forskel i de muskler, vi havde behandlet med Botox. “Det var lidt svært at vænne sig til lige i starten,” fortæller Michala om den første tid efter sin første Botox-behandling.

Lige når Botoxen “sætter sig” vil man tydeligt kunne mærke det, og det kan være en sjov fornemmelse, hvis man ikke har prøvet behandlingen før. “I starten følte jeg, at min mimik var fuldstændig forsvundet,” uddyber Michala. “Men efter en uge havde jeg vænnet mig til det, og kunne stadig bevæge min pande. Bare ikke lige så meget som før behandlingen.”

Vi kan også hjælpe dig med dine rynker

Er du ligesom Michala generet af rynker i panden, mellem brynene, eller andre steder i ansigtet, så er Botox måske noget for dig.

Så bestil en tid til en gratis og uforpligtende forundersøgelse hos Jesper eller en af vores andre behandlere her:

– eller ring til os på 70 27 57 57.